parkinnn

Ekonomi

4 ayda 3 bin 22 kişi ‘İşbaşı’ yaptı

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli İŞKUR Müdürü Ulvi Yılmaz’ı ağırladı. ‘İşbaşı Eğitim Programı’nın ve yapılabilecek işbirliklerinin görüşüldüğü ziyarette, program sayesinde yılın ilk 4 ayında 3 bin

26 Nisan 2016 Saat: 09:45
4 ayda 3 bin 22 kişi ‘İşbaşı’ yaptı
4 ayda 3 bin 22 kişi ‘İşbaşı’ yaptı

Kocaeli İŞKUR Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ’ı ziyaret etti. İŞKUR Özel Kalem Müdürü İlhan Alşan’ın da yer aldığı ziyarette, işsizlikle mücadele kapsamında en önemli sorunlardan olan iş tecrübesi eksikliğini gidermek için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından uygulanan İşbaşı Eğitim Programı’nda yapılabilecek işbirlikleri görüşüldü. İŞKUR Müdürü Ulvi Yılmaz, 2015 yılında 2 bin 758, 2016’nın ilk 4 ayında da 3 bin 22 kişinin program sayesinde işbaşı yaptığını vurgulayarak, “Rakamlar her geçen gün hızla artıyor” dedi.

İŞ DÜNYASI NE İSTİYOR?

Başkan Özdağ da, iyi bir akademik eğitimin çok önemli olduğunu ancak artık iş bulmada tek ölçütün bu olmadığına vurgu yaparak İşbaşı Eğitim Programı’nın önemine değindiği konuşmasında, “Artık iş dünyası, mesleğinin birçok alanında yer almış, edindiği tecrübelerle işinin ve yetkinliğinin farkında olan bireyleri istihdam etmek istiyor. İcra ettikleri mesleklerle ilgili öğrenme ve uzmanlaşma becerisine sahip olmayan bireyler maalesef, iş dünyasında kendisine yer bulamıyor. Hal böyle olunca da, tecrübeli olan ve mesleğini benimseyen bireyler bir adım öne çıkıyor” dedi.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR? İşbaşı eğitim programıbelli yaş aralıklarında (16 – 70) bulunan kişilerin İŞKUR tarafından tanımlanmış tüm meslek dallarında deneyim kazanmaları için düzenlenen, işi işin başında öğretmeyi hedefleyen bir kurs programıdır.

  • En az iki sigortalı çalışanı bulunan, Kuruma kayıtlı işverenler, dernekler, vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, meslek birlikleri, sendikalar, ticaret ve sanayi odaları, noterler, kamunun payının % 50’nin altında olduğu iktisadi teşekküller, vb. işverenler faydalanabilir.
  • Günlük 50 TL net asgari ücret düzeyinde 1.300 TL İŞKUR tarafından ödenmektedir. Kurs süresince iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası da İŞKUR tarafından ödenmektedir
  • Yeni bir iş, meslek edinmek isteyenlere kendini yeni bir işte deneme fırsatı sağlamaktadır.
  • Üniversiteliler için okul sonrası ücretli staj avantajı
  • Firmalar da deneme sürecinde çalıştırdığı elemanlara ödeme yapmamaktadırlar. Hem işveren hem çalışan açısından çok faydalı bir projedir.
  • Kurs programına göre işbaşı eğitim programının süresi değişmektedir. Programın süresi maksimum 1 yıldır. Bu süre işin niteliğine göre Halk Eğitim’in kurs süreleri hesabında kullandığı modül baz alınarak hesaplanır.
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑