parkinnn

Röportaj

BİR BAŞARI /BİR İNSAN

Gayrimenkul sektörünün ödüllü firması İlgili’nin patronu HAKAN BAYRAKTAR , başarıya giden yolu Gölge Dergi’ye anlattı ‘’Keşke’’ dememek için ‘İlgili’

27 Mayıs 2016 Saat: 18:20
BİR BAŞARI /BİR İNSAN
BİR BAŞARI /BİR İNSAN

Eğer birlikte yola çıkıyorsanız her şeyi birlikte  yapmak zorundasınız.  En önemli etken de güven. İki tarafta birbirine sosuz güven vermeli.

Kaldı ki ortağım Halil Ertuğrul çok donanımlı, yetenekli, insani ve ticari yetenekleri had safhada bir kardeşim. Ticari zekasına hayranım.

Bankaların her bütçeye uygun kredi seçenekleri sunmaları bunu cazip hale getiriyor. Ayrıca altın ve dövizdeki gelgitler insanlar daha çok taşınmaz  menkule yönlendiriyor.

Her bir danışmanımızın uzmanlık alanları farklı ve kendi alanlarında eğitim aldılar , eğitimlerimiz halen devam ediyor.

 

 GÖLGE DERGİ/ÖZEL SÖYLEŞİ- Aslında  onun için hayat, çok uzun yıllar önce başlamış. Yaşının genç olduğuna bakmayın. Tabir-i caizse  doğarken iş hayatının içinde bulmuş kendisini. İhtiyaçtan değil, ticareti sevdiğinden.  Zira ailesinin tek erkek evladı oluşu, varlıklı bir ailenin oğlu olması , onu ticaretle  henüz çocuk yaşlarda tanışmasına etken olmuş..

Babası  Kemal Bayraktar’ın Kelebek Mobilya’nın Gebze bayiliğini yaparken o da, içten içe ticaretin inceliklerini anlamaya başlamış.. Böylece ticari geleceğinin de kapılarını aralamış. Hem okumuş hem de , o yaşlarda para kazanmanın bireysel mutluluğunu yaşamış. Kendi başına bireysel ticari faaliyetlerin içine girmiş.

Zaman geçtikçe ticarette  yeni projelerin genç  patronu olup çıkıvermiş. Elbette Hakan Bayraktar’dan bahsediyoruz. İlgili Gayrimenkul’ün patronu, genç ve yetenekli  iş adamı Bayraktar’ı bölgemizde tanımayan yok.  İlgili tabelasını görmeyen de yok.

Özellikle Gebze’de hangi önemli ve büyük proje varsa mutlaka üstünde ‘İlgili’ tabelasını görmek mümkün. Satıcının güvenini kazanmışlığın bir göstergesi olsa gerek ki, İlgili dikkatlerden kaçmıyor.

Bir İlgili’dir almış başını gidiyor bölgemizde.

Gölge Dergi’nin yaptığı kamuoyu araştırmasında da ‘’En tanınan gayrimenkul firması’’ olarak birinci çıkan İlgili Gayrimenkul’ü  daha yakından tanıyalım istedik.

İlgili nasıl doğmuş, neler yapıyorlar, böylesi başarıların sırları nedir? Herkes gibi biz de merak ettik ve merak edenlerin  merakını da gidermek için İlgili Gayrimenkul’un kapısını çaldık.

Dediğimiz gibi, Gölge Dergi’nin sıcağı sıcağına yaptığı araştırmada ‘tanınmışlıkta ‘’ en üstte çıkan,  geçen yıl da  Gebze Sözcü Gazetesi’nin düzenlediği anketle  ‘ yılın en başarılı gayrimenkul  firması’’ ödülünün sahibi Hakan Bayraktar’la sizler için konuştuk.

Oldukça şık döşenmiş, modern çizgilerle mimari edilmiş ofislerinden içeri girdiğimizde güler yüzlü bir asistan karşıladı bizleri. Ferah çalışma odalarından oluşan ofislerinde beyaz hakimiyeti kendini gösteriyordu.

Hakan Bayraktar’ın odasına girdiğimizde ise genç bir iş adamının dışa vuran nezaketiyle karşılaştık. İşini bilen, kendinden emin, deneyimli, bir o kadar da mütevazi bir insan bulduk karşımızda. Çay kahve eşliğinde sohbetimize başlarken ilerleyen dakikalarda hem onu, hem de sektörüne yönelik düşüncelerini öğrendik. Tabii ki , İlgili Gayrimenkul’ü de.

İstedik ki sizin de merakınız gitsin. Buyurun bakalım…

 

GÖLGE-İlgili Gayrimenkul’ün  kuruluşunu anlatabilir misiniz, nedir İlgili, nasıl oluştu?

BAYRAKTAR-  İlgili Gayrimenkul 7 sene önce doğdu. Daha öncesinde hiçbir markanın altında olmadan bu işi yapıyordum. Sonrasında uygun ekibi  oluşturarak şirketleştik, İsim seçimi de tamamen yürüttüğümüz politikayla aynı oldu. Bizim tanımımız gerçekten sadece adımızla aynı. (İLGİLİ)  Müşteri bize geldiği andan işin bitimine kadar sonsuz ilgi görür.

GÖLGE- İki ortaksınız. Ortaklığın sağlıklı yürümesindeki temel etkenler nelerdir?

BAYRAKTAR- Dünya’nın  her yerinde ortaklı işlerde başarı varsa tek sebebi ortaklaşa karar almaktır. Eğer birlikte yola çıkıyorsanız her şeyi birlikte  yapmak zorundasınız.  En önemli etken de güven. İki tarafta birbirine sosuz güven vermeli. Eğer kurum olarak  başarılı bir şekilde ilerleyip markalaşmak istiyorsanız  beraberlik,  güven ve saygıyı bir numaralı kural olarak  belirlemelisiniz. Gerisi zaten kendiliğinde gelir. Bizim Halil Ertuğrul’la olan ortaklığımızda tüm bu unsurlar var. Kaldı ki ortağım Halil Ertuğrul çok donanımlı, yetenekli ve tapu konusunda  yeteneği ve zekasına  hayran olduğum bir kardeşim.. El ele verdik ve bugün sektörümüzde emin adımlarla, gururla ilerliyoruz.

GÖLGE- Ortaklığı  tanımlayabilir  misiniz??

BAYRAKTAR-  Ortaklıkla ilgili düşüncemi yukarıda söyledim, Ayrıca tecrübe, aktiflik ve deneyim gibi meziyetler de gerekir. Bu anlamda  Halil’le  bir birimize kitlendik. Yani  gördüğün duyduğun her şeyden sorumlusun. Ya taşın ucundan tutarsın, ya da sırtını döner gidersin. Bizi ortaklıkta birleştiren  ve  başarıya götüren  en büyük etken, her işi kendi işimiz gibi yapmamızdır. Biz bedenimizi de  taşın altına koyduk.

GÖLGE- Emlak sektöründeki yeriniz, hedefleriniz nelerdir?

BAYRAKTAR-  Gebze’de  önemli bir yerdeyiz. Kuruluşta  hedefimiz lider olmaktı , onu da başardık. Sırada  Marmara da yaygınlaşmak, marka olmak var.. Bunu ; dürüst, güvenilir etiketi altında başaracağız.

GÖLGE- Müşterilerinizin sizi tercih etmeleri için gerekçeniz nelerdir?

BAYRAKTAR- İlk neden İLGİ’miz..Bize geldikleri andan işin bitimine kadar her geçen sürede ilgimizi hiç kesmeden devam ediyoruz. Biz , ortağım ve ekibimiz olarak çalışkan, dürüst güvenilir, herkes tarafından saygı ve sevgi duyulan (genç dinamik ekibe sahip olduğumuz için,) yorulmayan zorluklardan kaçmayan, gerektiği yerlerde çalışma saatlerimizi uzatarak çalışan bir ekibiz. Bunlarda bizim tercih edilmemiz diye  düşünüyorum.

GÖLGE- Başta Gebze olmak üzere Kocaeli’de gayrimenkul firmalarının çoğaldığını görüyoruz. Bu sektörü cazip kılan etken nedir?

BAYRAKTAR- Son beş yıldır inşaat sektörü korkunç bir şekilde büyüdü. Hükümet  banka  kredileri düşürdü. vatandaş kira yerine ev sahibi olmak istiyor. Bankaların her bütçeye uygun kredi seçenekleri sunmaları bunu cazip hale getiriyor. Ayrıca altın ve dövizdeki gelgitler insanlar daha çok taşınmaz  menkule yönlendiriyor.

GÖLGE- Emlakçı  ile gayrimenkulcü arasındaki farkı nasıl açarsınız?

BAYRAKTAR- Gayrimenkulcü araştırıp reel bedeli ortaya çıkarır ve emlak sektörünün her alanını içine alır. Hani sizde ‘’basın ‘’ denilince akla sadece gazete gelirdi, şimdi medya deniliyor ya; gazete, tv, radyo, internet vs. Yayıncılığın her alanını kapsıyor. Bizim gayrimenkulcü de böyle bir şey. Emlakçı sadece arsa , ev alıp satandı. Gayrimenkulcü  ise her aşamasını analiz edip hazırlayan ve satan diyebiliriz.

GÖLGE- İlgili, satış ve müşteri ilişkileri bakımından Gebze’de kaçıncı sıradadır?

BAYRAKTAR- Bu konuda tevazzuh göstermeyeceğim, gururla söylüyorum . Gebze’de lideriz. Ki bu yönde geçen sene yapılan anketten de çıkan ve aldığımız ödül de bunu gösteriyor.

GÖLGE- Kuruluşunuzdan beri ‘büyük’’ dediğiniz projeniz hangisidir?

BAYRAKTAR- Gebze’ye ciddi firmaları getirdik.  İşin büyüğüne  küçüğüne  bakmıyoruz, sonuca  bakıyoruz.

GÖLGE-Alma, satmak, kiraya vermek isteyen vatandaşların  gayrimenkul firmasıyla çalışırken nelere dikkat etmeleri gerekir? Kriterler nelerdir?

BAYRAKTAR- Çalışacakları gayrimenkul firmasının piyasada ki başarılarına bakmaları gerekir.. Ekibe ,güçlü oluşuna bakılması  lazım, iş ahlakı önemli.

GÖLGE-Bir emlak ürünü sahibinden doğrudan satışı mı alıcı için avantajdır, yoksa gayrimenkul firması aracılığıyla mı?

BAYRAKTAR- Tabi de gayrimenkul firmasıyla.  Her sektörde olduğu gibi gayrimenkulde de hüsrana uğramamak için işinin ehli, ehliyetli bir gayrimenkul firması alıcı ve satıcı için her zaman avantajdır. Bölgeyi ve ürün değerlerini iyi bilen gayrimenkulcü her iki tarafa da kazandırır.

GÖLGE-Reklam harcamalarınızın dikkat çektiğini görüyoruz. Bundanki mantığınız nedir?

BAYRAKTAR- Çok kısa ve net  cevap  vereceğim.. Ne kadar çok reklamınız olursa o kadar  başarılı olduğunuz göstergesidir. O yüzden reklam önemlidir. Dünya’nın en büyük firmalarına   bile baktığınızda  gider hanelerinin birinci sırasında  reklam giderleri vardır. Bu da bizim bu yöndeki haklılığımızı teyit ediyor.

GÖLGE- İlgili’de kaç danışmanla çalışıyorsunuz, bunlar mesleki eğitimden geçirildi mi, açabilir misiniz?

BAYRAKTAR-  Altı danışman, iki broker çalışıyoruz. Gerekli mesleki hocalardan gerekli eğitimler  alındı. Her bir danışmanımızın uzmanlık alanları farklı ve kendi alanlarında eğitim aldılar , eğitimlerimiz halen devam ediyor. Dükkan, daire, arazi, vs. konularında eğitimden geçirildiler.

GÖLGE- İlgili’nin gelecekle ilgili planları nelerdir, ilk beş yıl için planlamanız var mı?

BAYRAKTAR- Gebze deki liderliğimizi aynı şekilde devam ettirip iki sene içinde İstanbul piyasasına giriş yapmayı  planlıyoruz, çalışmalarımız devam ediyor.

GÖLGE- Sektörünüze ilgi duyan gençlere önerileriniz var mı?

BAYRAKTAR- Gayrimenkul sektörü bir iştir, fakat bir meslek sahibindeki ustalıkla yapılması gereken bir iştir. Tıpkı senin yapmış olduğun gazetecilik gibi. Sektöre böyle bakmaları lazım.

GÖLGE-  Gebzelilere dergimiz aracılığıyla vermek istediğiniz mesajınız var mı?

BAYRAKTAR-  ‘’Keşke’’ dememek için İlgili Gayrimenkul

 

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑