parkinnn

Otomobil

5 milyon sterlin değerinde Aston Martin satışı gerçekleşti.

5 milyon sterlin değerinde Aston Martin satışı gerçekleşti.

30 Mayıs 2017 Saat: 16:19
5 milyon sterlin değerinde Aston Martin satışı gerçekleşti.
5 milyon sterlin değerinde Aston Martin satışı gerçekleşti.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere’de bulunan Newport Pagnell’deki Aston Martin Works’de uluslararası müzayede evi Bonhams tarafından 18’incisi gerçekleştirilen Aston Martin satışlarında 5 Milyon Sterlin rakamı aşıldı.

Aston Martin Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kaya'nın da katıldığı müzayedenin yıldızlarından biri sadece üç adet üretilen ve Aston Martin Works tarafından orijinaline uygun olarak station karoser tipine çevrilen 1996 model Aston Martin V8 Sportsman Estate Car oldu. Bu eşsiz ve özel sipariş Aston Martin, 337.500 Sterlin gibi inanılmaz bir rakamdan alıcı buldu.

Etkinliğin bir diğer yıldızı da günün en yüksek rakamı olan 561.500 Sterlin'e satılan 1964 model Aston Martin DB5 oldu. Açık artırmada birçok teklif çeken ve otomotiv tarihinin önemli bir parçası olan bu ikonik otomobilin yeni sahibi telefon ile katılan bir katılımcı oldu. Diğer klasik "DB" modelleri de yoğun ilgi gördü. 1961 model Aston Martin DB4 "III Serisi" 4.2 Litre Sports Saloon 399.100 Sterlin'den alıcı bulurken, 1970 model Aston Martin DB6 Mark 2 Vantage Sports Saloon 382.300 Sterlin'e satıldı.

2017 Aston Martin satışlarında daha modern otomobiller de satıştaydı. 1989 model Aston Martin V8 Vantage Volante "X-Pack" 7.0 Litre, iki istekli katılımcı arasında süren uzun rekabet sonucunda 387.900 Sterlin'e satılırken, 1997 model Aston Martin Vantage V600 Coupé 253.500 Sterlin'den ve 2000 model Aston Martin Vantage Le Mans Coupé 309.500 Sterlin'den alıcı buldu.

Aston Martin Başkan ve CEO'su Dr. Andy Palmer "Aston Martin olarak mirasımızla gurur duyuyoruz; dolayısıyla müzayedelerde satışa sunulan otomobillerimizin tarihçelerini dinlemek çok etkileyiciydi. Görüyoruz ki, araçlarımızın bazılarının gerçekten ilginç yaşamları olmuş." dedi.

Bonhams Motorlu Araçlar Birimi Başkanı Tim Schofield ise "Aston Martin Works'le 18. yılımızda dahi müzayedemize olan ilgi ve alakanın devam ettiğini görüyoruz. Her zaman müzayedelerindeki çeşitlilikle övünen bir müzayede evi olan Bonhams, tek markanın satışa sunulduğu bu müzayede de aynı çeşitliliği sunabilmekten mutluluk duymuştur. Bu açık artırmada, terk edilip kurtarılmış otomobillerden, yarışmaya hazır hafif yarış otomobillerine kadar birçok araç Aston Martin ve Lagonda sevenlerin beğenisine sunuldu. 30 Haziran'da gerçekleşecek Festival of Speed satışlarımızda da aynı başarıya ulaşmayı dört gözle bekliyoruz." şeklinde konuştu.

2007 yılında üretim Gaydon'a taşındığından beri Aston Martin Works'te yeni araç üretilmiyor. Aston Martin Works o zamandan beri emsalsiz beceri ve deneyimlerini Aston Martin mirasını korumaya adamışken, bu yıldan itibaren yeni bir görev üstlenecek. Geçen yıl, ikonik bir otomobil olan DB4 G.T.'nin Aston Martin Works tarafından hayata döndürüleceği ve böylece 2007 yılından beri Newport Pagnell'de ilk kez bir Aston Martin otomobil üretileceği duyuruldu. Aston Martin Works'te bundan böyle sadece yarış amaçlı 25 modelin devam serisi üretilecek.

.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑