parkinnn

Güncel

Aşıklar Çayırova’da atıştı

Çayırova Belediyesi Aşıklar Şöleni düzenledi. NEKM’de gerçekleşen programda 14 aşık yer aldı. Mani ve türkülerle kulakların pasının silindiği gecede aşıkların sazlı sözlü atışması renkli anlara sahne oldu.

17 Mayıs 2022 Saat: 23:21
Aşıklar Çayırova’da atıştı
Aşıklar Çayırova’da atıştı

Çayırova Belediyesi’nin Kültür ve Sanat etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda yapılan Aşıklar Şöleni programında aşık kültürü yaşatıldı. Sanatsal geleneklerimizin hatırlatıldığı ve yeni nesillere aktarıldığı program ilçe halkı tarafından büyük ilgi gördü.

 

ÖZÜMÜZ AŞIKLARProgramda bir konuşma yapan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi,” Aşıklar Şöleninin 2.sini gerçekleştiriyoruz. İlkini salgın sürecinin hemen öncesinde sizlerle buluşturmuştuk. Kültürel etkinliklerimizi arttırarak devam edeceğiz. Bizim özümüz burada, âşıklarımızda. Biz örflerimizle, adetlerimizle ve geleneklerimizle bütün bir milletiz’’ dedi.

 

SAZLI SÖZLÜ ATIŞMAÇiftçi’nin konuşması sonrasında sazı eline alan aşıklar türkü ve atışmalarla izleyenlere keyifli bir akşam yaşattı. Programda aşık Tacettin Dursun, Yener Yılmazoğlu, Mürsel Sinan, Vahit Köroğlu, Erol Ergani, Dursun Doğan, Mustafa Kurbanoğlu, Mustafa Özdemir, Zikri Topal, Erzada Kapan, Taner Öztürkoğlu, Fevzi Türkel, İsa İstekoğlu, Kemal Ummani yer aldı. Aşıklar sazlarına can vererek izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Alkış tufanı ile geçen programda aşıkların atışması büyük ilgi gördü.Birbirleriyle nükteli sözler ile atışan aşıklar salonda büyük kahkahalara sebep oldu. Keyifli geçen programda Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, tüm aşıklar adına Tacettin Dursun’a çiçek takdim etti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑