Ana Manşet Reklam

Siyaset

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Hukuksuz medeniyet olmaz’’

Adalet ve Medeniyet Derneği Genel Merkez Yönetimi ve Kocaeli İl Temsilcileri, Başkan Karaosmanoğlu’nun konuğu oldu.

20 Aralık 2016 Saat: 14:32
Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Hukuksuz medeniyet olmaz’’
Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Hukuksuz medeniyet olmaz’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  Adalet ve Medeniyet Derneği Genel Merkez Teşkilat Merkezi Adem Tuncer, Kocaeli İl Temsilcisi Sefa Şenol ve yönetimini konuk etti. Osman Ayvazoğlu ve Avukat Halit Çokan’da hazır bulunduğu görüşmede, öğrenci çalışmaları yaptıklarını belirten Teşkilat Başkanı Tuncer daha sonra gerçekleştirdikleri projeler hakkında Başkan Karaosmanoğlu’na bilgi verdi.

 

DALGA DALGA BÜYÜK BİR HEYECANLA BÜYÜYOR

Kurulduğu ilk anlarda Ankara’da öğrenim gören hukuk fakültesi öğrencileri eksenli başlayan çalışmalar, bugün mühendislik, tıp, yönetim bilimleri, İletişim, Eğitim, İlahiyat, Veterinerlik ve Zirai Bilimler alanına genişleyen Adalet ve Medeniyet Derneği dalga dalga büyüyen bir heyecanla Türkiye’nin dört bir yanına ulaşarak dikkatleri üzerine toplamayı da başardı. Adalet ve Medeniyet Derneği gençliğin şuurlanması için faaliyetler yürütmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Adalet ve Medeniyet gönüllüleri bütün faaliyetlerini heyecanla çalışan kendini gençliğe adayan bir hedefle çalışıyor. Buda beni son derede mutlu ediyor. Bununla birlikte medeniyetler için adalet sistemi çok önemlidir. Unutmayalım ki hukuksuz medeniyet asla olmaz” dedi.

 

MEDENİYETE GÖNÜL VERENLER ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMIYOR

Derneğimizin adeta gönüllü insan zinciri şeklinde oluşturduğu yapı aslında tarihimizde çok önemli bir yeri olan ahilik geleneğinin bir görünümde olduğunu belirten Adalet ve Medeniyet Derneği Genel Merkez Teşkilat Merkezi Adem Tuncer’de, “Öğrencilik dönemini bin bir çileyle tamamlayanlar, meslek sahibi olunca konformizmin dayanılmaz baskısı ve cazibesi karşısında, kendilerinin bıraktığı sıraları dolduran gençleri bir anda unutabilmektedir. Adalet ve Medeniyete gönül verenler, öğrencilerimizle yaptığı faaliyetlerin temelinde haftalık söyleşiler, kitap tahlil programları ve kamplar yer almaktadır. Haftalık söyleşilerimizde gençlere doğru rehberlik edecek, yeni ufuklar açacak meslek büyükleri derneğimize davet edilerek gençlerle buluşmaları sağlanmaktadır. Bu söyleşilerde alanında uzman büyükleriyle hasbihal eden gençler, hatiplerin mesleki tecrübelerinden istifade edebilmektedirler. Bu söyleşiler aynı zamanda farklı üniversitelerde eğitim gören gençlerin tanışarak kaynaşması, fikir alışverişinde bulunması için de güzel bir fırsat olmaktadır” açıklamasını yaptı.

BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİNE ADANMIŞ BİR GENÇLİK İSTİYORUZ

Okumak soylu bir eylemdir, sözünden hareketle kitap okuma ve tahlil çalışmalarına önem veren Adalet ve Medeniyet Derneği, aynı zamanda haftalık kitap tahlilleriyle öğrencilerle de buluşuyor. Şehirlerin kalabalığından sıyrılarak doğayla buluşma vesilemiz olan kamplarımızda öğrencilerimizi yoğunlaştırılmış eğitimlerden geçtiklerini de ifade eden Tuncer, “Üniversiteli gençlerin birbiri ile ve doğayla tanışma vesilesi olan kamplarımız sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşiyor. Kamplarımız gençlerimizin şuurlanma ve kenetlenmesinde anahtar işlevi görüyor” diye konuştu. Adalet ve Medeniyet Derneği’nin yaptığı çalışmalarla tüm Türkiye Gençliğine ulaşmayı hedeflemesinden dolayı duyduğu heyecanı bir kez daha ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Gençlerin, öğrencilik süreçlerini bitirdikten sonra iyi bir meslek edinmeleri; Allah, vatan millet, sevgisi ile mesleklerini icra ederek bu farkındalık şuuruyla büyük Türkiye idealine adanmış bir kuşağın parçası olmalarını hedeflemelerini çok önemli buluyorum. Bu hedefle çalışmalar yapmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑