Ana Manşet Reklam

Kültür

Başkan Büyükakın: Tiyatro salonlarını özlemle bekliyorum

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, tiyatronun toplumların uygarlık düzeyinin en önemli göstergesi olduğunu ifade etti.

26 Mart 2021 Saat: 10:49
Başkan Büyükakın: Tiyatro salonlarını özlemle bekliyorum
Başkan Büyükakın: Tiyatro salonlarını özlemle bekliyorum

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın çok önemli oyun ve organizasyonlara imza attığını vurgulayan Başkan Büyükakın, ‘’Kültür ve sanat toplumları bir arada tutan ortak değerlerdir. Yaşamın bir parçası olan tiyatro sahnesinde ise insanlığa ait tüm değerler bulunur. Binlerce yıldır kültürleri ayakta tutan ve pek çok sanat dalına ilham veren tiyatro ateşi Kocaeli’mizde yanmaya devam ediyor. Kocaeli’mizde sanat, yükselen bir değerdir. Bir sanayi kenti olan Kocaeli, aynı zamanda kültür ve sanatla da adından söz ettirmektedir’’ ifadesini kullandı.

Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın pandemi sürecinde de online oyunlarla Kocaeli halkının moral seviyesini yükselttiğini hatırlatan Başkan Büyükakın, ‘’Yaşamla doğrudan örtüşebilen tiyatro, aslında yaşamın ta kendisidir. Tiyatro, insanlık tarihi boyunca evrensel duygu ve düşüncelerin topluma aktarıldığı en önemli sanat dallarından biri olmuştur. Kocaeli Şehir Tiyatroları’yla Kocaelili tiyatro severler arasında özel bir bağ var. Sanata ve sanatçıya verilen değer, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergesidir.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde Türk tiyatrosunun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocuların, tiyatronun kitlelere sunulmasında yer alan tüm emekçilerin ve tiyatro severlerin bu anlamlı gününü kutluyorum. Kocaelili sanatseverlerle pandemi sürecinin ardından tekrar tiyatro salonlarında buluşacağımız günleri özlemle bekliyorum’’ açıklamasını yaptı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑