Ana Manşet Reklam

Yaşam

Büyükşehir’den deprem standı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi asrın felaketi 17 Ağustos depremini unutturmamak ve vatandaşları deprem konusunda bilgilendirmek için stant kurdu.

17 Ağustos 2021 Saat: 16:23
Büyükşehir’den deprem standı
Büyükşehir’den deprem standı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşı deprem konusunda bilgilendirmek için stant kurdu.

 

DEPREM STANDI

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan asrın felaketi Marmara Depremi’nde birçok insan hayatını kaybetti. Devlet kurumlarının ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla kısa sürede depremin yaralarını saran Kocaeli’de deprem bilincinin canlı tutulması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce yürüyüş yolunda deprem standı kuruldu.

 

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLİYOR

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından Yürüyüş Yolu’na kurulan stantta Büyükşehir Belediyes’inin deprem ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmaları içeren “Deprem Eğitim Kitapçığı” vatandaşlara verildi. Hediye edilen kitapçıkların yanı sıra stantta bulunan görevli personel, Anadolu Ajansının deprem zamanı çektiği fotoğraflarla depremin büyüklüğünü gözler önüne serdi.

 

DEPREM BİLİNCİNİN CANLI TUTULMASI

Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi, deprem çalıştayı ve diğer faaliyetleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem gerçeğini canlı tutmayı amaçlıyor. Deprem Eğitim Merkezi’nde çocuk, genç ve yetişkin bireylere, teorik ve simülasyon cihazı ile uygulamalı deprem eğitimi veriliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑