Ana Manşet Reklam

Siyaset

Büyükelçi suikastı sonrası Moskova'da kritik toplantı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'da Rus ve İranlı mevkidaşlarıyla kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Çavuşoğlu toplantıda, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü suikastla ilgili ko

20 Aralık 2016 Saat: 13:03
Büyükelçi suikastı sonrası Moskovada kritik toplantı
Büyükelçi suikastı sonrası Moskova'da kritik toplantı

Halep için bir araya gelen bakanların gerçekleştirdiği toplantıda dün akşam Ankara'da düzenlenen büyükelçi suikastı da gündeme geldi. Günler öncesinden planlanan toplantıdaki açıklamalardan satır başları şöyle:

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI SERGEY LAVROV:

- Devlet başkanlarımızın dün ifade ettikleri gibi bu trajedi uluslararası terörizmle daha etkin bir şekilde mücadele etmemizi gerektiriyor. Bugünkü ikili toplantımız ve üçlü toplantımız; Suriye’deki çözüme, insani yardımın ulaşımının kolaylaştırılmasına, siyasi çözüme yönelik çalışmamıza katkı sağlayacaktır. Ve teröristlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir.

- Zor bir günde bir araya geliyoruz. Türk tarafına ilk andan itibaren göstermiş olduğu ilgi ve başsağlığı dileklerinden dolayı müteşekkiriz.

- Konu, iki ülke liderlerinin anlaştığı gibi ortak bir şekilde soruşturulacak. Rusya soruşturma ekibi Ankara’ya ulaştı. Aynı uçak Karlov’un naaşını ve ailesini yurda getirecek.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU:

- Sayın Karlov iyi bir diplomat olmasının yanında harika bir insandı. Benim için iyi bir dosttu.

- Terör saldırısının hedefi ilişkilerimize zarar vermek ve son zamanlarda ulaştığımız tüm hedefleri yok etmektir. Rusya ve Türkiye bunun farkında ve buna müsaade edilmeyeceğini defalarca vurguladı.

- Bu hain terör saldırısının arkasında kimler var bunları açığa çıkarmak zorundayız. Bunu da birlikte başaracağız.

- Sayın Putin’n önerisini Cumhurbaşkanımız tereddüt etmeden kabul etti. Sizin ve bizim uzmanlarımız birlikte çalışacaklar. Şeffaf bir şekilde bu terör saldırısının arkasında ne var ortaya çıkaracaklar.

- Elbette bu terör saldırısının hesabı da sorulacaktır.

- Rusya ile işbirliğimizi Suriye'de siyasi çözüme ulaşmak için ve diğer alanlarda sürdüreceğiz

Sokağa adı verilecekkağa da Andrey Karlov’un adını vereceğiz.


Toplantıya katılan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu konuşurken gözyaşlarını tutamadı.


Görüşme öncesinde Çavuşoğlu ve Lavrov, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un anısına oluşturlan köşeye çiçek bıraktı.

- Kendisinin adını hem Ankara’da hem de yüreğimizde yaşatacağız. Büyükelçiliğinizin bulunduğu so

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑