Ana Manşet Reklam

Güncel

Darıca’da Ramazan dolu dolu geçecek

Darıca Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan için dolu dolu bir program hazırladı.

19 Nisan 2021 Saat: 16:24
Darıca’da Ramazan dolu dolu geçecek
Darıca’da Ramazan dolu dolu geçecek

 Bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralı nedeniyle toplu etkinlikler iptal olurken Darıca Belediyesi, sosyal medya üzerinden Ramazan etkinlikleriyle vatandaşların evlerine konuk olacak.

Yaptığı farklı çalışmalarla örnek olan Darıca Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan için Darıcalılara sürpriz programlar hazırladı. Bir yandan koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışmalarını aksatmadan gece gündüz sürdüren Darıca Belediyesi, bir yandan da 11 ayın sultanı Ramazan’ın ruhuna uygun yaşanması için çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

SOSYAL MEDYADA CANLI YAYINLANACAK

Koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kalan Darıcalıların Ramazan coşkusunu evlerinde yaşamaları için adım atan ve 7’den 70’e herkes için program hazırlayan Darıca Belediyesi, geleneksel Ramazan eğlencelerinden olan orta oyunları ve Hacivat ile Karagöz gösterilerinin yanı sıra Kur’an tilaveti ve sohbet programlarıyla da Darıcalılara dolu dolu bir Ramazan yaşatacak. 20 Nisan Salı günü saat 18.30’da tasavvuf müziği dinletisi ile başlayacak olan Sosyal Medyada Ramazan etkinlikleri, 11 Mayıs Salı günü saat 18.30’da Hacivat-Karagöz oyunu ile son bulacak ve bütün programlar sosyal medyadan canlı yayınlanacak.

KADİR GECESİ’NE ÖZEL PROGRAM

Orta oyunları ve Meddah gösterilerinin yanı sıra Kur’an tilaveti ve sohbet programlarıyla da Darıcalıların Ramazanı ruhuna uygun bir şekilde geçirmesi sağlanacak. 7’den 70’e herkese hitap edecek şekilde programlar hazırlayan Darıca Belediyesi, ney dinletisi, tasavvuf müziği dinletisi ve halk müziği dinletisi gibi etkinliklerle de vatandaşlarla sosyal medyada buluşacak.  Kadir Gecesi için de özel bir program hazırlayan Darıca Belediyesi, Kur’an-ı Kerim okuma birincisi dünyaca ünlü hafız Mehmet Bilir’i Darıcalılarla buluşturacak.  8 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00’da başlayacak Kadir Gecesi özel programı da yine sosyal medyadan canlı yayınlanacak.

BIYIK: “RAMAZAN COŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 11 ayın sultanı Ramazan’ı ruhuna uygun ve coşkulu bir şekilde geçirmek istediklerini ifade ederek “Bu yıl koronavirüs nedeniyle buruk bir Ramazan geçiriyoruz. Her zamanki gibi belki bir araya gelemiyor, aynı sofraları paylaşamıyoruz ama kalplerimiz birlikte. Ramazan ayının coşkusunu birlikte yaşamak için birbirinden güzel programlar hazırladık. Bu yıl sosyal medya üzerinden evlerinize konuk olacağız ve Ramazan sevincini yine birlikte yaşayacağız. Ramazan’ın bereketini hep birlikte paylaşmaya devam edeceğiz. Bir kez daha Darıcalı hemşerilerimin ve tüm İslam aleminin başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah’tan bizleri birlik, beraberlik ve sağlık içerisinde Ramazan Bayramı’na kavuşturmasını niyaz ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑