Ana Manşet Reklam

Röportaj

''Başarımın temeli, edindiğim güven''

''Bir günde sattım'' sloganıyla dikkatleri üzerine çeken Öztürk Gayrimenkul'ün başarılı patronu Serhat Öztürk'le her telden konuştuk.

15 Mart 2021 Saat: 10:13
Başarımın temeli, edindiğim güven
''Başarımın temeli, edindiğim güven''

Gayrimenkul hiçbir zaman bitmez. Bu sektörde sürekli yeni fırsatlar doğar. Fırsatları müşteri olsun, emlakçı arkadaşlar olsun değerlendirmesi lazım.

Alacağı dairenin bodrum gözüktüğünü söyledi ,bahçe katı olduğunu söyledim. Dışarı çıkıp tekrar izah ettim. Güvendi aldı, ertesi gün tatlıyla geldi ofisimize, bir de özür diledi tabi.

Küçükken de, okuduğumuz dönemde de, babamızın yanına sürekli uğrar işleri nasıl ilerletiyor bakar görür öğrenirdik.  Okulu bitirdim ve bu işi bana daha yakın görüp ''bu işi yaparım'' dedim.

Çevrem çok geniş,  güvenilir ve temiz iş yaptığımız için  beni önerirler ve hoşlarına giderse yeri alırlar,  dediğim gibi burada da güven yatıyor.

Alıcıların iskana dikkat etmeleri çok önemli. İskansız yer almalarını tavsiye etmem. Alıcılar; firmadan yer almadan önce geçmişine baksınlar, araştırsınlar ondan sonra ticaret yapılmalı.

Başkan Muzaffer Bıyık'ı başarılı buluyorum, çok iyi çalışıyor. İstasyon Caddesi'nde ışık sorunu var. Bir de ilçemizde üniversite olmalı.  Eğitim önemli.

 

Fotoğraf: Gül AKDEMİR

Emlak piyasasını takip edenler  o'nu yakından tanıyorlar.  Kendine özgü çalışmaları, geliştirdiği ilgi gören sloganları , akılda yer eden anonsları ve şık giyimiyle   gayrimenkul sektörünün yeni nesil temsilcisi o...

''Bir günde sattım, iki günde sattım, dubleks daireyi bir gün de verdim.''  gibi sosyal medyada sıkça kullandığı sloganları, hemen hergün tapu dairesinde  gerçekleştrdiği satışlarla ilgili yayınladığı  fotoğrafları ile dikkat çeken bir isim.

O'nu tanıyanlar başarılarını da biliyor, mütevazi kişiliğini de.  İş aşkına şahit olanlar ise o'nunla çalışmaktan  tereddüt etmeksizin taşınmazlarının  satış yetkisini  veriyor.  Yılların deneyimli emlakçılarına şapka çıkartıracak zekada. Henüz 27 yaşında ama sektörüyle ilgili bilgi küpü. Okumayı, eğlenmeyi, gezmeyi, bakımlı olmayı, aldığı projeyi havada karada satn biri.

Evet, tahmin ettiğiniz gibi Serhat Öztürk'ten bahsediyoruz.  Darıca'da hizmet veren Öztürk Gayrimenkul firmasının başarılı patronu, konut uzmanı  Serhat Öztürk'ü herkes gibi bizde merak edenlerdendik. 

Nasıl oluyorda bu genç  gayrimenkulcü  hergün satış yapabiliyor, sosyal medyayı sallayan sloganları nasıl geliştiriyor, yıllanmış meslektaşlarına rağman kurtlar sofrasından başarılarla çıkabiliyor, insanları  kendisine çeken mesleki yetenekleri neler, başarılarının sırrı ne? Aklımızda onlarca soru çaldık Serhat Öztürk'ün kapısını. Amacımız; herkesin çok merak ettiği Serhat Öztürk'ü yakından tanımak, tanımayan ve merak edenlere de tanıtmak. Zira gençlere örnek olabilecek mesleki başarılara imza atan genç bir gayrimenkulcü ol.

Darıca Bağlarbaşı Mahallesi İstasyon Caddesi No :242 'da  hizmet veren Öztürk Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri'nin merkez ofisinden içeri girdiğimizde,  yüzleri gülen beş gayrimenkul danışmanı karşıladı bizleri. Genel Koordinatörümüz Gül Akdemir'le ilgimizi çeken ilk şey ofisin mimarisi. Son derece modern çizgilerle donatılmış ofiste birbirinden yetenekli beş danışman görev yapıyor. Bir de Öztürk'ün iç hizmetten sorumlu asistanı var.  Serhat Öztürk'ün çalışma odasına geçtiğimizde , kendisinin samimi yüz ifadesiyle  karşılaşıyoruz. Her zamanki gibi şık giyimli, yüzü gülen, saçları jöleli , mütevazi Serhat Öztürk.  Odasını dikkatlice incelediğimizi görünce de, ''MT Mühendistlik yaptı, Metehan Taştepe'nin ellerinden çıktı ofisimizin tasarımı.'' dedi.

Çaylarımız masaya geldiğinde bizler aklımızdakileri sormaya başlamıştık bile. Keyifli mi keyifli, zevkli mi zevkli bir söyleşinin başlangıcında Akdemir ses kayıt cihazının play düğmesine basmıştı da.

Sektöründe güvenilir, kazandıran ve ilkeli bir firma olarak faaliyet göstermeyi  hedeflemiş bir kuruluşun başındaki isimle,  Serhat Öztürk'le iş hayatından özel yaşamına, mesleki başarılarından  hedeflerine her şeyi ama her şeyi konuştuk. O halde başlayalım...

GÖLGE: Serhat Öztürk kimdir ?

ÖZTÜRK:  1994 doğumluyum, Erzurumluyum. Kocaeli Üniversitesİ'nden mezunum. İki yıl elektrik, iki yıl işletme okudum. 27 yıldır Darıca'da ikamet ediyorum. 2016 yılında sektöre başladım. Babadan devraldım bu işi.

GÖLGE:  Güne kaçta başlarsınız, kaçta biter?

ÖZTÜRK: Sabah 08.00'de çıkarım evden. Saat 09.00 gibi işimin başında olurum. Mesainin bitme saati belli olmuyor değişiyor. Gece oniki olmadan evimde olurum.

GÖLGE:  Spor yapıyor musunuz?

ÖZTÜRK: Futbol oynuyordum önceden. Darıca Gençler Birliği'nde oynadım bir yıl. Sonra ayağım kırıldı öyle kaldı spor işi.

GÖLGE: Okuduğunuz eğitim aldığınız  bölümü değil de,  neden babanızdan kalan işi devraldınız?

ÖZTÜRK: Küçükken de, okuduğumuz dönemde de, babamızın yanına sürekli uğrar işleri nasıl ilerletiyor bakar görür öğrenirdik.  Okulu bitirdim ve bu işi bana daha yakın görüp ''bu işi yaparım'' dedim. Babam bırakmaya karar verince ben devraldım.

GÖLGE: Parası mı cazip geldi işin yoksa yeteneğiniz olduğunu anladığınız için mi gayrimenkul?

ÖZTÜRK: Yeteneğimin olduğunu gördüğüm için.  İşimi çok seviyorum ve ilgiliyim.

GÖLGE:  İlgi  çeken sloganlarınız var. ‘’ Bir günde sattım’’ gibi.. bu tarz reklamları dikkat çekmek için mi kullanıyorsunuz?

ÖZTÜRK: İşleri çok hızlı yönlendirip çoğu zaman bir günde satarak gelişti slogan.

GÖLGE:  Bu işte temel nedir? İnsanlar neden sizi tercih etmeli?

ÖZTÜRK: Temeli güven. Mülkün satılması için akla ilk benim gelmem lazım . Çünkü bunu, ' o portföyü nasıl alırım , kendi yeteneğimi çabamı sarf ederek o portföyü almam lazım ' diye çabalayan biriyim,  işimi seviyorum. Her zaman elimden gelenin en iyisini yaptım. Profesyonel hizmet var, müşterimi kesinlikle mağdur etmem.

GÖLGE:  İnsanların güvenini kazandığınızı düşünüyor musunuz?

ÖZTÜRK: Tabi ki de. İşini güvenilir ve kaliteli yapan herkese güvenilir zaten.

GÖLGE:  Gayrimenkulde güven kazanma noktasına gelene kadar neler harcadın?

ÖZTÜRK: Afişlerimle, reklamlarımla ve samimiyetime daha çok.  Zaten Darıcalıydım , işimizde burada,  yerimiz belli.  Hayatım Darıca'da geçtiği için bu çok zor olmadı.

GÖLGE:  Altı yıldır bu iştesiniz. Geri dönüp baktığınızda kiralayıp sattığınız yerlerin toplam rakamını biliyor musunuz?

ÖZTÜRK: Hayır ama çok olmuştur.

GÖLGE: Ofiste kaç kişi çalışıyor?

ÖZTÜRK:  Beş danışman arkadaşım var.

GÖLGE:  Hemen her gün tapudasınız. Nasıl bir günde satabiliyorsunuz?

ÖZTÜRK: Çevrem çok geniş,  güvenilir ve temiz iş yaptığımız için  beni önerirler ve hoşlarına giderse yeri alırlar,  dediğim gibi burada da güven yatıyor. Biz müşterilerimizin bir kerelik değil devamlı yanında olduğumuzla da kaynaklı.

GÖLGE:  Meslektaşlarınızla paslaşır mısınız?

ÖZTÜRK: Yetki belgesi olan, işini dürüst yapan meslektaşlarımla çalışırım.

GÖLGE:  Müşterileriniz aranızda anlaşamamazlık, tapuya gidip satamadan geri döndüğünüz oldu mu?

ÖZTÜRK: Oldu. Bir müşterim, satış konusunda güvendi o anlık psikolojimi bilemedim, imzaya girdiğimizde resmen kadın birden beni kandırıyorsun dedi . Alacağı dairenin bodrum gözüktüğünü söyledi ,bahçe katı olduğunu söyledim. Dışarı çıkıp tekrar izah ettim. Güvendi aldı, ertesi gün tatlıyla geldi ofisimize, bir de özür diledi tabi.

GÖLGE:  Pandemi süreci işlerinizi çok etkiledi mi?

ÖZTÜRK:  Etikiledi muhakkak ama  gayrimenkul hiçbir zaman bitmez. Bu sektörde sürekli yeni fırsatlar doğar. Fırsatları müşteri olsun, emlakçı arkadaşlar olsun değerlendirmesi lazım.

GÖLGE:  Emlak’ın en çok hangi bölümünde iyisiniz?

ÖZTÜRK: Konut.  Ben konut üzerine çalışıyorum. Darıca bölgesinde de konut uzmanıyım.

GÖLGE:  İdealleriniz var mı işinizle alakalı?

ÖZTÜRK: Nasip olursa Öztürk Gayrimenkul'ün ikinci şubesini açmak isterim.

GÖLGE:  Bölge olarak düşündünüz mü?

ÖZTÜRK: Gebze.

GÖLGE:  Alıcılara ya da, satıcılara ne gibi tavsiyeleriniz olur?

ÖZTÜRK: İskana dikkat etmeleri çok önemli. İskansız yer almalarını tavsiye etmem. Alıcılar; firmadan yer almadan önce geçmişine baksınlar, araştırsınlar ondan sonra ticaret yapılmalı. Açık portföy olunca herkes çalışabiliyor müşteriyi takip edemiyorsun. Sözleşme aldığınız zaman o portföy sende, kapalı portföy olması lazım.

GÖLGE:  Emlakta uzman olduğunuzu söylüyorsunuz. Bir daireyi satmak için kendinize bir süre veriyor musunuz?

ÖZTÜRK: En fazla doğru portföy aldığım zaman satabileceğim otuz gün. O süreç içinde kesinlikle satarım. Bir gün de de sattığım oluyor.

GÖLGE:  Sektörün sorunlarından bahseder misiniz?

ÖZTÜRK: Sektörde yetki belgesi olmayan meslektaşlarımla çalışılmamalı. Belge olmadığı için sahibinden, hürriyet, zingat  gibi sitelere ilan veremezler, oradan da bakabilirler sonradan sıkıntı yaşamamaları için alıcıların. Herkes emlakçı olamaz, bu mesleğe bedel ödemiş insanların bu işi yapıp para kazanması lazım.

GÖLGE:  Emlakçıya bakış açısı eksiden daha farklıydı şuan eskisi gibi değil. Daha da çok ciddiye alınıp güven kazanmanız için okulun mu olması lazım?

ÖZTÜRK: TÜGEM den ( Tüm girişimci emlak müşavirliği derneği) bahsedeceğim. Çok güzel bir  dernek. Mesleğini dürüst yapan, işini saygıyla yapan tüm meslektaşlarım orada. Bende kayıtlıyım. Emlak sektörü olarak daha iyi yerlere geleceğiz inşallah.

GÖLGE:  Emlak sektörüne girmeseydiniz hangi işi yapardınız?

ÖZTÜRK: Yine ticaretle uğraşırdım.

GÖLGE:  Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ ın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

ÖZTÜRK: Hiç durmadan, yorulmadan çalıştığını gördük. Başarılı biri.. Pandemi'de de güzel işler yaptı. Başarılı buluyorum kendisini.

GÖLGE:  Darıcan'ın kentleşmesiyle alakalı gözlemlediğiniz eksiklikler var mı?

ÖZTÜRK: En önemli sorun yol problemi.  Özellikle İstasyon Caddesi üzerindeki kültür merkezinin oradaki ışıklar. Park problemleri çok oluyor. Burada üniversite yok. Eğitim önemli , üniversite lazım Darıca’ya diye düşünüyorum.

GÖLGE:  Serhat Bey samimi sohbetinize teşekkür ederiz.

ÖZTÜRK: Ben teşekkür ederim, emeğinize sağlık.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑