parkinnn

Kültür

Adı duyulmamış müzik aletleri

Adı duyulmamış müzik aletleri

11 Temmuz 2017 Saat: 17:20
Adı duyulmamış müzik aletleri
Adı duyulmamış müzik aletleri

Adı duyulmamış müzik aletleri

Dünyada bir çok müzik alet var, bir çoğu yöresel ve bir çoğuda dünya çapında biliniyor.Fakat bazı aletlerin adını sadece o yörenin halkı biliyor.İşte o aletler... Çeng İlk örnekleri Mısır, Anadolu ve Mezopotamya'da görülür

1/18
Bandoneon Almanya'nın kuzey bölgesinde bulunan bir müzisyen olan Heinrich Band'ın anısına, enstrümana 'Bandoneon' adı verilmiştir.
2/18

Chapman Stick Chapman Stick'i, diğer gitarlardan ayıran en belirgin özelliği, sadece Tapping olarak bilinen metodla çalınmak üzere üretilmiş olmasıdır.

3/18

Barbitos Genellikle yedi tellidir ve eski Yunan'da çeşitli etkinliklerde de kullanılmıştır.

4/18

Atabaque İran ve Arap yörelerinde icad edilen Atabaque, kısa süre sonra Afrika, Portekiz ve Brezilya'da halkların kutlamaları ve dini törenlerinde kullanılmasıyla yaygınlaşmıştır.

5/18

Berimbau Bazılarına göre Afrika menşei bir ağız okuydu.

6/18

Dramyin Diğer adı da Dranyen olan geleneksel bir halk müziği ududur.

7/18

Şamisen Yapı itibariyle klasik gitarara benzer fakat sapı daha incedir ve perdeleri bulunmaz.

8/18

Klavsen Piyanonun icadındanı takiben klavsenin yerine kullanılmaya başlanması yaklaşık 50 sene kadar uzun bir dönemi kapsamıştır.

9/18

Çağlama, Çamur ve Hariçten Gazelciler adlı rock müzik gruplarından tanınan Kocaelili müzisyen Ömür Kılıçarslan'ın icadı, postmodern bir müzik aleti. Kendi müziğini yaratma tutkusuyla başlayan arayış, müzikal hayatını etkileyecek yeni bir enstrüman yapmasına olanak vermiş. Bağlama perdeli elektro gitar mı, yoksa gergin gitar telleri taşıyan ve gövdesiz bir elektro bağlama mı? Buyrun Ömür anlatsın sizlere...

10/18

18. yüzyılda Benjamin Franklin tarafından icat edilmiş. Yatay olarak 37 kase, demir bir dingile tutturulmuş. Alman müzik bilimci Friedrich Rochlitz ve bu müzik aletini kullanan benzer kişilerin delirmesi sonucu müzik aleti yasaklanmış. Rivayetlerin çoğu Alman kaynaklı.

11/18

İngiltere'de icat edilen bu müzik aleti, elektronik müziğin gelişmesine çok katkı sağlayacak gibi gözüküyor.

12/18

John Lambert'in icat ettiği bir müzik aleti. Gerçekten harika işler çıkartabileceğiniz bu mzüik aleti, tahmin edebileceğiniz gibi biraz pahalı. Ancak hem piyano, hem saksafon, hem de gitar bir arada, düşünsenize!

13/18

Peter Bennett tarafından bulunan bu ilginç müzik aleti, misketlerle çalışıyor. Bir mühendislik harikası da sayılıyor...

14/18

İlk kez 2000 yılında İsviçre'de üretilen bir müzik aleti. Tamamen çelikten üretilen Hang, kucağa yerleştirilip, el ve parmaklar kullanılarak çalınıyor. İdiofon'lar grubuna giren enstrümanın, arp, gong ya da armonik tınıları andıran bir sesi var. Yüzeyinde bulunan küçük çukurlara vurularak titreşim yoluyla farklı sesler ve notalar elde ediliyor

15/18

Görkem Şen’in icadı olan yaybahar, tam 5 yıllık hummalı bir çalışmanın ürünü. Glass armonica ve theremin'i andıran sesini canlı dinlemek gerekiyor; çünkü kayıtlar tüm tınıları algılayamıyormuş.

16/18

Vibrafonu aldıran bu müzik aletinin çıkardığı ses, inanılmaz huzur verici. Afrika'ya özgüdür ve bambu dillerden oluşur.

17/18

Amerikalı Bill Wesley tarafından üretilmiş. Meraklı müzisyen, Array MBira adını verdiği müzik aletiyle hoş tınılı bir melodi yakalamış... Kalimba'nın büyüğü de diyebiliriz.

18/18
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑