parkinnn

Eğitim

Büyükşehir’den 122 bin 557 öğrenciye trafik eğitimi

Büyükşehir, öğrencilere trafik güvenliği eğitimleri vererek gelecekte bilinçli davranmalarını sağlamayı amaçlıyor

7 Aralık 2016 Saat: 13:25
Büyükşehir’den 122 bin 557 öğrenciye trafik eğitimi
Büyükşehir’den 122 bin 557 öğrenciye trafik eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, 2009 yılından itibaren 122 bin 557 öğrenciye trafik güvenliği eğitimi verdi. Eğitimler, konusunda uzman personeller eşliğinde trafik eğitim otobüslerinde uygulamalı ve teorik olarak öğrencilere veriliyor.

 

TRAFİK BİLİNCİ KAZANDIRMAK İÇİN

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2015 yılında yaklaşık 1 milyon 313 bin trafik kazası meydana geldi. Bu rakamın çokluğu ülkemizdeki trafik kurallarına uyulması bilincinin edinilmesi konusunun önemini de ortaya çıkarmakta. Büyükşehir Belediyesi de trafik bilincinin erken yaşta sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir ekipleri, 2009 yılından itibaren öğrencilere uygulamalı ve teorik trafik güvenliği eğitimleri sunuyor.

ÖZEL EĞİTİM OTOBÜSLERİ EŞLİĞİNDE

Trafik güvenliği eğitimleri özel tasarımlı otobüslerde veriliyor. Eğitimlerde yaya geçidinden nasıl geçileceğini, üst ve alt geçitleri kullanmak gerektiğini, kaldırımda yürüyüş kuralları, güvenli geçiş yolları, emniyet kemeri kullanmanın zorunluluğunu, trafik işaretlerinin ne anlamlara geldiği gibi önemli bilgiler öğrencilere öğretiliyor. Öğrencilere ayrıca slayt eşliğinde trafik kurallarının anlatıldığı sunumda önemli bilgiler anlatılıyor.

 

2009 YILINDAN İTİBAREN

Öğrenci aileleri ve okul yöneticilerinin memnuniyetini kazanan eğitimler 2009 yılında 2 bin 135 öğrenci ile başladı. 122 bin 577 öğrencinin bilgilendirildiği eğitimlerde 2015-2016 öğretim yılında ise bugüne kadar Kocaeli’nin 12 ilçesindeki 246 ilkokula gidildi. Bu kapsamda 4. sınıfta okuyan 29 bin 884 öğrenciye trafik güvenliği eğitimi verildi.

DEĞİŞEN TRAFİK LEVHALARI OKULLARA DAĞITILIYOR

Eğitimlerde ayrıca Büyükşehir Belediyesi Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 70x100 ebatlarında, değişen son haliyle, trafik işaretlerini gösteren levhalar okullara ve eğitim verilen sınıflara dağıtılıyor. Gelecek neslin trafikte güvenli ve bilinçli hareket eden bireyler olarak yetişmesini amaçlayan eğitimler devam edecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑