Ana Manşet Reklam

Güncel

Darıca’da en özel turnuva

BAŞKAN BIYIK, GÖZ BANDI TAKARAK ENGELLİLERLE MAÇ YAPTI

22 Ocak 2022 Saat: 17:31
Darıca’da en özel turnuva
Darıca’da en özel turnuva

Yaptığı örnek projelerle dikkat çeken Darıca Belediyesi, bir ilke daha imza atarak görme engelliler için Goalball turnuvası düzenledi. Oldukça renkli geçen turnuvada kazanan Beyazay Derneği olurken Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak da göz bandı takarak gösteri maçı yaptı.

Darıca Belediyesi, örnek bir projeye daha ev sahipliği yaparak ‘Farkındalığın olduğu yerde engel yoktur’ sloganıyla görme engelliler için Goalball turnuvası düzenledi. Bağlarbaşı Ortaokulu Spor Salonu’nda düzenlenen turnuva oldukça renkli ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Türkiye Beyazay Derneği ve Darıca Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ve bölgede de bir ilk olma özelliği taşıyan turnuvaya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, MHP Darıca İlçe Başkanı Yücel Bektaş, Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti ve davetliler katıldı.

BAŞKANLAR GÖZ BANDI İLE MAÇ YAPTI

Beyaz Baston Haftası dolayısıyla Erişilebilir Hareket Atölyesi projesi kapsamında Darıca Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Goalball Turnuvası’nda Darıca Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Türkiye Beyazay Derneği, Kocaeli Fatih Sultan Mehmet Görme Engelliler Spor Kulübü ve Gölcük Görme Engelliler Spor Kulübü olarak dört takım mücadele etti. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak da göz bandı takarak gösteri maçı yaparken maçlar oldukça çekişmeli ve renkli görüntülere sahne oldu.

BİRİNCİYE 3 BİN TL ÖDÜL

Birbirinden heyecanlı maçların yaşandığı turnuvada kazanan Beyazay Derneği olurken ikinci Gölcük Görme Engelliler Spor Kulübü, üçüncü Fatih Sultan Mehmet Görme Engelliler Kulübü ve dördüncü de Darıca Engelsiz Yaşam Merkezi oldu. Turnuvada ayrıca birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL ve dördüncüye ise 750 TL ödül verildi. Kazanan takımlara kupalarını ve madalyalarını da Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak takdim etti.

BIYIK: ENGELLİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, gösteri maçının ardından yaptığı açıklamada engellilerin her zaman yanında olduklarını ifade ederek “Farkındalığın olduğu yerde engel yoktur sloganıyla organize ettiğimiz turnuva hem heyecanlı hem de coşkulu geçti. Engelli kardeşlerimizin fırsat verildiğinde her şeyi yapabildiğini biliyoruz. Darıca Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezimiz ile engellilerin önündeki bütün engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Sadece bugün değil her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑