Dünya

Amerikalılar patlamadan sonra PKK'ya koştular!

Türkiye’nin mücadele ettiği ve mücadele ederken de tüm Batılı güçleri karşısında bulduğu terör örgütleri konusunda Amerika’nın yeri artık sabit.

13 Aralık 2016 Saat: 10:38
Amerikalılar patlamadan sonra PKKya koştular!
Amerikalılar patlamadan sonra PKK'ya koştular!

Haber7.com yazarı Taha Dağlı bugünkü köşe yazısında çok önemli bilgiler paylaştı. Dağlı, İstanbul Beşiktaş’taki patlama sonrası Amerikalı yetkililerin PKK'lı teröristlerle görüşme yaptıklarını yazdı.

AMERİKA BAŞKONSOLOSU ŞENGAL'E ÇIKTI

İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısından kısa bir süre önce Suriye’de, saldırıdan hemen sonra da Kuzey Irak’ta üst düzey Amerikalı yetkililerle, PYD-PKK teröristleri arasında iki önemli görüşme yapıldı.

İlkinde Amerikalılar PYD’ye silah sevkiyatı gerçekleştirdi, ikincisinde ise Amerika’nın Erbil Başkonsolosu PKK’lı teröristlerin konuşlandığı Şengal dağına çıktı.

Saldırı Cumartesi gecesi saat 22.30 civarında meydana geldi.

Beşiktaş’taki hain saldırının olduğu gün Suriye’de Rakka kentine bağlı Ayn el İsa kasabasında Amerikalılarla PYD teröristlerinin bir hareketliliği söz konusuydu.

SALDIRININ ÖNCESİNDE ABD PYD’YE SİLAH GÖNDERDİ

Amerikan senatosu Perşembe günü PYD terör örgütüne silah verilmesini içeren bütçeyi onaylamıştı. Hiç vakit kaybedilmedi, hemen harekete geçen Amerikalılar, Cumartesi günü silah sevkiyatının ilk ayağını gerçekleştirdi.

Rakka’ya bağlı Ayn El İsa kasabası, PYD terör örgütünün işgalinde bulunuyor.

Bir başka PYD işgal toprağı olan Halep’in Ayn el Arap ilçesinin hemen güneyindeki bu kasabaya, Cumartesi günü 7 Amerikan helikopteri iniş yaptı.

Helikopterler silah yüklüydü, silahların çoğu taşınabilir hava savunma füzeleri ve zırhlı araçlara karşı kullanılabilecek roketlerdi.

PYD terör örgütüne ait bir oluşum olan Suriye Demokratik Güçlerinden bir yetkili, dün yaptığı açıklamada, Amerika’dan kendilerine gelen silah sevkiyatını doğruladı.
PYD’nin Cezire kantonu olarak adlandırdığı bölgedeki bir diğer yetkilisi de, Amerika’dan gelişkin silahlar aldıklarını söyledi.

Cumartesi gündüz gerçekleştirilen silah sevkiyatının akşamında İstanbul’da PKK’nın düzenlediği hain saldırılarda bombalar patlatıldı.

SALDIRIDAN SONRA ABD’Lİ ELÇİ, ŞENGAL DAĞINDA PKK’LILARLA GÖRÜŞTÜ

Saldırıdan saatler sonra Pazar günü öğle saatlerinde ise Amerika’nın Kuzey Irak’ta Erbil başkonsolosu olan Ken Gross, PKK teröristlerinin konuşlandığı Şengal’e gitti.
Amerikalı başkonsolosun Şengal ziyaretinin iki ayağı oldu, ilkinde Şengal’deki yerel yöneticilerle bir araya geldi ardından PKK’lı teröristlerin konuşlandığı ve ikinci Kandil olarak adlandırılan Şengal dağına çıktı.

Amerikalı başkonsolosun Şengal ziyaretinde PKK’nın bölgedeki varlığından rahatsız olan yerel yöneticilerle yaptığı görüşmenin detayları paylaşıldı. Şengal kaymakamı, bölge halkının PKK’dan endişe duyduğunu ve bu durumun Amerikan elçisine ilettiklerini söyledi.

Ken Gross’un Şengal dağına yaptığı ziyarette PKK’lılarla neler konuşulduğu konusunda ise hiçbir açıklama yapılmadı.

Türkiye’nin mücadele ettiği ve mücadele ederken de tüm Batılı güçleri karşısında bulduğu terör örgütleri konusunda Amerika’nın yeri artık sabit.
Beşiktaş’taki hain saldırıdan önce PYD terör örgütüne silah veriyorlar, saldırıdan saatler sonra ise PKK’lıların konuşlandığı Şengal dağına çıkıyorlar.

Peki Avrupa’nın Beşiktaş’taki terör saldırısıyla ilgili duruşu neydi?

AB ülkelerinden gelen açıklamalarda “terör saldırısı” ifadesi kullanılmadı, yayın organları da “patlama” diyerek geçiştirdi.

Ama AB asıl mesajı saldırıdan bir gün sonra Pazar günü verdi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da hem de Türkiye büyükelçiliğinin önünde PKK’lıların terör propagandası yapıldı.

Aynı saatlerde Almanya’da 4 şehirde, Fransa’nın Marsilya kentinde ve AB üyesi olmamasına rağmen AB etki alanı içerisinde bulunan Norveç’in başkenti Oslo’da PKK’lılar terör mitingleri gerçekleştirdi.
Yani Avrupa, İstanbul’da terör saldırısı yapan PKK’ya, Türkiye’yi protesto eden terör şovları yaptırdı.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑