parkinnn

Eğitim

Bilgi İlkokulu'ndan Dünya'ya örnek proje

(Gölge) Gebze Bilgi İlkokulu Öğretmeni Tarık YIıkılmaz, 4/E sınıfı öğrencileriyle örnek bir projeye imza attı. Okul öğretmeni Tarık Yıkılmaz'ın 'Kültürler arası Hikâye İnceleme' adlı eTwinning projesi, ilkokul çağındaki öğrencilerin hayal gücünü ge

24 Nisan 2022 Saat: 18:46
Bilgi İlkokulundan Dünyaya örnek proje
Bilgi İlkokulu'ndan Dünya'ya örnek proje

Bilgi İlkokulu öğretmenlerinden Tarık Yıkılmaz'ın 'Kültürlerarası Hikâye İnceleme' adlı eTwinning projesi, ilkokul çağındaki öğrencilerin hayal gücünü geliştirmek, farklı kültürleri tanımalarını ve okuma - yazma alışkanlığı kazanmalarını sağlamayı amaçlıyor. 
11 ay sürecek proje, Türkiye'nin 10 ilinden 10 Türk öğretmenin yanı sıra Azerbaycan'dan 1 Azeri öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Bilgi İlkokulu'ndan Hatice Fatma T….. Yazel Efnan Y... Aytekin K… Elmira İkra K….... ve Zehra Ç…..'nin katılmış olduğu projenin sonuna yaklaştık ulusal kalite etiketi başvurulduktan sonra,  sonuçlanınca alacakları sertifikaları merakla beklemeye şimdiden başladılar. Ayrıca proje ilgili bir de ortak kitap yazıldı.
Projenin kurucusu Bilgi İlkokulu öğretmenlerinden Tarık Yıkılmaz, dünyayı güzelleştiren eğitim, kültür ve hikaye sanatını yeni nesillerle somut bir şekilde buluşturacak olmanın heyecanı içerisinde olduklarını kaydetti.
Oğretmen Yıkılmaz, "Hikayenin dünya üzerindeki kültürlerarasındaki benzerlik ve farklılıklarını bularak,  bunların karşılaştırmasını yapmak ve çocuk hikayelerinin anlatımının farkına varmak istiyoruz. Öğrencilerin kendi ülkelerindeki ve ortak ülkelerdeki geleneksel hikayeleri anlamalarına yardım etmeyi hedefliyoruz. Bu, öğrencilerin okuma ve yazma isteklerini de artıracaktır. Böylece öğrenciler hem farklı ülkeler ve kültürlerin günlük yaşam şekilleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olacaklar , hem de kendi kültürlerinin farkında olacaklar. Bu sayede de öğrencilerimiz farklı kültürlere hoşgörüyle yaklaşma becerisi kazanmış olacaklardır." şeklinde konuştu.
PROJENİN DETAYLARI
'Hikâye, kültürel değerlerin estetik bir algısıdır' sloganıyla hazırlanan Kültürler arası Hikâye İnceleme projesinin detayları şöyle , '' Öğrencilerin hayal gücünü geliştirmek, yaratıcı düşünme ve okuma-yazma becerilerini arttırmak.Bir hikayenin karakterlerini, yerini ve olaylarını oluşturmalarına ve birlikte hikaye yazmalarına yardım etmek. Öğrencilerin kendi ülkelerindeki ve ortak ülkelerdeki geleneksel hikayeleri anlamalarına yardım etmek. Yazdıkları hikayeleri oyunlaştırmalarına yardım etmek. Öğrencilerin okuma ve yazma isteklerini artırmak. Hikayenin dünya üzerindeki kültürler arasındaki benzerlik ve farklılıklarını bularak bunların karşılaştırmasını yapmak ve çocuk hikayelerinin anlatımının farkına varmak. Ayrıca Web 2.0 araçlarının kullanımını da ön planda tutmak.
HEDEFLER
Öğrenciler farklı ülkeler ve kültürlerin günlük yaşam şekilleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olurlar, Öğrenciler kendi kültürlerinin farkında olurlar. Öğrenciler farklı kültürlere hoşgörüyle yaklaşma becerisi kazanırlar. Bu proje sayesinde her kültürdeki çocuk hikayelerin benzerlik ve farklılıklarını ortaya koyarak , hikayenin yapısını daha iyi bir şekilde kavrayarak yeni hikaye yazma tekniklerini öğrenerek bunun yaygınlaştırmasını sağlamak. e Twinning: İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑