parkinnn

Kültür

Binler Cumhuriyet Koşusu’nda Buluştu

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Cumhuriyet Koşusu’na yurt içi ve yurt dışından yoğun katılım oldu

31 Ekim 2016 Saat: 10:54
Binler Cumhuriyet Koşusu’nda Buluştu
Binler Cumhuriyet Koşusu’nda Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Cumhuriyet Koşusu Sekapark’ta gerçekleştirildi. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir ve tüm şehitlerimizin anısına düzenlenen koşuya yediden yemişe Kocaeliler yoğun ilgi gösterdi. Üç kategoride yapılan koşuya 5 bin kişi katıldı. Yarışta dereceye girenlere toplamda 71.200 bin TL nakdi ödül dağıtıldı.

 

5 BİN KİŞİ KATILDI

Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Atletizm Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Cumhuriyet Koşusu, 10 km koşusu, 3 km Halk koşusu ve 1 km Çocuk Maratonu olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. 10 km koşusuna 1.000, 3 km halk koşusuna 2 bin ve 1 km Çocuk Maratonu’na 2 bin kişi katıldı.

 

ALANDA KAYIT ALINDI

Koşu öncesinde Büyükşehir Belediyesi, yarışa kayıt yaptıramayan vatandaşlar için kayıt masaları oluşturdu. Kayıt yaptıramayan vatandaşlar buradaki görevlilerin yardımıyla başvurularını yaptırarak koşuya katıldılar.

 

KENYA’DAN KASTAMONU’YA KADAR

Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu’na bu yıl da yoğun ilgi vardı. Koşunun herkese açık olmasıyla Türkiye’nin yanı sıra yurt dılından da koşuya katılmak için sporcular kayıt yaptırdı. Yabancı katılımcılar arasında geçen yıllarda olduğu gibi Etiyopyalı, Faslı, Kenyalı, Bulgar, Polonyalı ve Moldovalı atletler yer aldı. Ayrıca Afyonkarahisar, Bursa, İstanbul, Aydın, Trabzon, Düzce, İzmir, Kastamonu, Eskişehir, Kütahya, Konya Kayseri ve Sakarya’dan atletler koşuya katıldı.

 

BAŞKAN 41 NUMARAYLA KOŞTU

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen koşuya Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, , Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Ulaşım Park Aş. Genel Müdürü Yasin Özlü, Başkan Danışmanı Nermin Tol ve Cumhuriyet Koşusu Koordinatörü Abdil Ceylan katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 41 göğüs numarasıyla koşudaki yerini aldı.

 

3 KM’NİN BİRİNCİLERİ

3 km Halk Koşusu’nda genel klasmanda erkeklerde SinanTatlı birinci, Berke Ertaş ikinci ve Kamuran Özen üçüncü oldu. Bayanlarda ise Bensu Bozdağ, Rabia Şahin, Gizem Aktaş üçüncülüğü elde etti. Halk Koşusu birincisine 1000, ikinciye 900, üçüncüye 800 TL nakdi ödül verildi. 3 km halk koşusunda dereceye giren sporcular madalya ve ödüllerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun elinden aldılar.

 

10 KM’NİN BİRİNCİLERİ

10 km profesyonel sporcuların katıldığı yarışta startı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu birlikte verdi. Burindi’den Oliver İnerbartu birinci,  Türkiye’den Serkan Kaya ikinci oldu. Bu kategoride erkeklerde üçüncülüğü ise Etiyopya’dan Getaye Fısseha Gelew elde etti. 10 km bayanlar kategorisinde Esra Aydemir birinci, Sebahat Akpınar ikinci ve Fadime Çelik üçüncü oldu. 10 km koşusunda birinciye 7 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin TL nakdi ödül verildi. Dereceye giren sporcular madalya ve ödüllerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu verdi.

 

ÇOCUKLARIN HEPSİ BİRİNCİ

Cumhuriyet Koşusu Çocuk Maratonu’na 2 bin çocuk katıldı. Sekapark alanı içerisinde yapılan 1 km mesafeli Çocuk Maratonu’nda tüm çocuklara anı madalyası verildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑