parkinnn

Dünya

'ABD, düpedüz soygun yapıyor'

'ABD, düpedüz soygun yapıyor'

17 Temmuz 2017 Saat: 15:37
ABD, düpedüz soygun yapıyor
'ABD, düpedüz soygun yapıyor'

Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkilinin 'ABD, el koyduğu Rus diplomatik mülklerini, karşılığında bir şeyler almadan iade etme niyetinde değil' açıklamasını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington'un tutumunu 'güpegündüz soygun' olarak nitelendirdi.

Lavrov, ABD Başkanı Barack Obama döneminde Rus diplomatlarının ülkeden kovulmasına ve Rus hükümetine ait mülklere el konulşmasına Rusya'nın vereceği muhtemel karşılığın Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ribakov'un ABD'de bu hafta yapacağı görüşmeye bağlı olacağını söyledi. 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Lavrov, "Kaynak gizli mi? Demek ki, vicdanlarının temiz olmadığını anlıyorlar. Olayın özüne bakacak olursak, bu güpegündüz yapılan bir soygundur. Böyle bir şey olabilir mi? İki taraflı hükümetlerarası bir belgeyle güvence altında bir mülke el koyun ve onu iade etmek için de 'benim olan benimdir, senin olanıysa paylaşalım' prensibine göre hareket edin" ifadelerini kullandı.

RUSYA, ABD'Lİ DİPLOMATLARI SINIRDIŞI EDEBİLİR

8 Kasım'da düzenlenen başkanlık seçimlerinin ardından 20 Ocak'ta başkanlık koltuğunu Donald Trump'a devreden ABD eski başkanı Barack Obama, görev süresinin bitimine günler kala 35 Rus diplomatı ajanlık suçlamasıyla sınır dışı etmişti. 

Obama yönetiminin Rus diplomatları sınır dışı etmesinin nedeni Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği yönündeki şüpheler ve bulgulardı. 

 

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑