Ana Manşet Reklam

Yaşam

Büyükşehir’in kar komandoları iş başında

Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı kar timi 165 araç ve 300 personeliyle soğuk kış şartlarında 24 saat görev başında

8 Aralık 2016 Saat: 11:58
Büyükşehir’in kar komandoları iş başında
Büyükşehir’in kar komandoları iş başında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Kocaeli genelinde soğuk kış şartlarında zorlu bir mücadele veriyor. Kent merkezine henüz kar düşmemesine rağmen Kartepe ve Umuttepe’de gece saatlerinde kar yağışı başladı. Büyükşehir’in kar timleri de 24 saat boyunca nöbet tutuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kar timi 165 araç ve 300 personelle Kartepe’de ve diğer bölgelerde yolların açık kalması için canla başla mücadele ediyor.

 

24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Yolların kapanmaması, kayma ve buzlanmanın oluşmaması için 24 saat görev yapan kar timi, Kocaeli’nde ana arterler başta olmak üzere köy yollarında da çalışma yapmak için hazır kıta bekliyor. Büyükşehir Belediyesi, meteorolojinin uyarılarını da dikkate alarak su baskını ve don olaylarına karşı İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü Afet ve Koordinasyon Merkezi, İSU ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bir ekip kurdu.

 

SÜRÜCÜLERİN ALACAĞI TEDBİRLER

Büyükşehir tarafından yapılan açıklamada vatandaşlardan kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları istenerek, kış lastiği olmadan yola çıkılmaması gerektiği vurgulandı. Ayrıca vatandaşların şahsi araçları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri gerektiği kaydedildi. Kendi araçları ile yola çıkan vatandaşların ise yanlarında mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları gerektiği belirtildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑