Ana Manşet Reklam

Güncel

3 Soruda Gebze ve Büyükgöz.!

Gölge Dergi , Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz'ü ve Gebze'nin öncelikli üç sorununu sokağa sordu.

3 Aralık 2019 Saat: 12:18
3 Soruda Gebze ve Büyükgöz.!
3 Soruda Gebze ve Büyükgöz.!

Bir hatfa süren araştırmamız içinde 500'e yakın  Gebzeli'ye 3 soru yönelttik.  Başkan Büyükgöz'ün sosyal medyadan tanınırlığı ortaya çıkarken, Başkan'ın görev süresi boyunca başarılı olacağına inananların oranı fazla.  Gebzeliler Başkan'dan bekledikleri hizmetleri de sıraladı.

 

GÖLGE/ÖZEL- Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ü Gebzelilerin  çoğunlukla  sosyal medyadan tanıdığı, az bir kesimin Büyükgöz'ü başarısız buldukları , pek çok vatandaşın ise Başkan'ın  başarılı olacağına inandıkları ortaya çıktı.

Sadece Gebze'nin değil Kocaeli'nin en kaliteli dergisi  Gölge Dergi, Gebze Belediye Başkanı  Zinnur Büyükgöz'ü sokağa sordu.  Gölge Dergi  ve Gölge Gazetesi olarak ; Gebze'de kent meydanında vatandaşlarla  ve Yeniçarşı-Eskiçarşı esnafları arasında yaptığımız  araştırma içinde üç soru yönelttik. 

500'e yakın vatandaşla yüzyüze yaptığımız araştırmada , ''Gebze Belediye Başkanı'nı tanıyor musunuz, Gebze'nin en önemli üç sorunu nedir ve Başkan Büyükgöz'ü başarılı buluyor musunuz?'' sorularımıza yanıt aradık.

Bir hafta süren  sokak araştırmamızda Gebzelilerin   Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ü sosyal medyadan tanıdıkları gerçeği ortaya çıkarken, bazı vatandaşlar Başkan'ın başarılı olup olmayacağını zamanla görecekleri fikrinde oldukları ağırlık kazandı. Kimi Gebzeli Büyükgöz'ün şu ana kadar başarısız olduğunu ve başarı elde edemeyeceğini savundu.  Çoğunluk ise Başkan Büyükgöz'ün  görev süresi içinde başarılı olacağına inandıkları ve özellikle mesleği gereği de Gebze'ye kalıcı hizmet sunabileceği görüşünde.

Gölge Dergi'nin araştırmasında birbirinden çarpıcı sorunlarda ortaya çıktı. Gebzeliler sokak hayvanlarına ilgi gösterilmemesinden, ulaşım ve trafik sorununa, sosyal yaşamın olmamasına ve çarşıda  aydınlatmanın yetersiz olduğuna işaret ettiler.

İşte Gölge Dergi'nin yönettiği  üç soruda Gebze ve Büyükgöz gerçeği;

 

 

İsmail DEMİRTAŞ (Esnaf)

Başkan Büyükgöz'ü tanıyorum. Başarılı olacağına inanıyorum. Gebze'de her hangi bir sorun görmüyorum.

 Ersin KOÇAK (Fotoğrafçı)

Belediye Başkanını  evet, biliyorum. Her ne kadar sanayi ilçesinde yaşıyor olsak bile iş imkanlarının az olması ve iş bulanlarında gerektiği ücreti alamaması başlı başına bir sorun. Bunda önceki başkandan yola çıkarak bunları söylüyorum; Yolu devlet olup zihniyeti bozuk, kendi çıkarları doğrultusunda hareket edeceğini düşündüğümden başarılı olacağını sanmıyorum. “Schopenhaver’inde dediği gibi unutma, insanların çıkarları değiştiğinde. Zihniyetleri ve davranışları çabuk değişir.

Gökhan KARAKAYA (Esnaf)

Başkanı seçim zamanında ve sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla tanıyorum. Bana göre Gebze'nin  sorunları alt yapı, internet,  birde ulaşım. Başkanı görevde henüz yeni  ve yeni   tanıdık başarılını beklemedeyiz.

 Neşat  KAYAHAN (Esnaf)

Büyükgöz'ü tanıyorum. Gebze'de öncelikle yoğun bir trafikle karşı karşıyayız. Gebze çarşıda otopark sorunu yaşıyoruz. Eğitim açısından oldukça geride olduğumuzu düşünüyorum. Şuana kadar başarılı buluyorum. Bizim için değerli bir insan olduğunu düşüyorum.

Eda TEMİZ- (Satış Danışmanı)

Sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla tanıyorum.Park alanının az olması ve alt yapının yetersizliği var. Başkanı bazı konularda yetersiz buluyorum.

Erdinç PEHLİVAN -(Restoratör)

Evet, başkanı tanıyorum.  Gebze'de trafik,yeşil alan eksikliği, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin eksikliğini yaşıyoruz.Çalışmalarını değerlendirmek  için erken.

 Murat ÖZTÜRK- (Mağaza yöneticisi)

Başkanı çok iyi bilmiyorum. Gebzede alt yapı, trafik sorunu var.  Gebze’de sosyal aktivitenin olmaması kötü. Görevde yeni olduğu için değerlendirme yapamıyorum.

  Emre ÖZTÜRK-(Mağaza Yöneticisi)

Başkanı  seçimlerde gördüğüm kadarıyla tanıyorum. Hizmet olmaması. Sosyal aktivite ile ilgili alanın olmaması. Trafik sorunu.

 Tekin YILMAZ- (Esnaf)

Zinnur Büyükgöz'ü tanıyorum.Alt yapı problemi. Gebze’nin deprem, heyelan, sel gibi olaylarda toplanabilecek alanın olmaması.Kişisel olarak çok iyi bir insan. Gebze için icraat bakımından bir katkısı yok.

 Muhammet YILDIRIM- (Esnaf)

Tanıyorum.Otopark, sosyal aktivitenin olmaması, trafik sorun.Şuanda yeni göreve başladığı için mevkisinın vermiş olduğu yetkiyi başarılı ve kullanışlı projeler üreteceğine inanıyorum.

Nurettin GÜL- (Öğrenci)

Sosyal medyada gördüğüm kadarıyla  tanıyorum. Gebze'nin otopark, sosyal aktivite olmaması, ulaşım ücretlerinin fazla olması sorun. Başkan görevde yeni olduğundan ötürü değerlendirme yapamıyorum.

Oktay KURU- (Satış Danışmanı)

Tanıyorum başkanı. Gebze'de trafik, çarpık kentleşme, kültür ve sanat faaliyetlerinin olmaması başlıca sorunlardır. Görevinde yeni olduğu için değerlendirme yapamıyorum.

 Atilla BULUT-(Esnaf)

Başkan Zinnur Bey'i tanıyorum. Bana göre Gebze'de otopark, trafik sorun.  Şuana kadar bir çalışma yapmadığı için yorum yapamıyorum.

 Uğur KÜÇÜK-(Satış Danışmanı)

Başkanı tanıyorum. Gebze'de otopark ve alt yapı sorun. Kısmen başarılı olacağına inanıyorum..

 Serdar YILMAZ-(Esnaf)

Başkanı tanıyorum.Trafik, altyapı yetersiz, Gebze çarşıyı görsel anlamında geliştirilmeli.Yeni olduğundan ötürü yorum yapamıyorum. Zaman her şeyin ilacı olduğunu düşünüyorum zamana bırakıyorum.

 Turgut SARI- (İşletmeci)

Tanıyorum.Trafik, ulaşım düzensizliği , sosyal aktivitelerin olmaması. Başarılı olacağına inanmıyorum, sanmıyorum.

 Bülent SARI (Esnaf)

Evet, Başkan Büyükgöz'ü tanıyorum. Gebze'nin ulaşım, düzensiz şehirleşme, alt yapı yetersizliği var.  Kısmen başarılı olacağını sanıyorum.

  Mehmet Hanifi KAPLAN- (Emekli)

Evet, Başkan Zinnur Bey'i tanıyorum. Başlıca sorunlar ; İmara aykırı yapılar. Çarşıda kaldırımlar işgal altında. Geçmiş dönemde ki belediye başkanı projelerini yarım bıraktı ve o projeler hayata geçirilmedi.Örneğin  Çarşı hamamı 6 senedir olduğu yerde duruyor.  Örneğin;  Fatma Hanım parkı ve kent meydanında yapılan süs havuzu çalışmıyor ve paraları çöpe atıldı.Şuanda icraatını göremiyoruz şöyle ki , geçmiş   dönemden kalan borçlar yüzünden çivi çakamıyor. Bekleyip göreceğiz.

 Metin MERT- (Aşçı)

Sadece ismini biliyorum. Sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla tanıyorum.  Gebze'de alt yapı yetersiz. Eğitim, hayvanlara olan yaklaşım yok ve bir projede göremiyorum. Başarılı olacağını da sanmıyorum.

Bahadır SATILMIŞ-( Bilgi İşlem Uzmanı)

Tanıyorum, evet biliyorum Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ü. Başta trafik, alt yapı sorunu var.  Tatlıkuyu Vadi’nin baştansavma yapıldığını düşüyorum. Bu konuyla ilgilenmelerini rica ediyorum.Hayır, başarılı olacağını düşünmüyorum.

Serdar ASLAN- (Yazılım Mühendisi)

Zinnur Bey'i sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla tanıyorum. Gebze'de Otopark, kiraların yüksek olması, yeşil alanın eksikliğini yaşıyoruz. Bunlar sorun. Kısmen başarılı olabilir.

Emrah KARA - (Esnaf)

Evet, tanıyorum.Sosyal aktivitenin olmaması, çevre kirliliği, teknoloji çağında olmamıza rağmen ulaşımın zorluğunu hala yaşıyoruz. Başarılı bulmuyorum.

Mehmet GÜNEŞ- (Aşçı)

Evet, biliyorum, tanıyorum.Çevre kirliliği, otopark.Hayır, başarılı olacağını sanmıyorum.

Ulaş ÇİÇEK (Kurye)

Evet, tanıyorum.  Kaldırımların işgal edilmesi, sosyal aktivitenin olmaması, ulaşım ücretlerinin pahalı olması başlıca sorunlardır. Başarılı olacağını sanmıyorum .

Sultan DEMİR -(Satış Danışmanı)

Evet, tanıyorum,  biliyorum.  Gebze'nin  sorunları trafik, ulaşım zorluğu, ulaşım ücretlerinin fazla olması.Kısmen başarılı olur.

Eyüp BEYAZ- (Öğrenci)

Sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla.Trafik, çevre kirliliği, sosyal aktivitenin olmaması.Hayır, başarılı bulmuyorum.

 Kenan TÜRKOĞLU-(Emekli)

Evet tanıyorum.  Sorunlarımız ulaşım, otopark, düzenli kentleşme, düzenli kentleşme.Yeni olduğu için yorum yapmak erken.

Rızam KARAKAYA- (Esnaf)

Evet, tanıyorum.  Sokak hayvanları için bir proje yapılmaması, trafik, kaldırımların işgal edilmesi.Zamanla göreceğiz şuan yorum yapmak için erken.

Cihan YILDIRIM-(Satış Pazarlama Uzmanı)

Başkanı tanıyorum. Başlıca sorun trafik, ve yetkililerin görevlerini tam anlamı ile yerine getirmemesi, hizmetin olmaması.Hayır, başarılı olacağını sanmıyorum.

Ali Gazi AKSOY- (Gözlükçü)

Evet, sayın Büyükgöz'ü biliyorum.Toplu taşıma araçlarının ücretinin fazla olması, sosyal aktivitenin olmaması, sokak hayvanlarına gerekli özen gösterilmediği gibi hasta hayvanlar için gerekli yerlerle irtibata geçmemize rağmen geri dönüş yapmıyorlar.  Bunun için rica ediyorum bir proje yapılsın.  Hizmet süreci yeni başladığından zamanla göreceğiz.

 Hakan YILMAZ -(Taksici)

Başkanı tanıyorum.Trafik, polis ve zabıtaların işlerini düzenli yapmaması, otopark sorunları var. Kısmen başarılı.

Ahmet YEŞİLYURT (Taksici)

Başkan Zinnur Bey'i tanıyorum.

Gebze’nin öncelikli 3 sorunu  trafik, kaldırımların işgal edilmesi, otopark.  Başarılı olur mu bilmem, yeni olduğu için zamana bırakıyorum.

Cemil SANCAK -(Şoför)

Biliyorum, tanıyorum.  Gebze’nin öncelikli 3 sorunu  trafik, toplu taşıma araçlarının ücretinin fazla olması, engelli bireylerimizin güzergahının kapatılması.Göreve yeni başladığı için zamanla göreceğiz.

 Kemalettin ÖZCANLI - (İdareci)

Evet, biliyorum, tanıyorum Zinnur Bey'i. Trafik, sokak hayvanları için bir proje yapılmaması, Karaköy fırının orada trafik fazla olduğundan dolayı kazaların gerçekleşmesi.Zamanla göreceğiz.

 Samet YAHŞİ- ( Öğrenci)

Sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla tanıyorum. Çevre kirliliği, sokak hayvanları için bir proje yapılmaması, kaldırımların işgal edilmesi.Evet , başarılı olacağına inanıyorum.

 Hamza CEYLAN - (Satış Danışmanı)

Evet, biliyorum.Spor alanlarının az olması, sosyal aktivitenin olmaması, sokak hayvanları için bir proje yapılmaması.Kısmen başarılı olur diye düşünüyorum.

 Tunahan ALTUNTAŞ- (Kurye)

Evet tanıyorum.  Sokak hayvanları için bir proje yapılmaması, ulaşım ücretlerinin fazla olması, hizmetin olmaması.Zamana bırakıyorum görevinde yeni olduğu için.

 Abdulkadir ÇİFTÇİ-(Öğrenci)

Sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla tanıyorum.Trafik, ulaşım ücretlerinin pahalı olması, hayvanlar için gerekli özen gösterilmemesi.Zamanla güzel şeyler yapacağını düşünüyorum.

 Fatih YAHŞİ- (Öğretmen)

Tanıyorum.  Toplu taşıma, Kent kart ATM’si çok az olduğu için zorluk çekilmesi bunun için gereği yapılması umuyorum, son olarak sokakta kalan hayvanlara özen gösterilmiyor. Duyarlı vatandaşlarımız gereken yerlerle irtibata geçmesine rağmen telefonlara cevap verilip onayladıkları halde sözlerinde durmuyorlar . Bunun ile ilgili çözüm bulmaları sokak hayvanlarını mutlu edeceği gibi bizleri de mutlu eder.Yeni olduğu için zamanla güzel projelere imza atacağına inanıyorum.

Şener ASLAN-(Esnaf)

Başkanı evet tanıyorum.  Trafik, çarşıda düzensizlik, kaldırımların işgal edilmesi.Yeni olduğu için zamana bırakıyorum.

Umut YÜKSEL-(Esnaf)

Evet, tanıyorum.Araştırma hastanesinin olmaması, üniversite yetersizliği, sokak hayvanlarına karşı duyarsız olunması bunun için bir projenin yapılmaması.Makamında yeni olduğu için zamanla göreceğiz.

Soner ERTAN- (Esnaf)

Evet tanıyorum.Trafik, otopark, üniversitenin olmaması.Yeni olduğu için zamana bırakıyorum.

 Abdullah MALKOÇ (Esnaf)

Evet, tanıyorum.Otopark, kaldırımların işgal edilmesi, araştırma hastanesi olmaması. Başarılı buluyorum evet.

 Kenan KALAYCI- (Gözlükçü)

  1. Gebze Belediye Başkanı'nı tanıyorum.  Otopark, kaldırımların işgal edilmesi, araştırma hastanesi olmaması , bana göre Gebze'nin başlıca sorunları. Yeni olduğu için zamana bırakıyorum.

Tuba ŞENSOY-(Esnaf)

Evet, başkanı tanıyorum. Gebze'nin en önemli üç sorunu ; Trafik, alt yapı, kaldırımların işgal edilmesi. Başkan Büyükgöz'ün kendi uzmanlık alanı gereğince Gebze’ye faydalı olacağını düşünüyorum.

Emine KALKAN(Esnaf)

Evet, biliyorum.Trafik, otopark, otopark ücretlerinin fazla olması.Başarılı olacağını düşünüyorum.

Aydın NUMAN-(Esnaf)

Evet, biliyorum. Gebze'de en önemli sorun çarşı ışıklandırılmasının yetersizliği, trafik. Bir de başkan  esnafı gezmiyor. Yiene de kendisinin zamanla başarılı olacağına inanıyorum.

 Hakan ELDEN -(Esnaf)

Başkanı evet, biliyorum.Çarşı ışıklandırmasının yetersizliği, otopark, ulaşım.Evet, başkanı başarılı buluyorum.

Abdullah CÜCE- (Esnaf)

Evet, biliyorum, tanıyorum başkanı.. Gebze'de  asayiş, çarşı  ışıklandırmasının yetersizliği, kısacası Gebze başlı başına sorun. Belediye Başkanı'nı şu ana kadar başarılı bulmuyorum.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑