Ana Manşet Reklam

Kültür

Darıca Sinemasına Kavuştu

31 Mayıs 2015 tarihinde açılışı gerçekleşen ve Darıca’nın ilk AVM’si olan Darıca Park Kurulduğu günden buyana birçok markayı başta Darıca olmak üzere bölgeye kazandıran ve yapmış olduğu bir birinden güzel aktivelerle 7-70’e

31 Mayıs 2016 Saat: 14:05
Darıca Sinemasına Kavuştu
Darıca Sinemasına Kavuştu

Açılış konuşmasını yapan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman  “ Darıca ilçemiz bu gün bu açılışla son teknoloji ile yapılmış sinemasına kavuşuyor.  Darıca’nın en önemli marka değerlerinden biri Bayramoğlu. Bildiğiniz gibi Bayramoğlu bir dönem Marmaris ve Bodrum yokken İstanbul’un tatil ihtiyacını karşılıyordu. İkincisi Darıca Hayvanat Bahçesi bölgenin yanı sıra Türkiye’nin en gözde yerlerinden biri. Hayvan ve bitki nüfusu göz önünde bulundurulduğu zaman Avrupa’nın ikinci büyük hayvanat bahçesi. Üçüncüsü de yine Darıca’mızın çok büyük değerlerinden olan Darıca’nın bu bölgede yetiştirdiği enginar ve kirazı vardır. Bunun dışında yine Seksenler dizisiyle beraber Darıca’mızın yetiştirdiği Darıca’nın çocuğu ve Darıca sevdalısı Birol Güven var.” dedi.

 Açılışa katılan ünlü Türk film yapımcısı, senaryo yazarı ve yönetmen Darıca’lı  Birol Güven  “Darıca’da yıllar sonra ilk defa bir sinemamız oluyor. Bundan çok mutluyuz. Darıca’ya sinema çok geç geldi aslında. 2016 yılında ilk sinemamızın açılıyor olması sıkıntılı bir durum ama en azından açılmış olması çok güzel. Çünkü İstanbul ve Gebze gibi lokasyonlara çok yakın bir yer Darıca. Sinemanın olmaması bir sorundu ama bundan sonra bir sinemamız var. Hem de çok güzel 5 tane salon açılmış, çok ileri teknoloji. Dolayısıyla şu anda Türkiye’nin en iyi sinema salonları Darıca’da. Çünkü en son yapılan sinema salonları bunlar. Teknoloji böyle bir şey. En günceli ve en iyisi oluyor. O yüzden inşallah Darıcalılar buraya ilgi gösterir. Artık dünyanın geldiği son noktada Amerika’da çıkan film aynı anda Darıca’da da oynayacak. Yen teknoloji bunu söylüyor bize. O zaman sinemanın keyfini çıkarmak lazım. Biz yeni sezonda yeni bir sinema filmi hazırladık Ekim ayında vizyonda olacak. İnşallah burada da özel bir gösterim olacak. Tamer Karadağlı, Şoray Uzun ve Pınar Altuğ’un da oynadığı bir film bu. Ben de rol alıyorum. Burada oyuncuların da katılımıyla bir Darıca galası yaparız. Burada hep beraber özel bir gece yaşarız.” dedi.

Darıca Park AVM’de 5 salondan oluşan sinemanın işletmeciliğini yapan İntay Grup ortaklarından Metin Karaca da yaptığı açıklamada “ Bu gün açılışını gerçekleştirdiğimiz 5 salondan oluşan sinemamızın ortalama maliyeti 2 buçuk milyon TL’lik  bir yatırım oldu. Bir salon ortalama 500 bin ile 600 bin TL arasında bir rakama mal oluyor. Salonlarımız ortalama 100’er ve 110’ar koltuklu. Artık bildiğiniz gibi konser salonu gibi büyük sinemalar rövanşta değil. Bu gün hizmete giren sinemamızın 5 salonu,  Son teknoloji dijital okuyuculu ses sistemi var. Birden fazla filmi farklı salonlarda aynı anda izleyebiliyoruz. Salonlarımızda gümüş perde var. Diğer AVM’lerde olduğu gibi her salonun günlük ortalama 5 seansı oluyor. Sabah 10.00’da başlayıp gece 01.00’e kadar seanslarımız olacak .  5 sinema salonunda İzleyicilerin konforu için her şeyin düşünüldü. Sinema salonlarında Görüntü ve ses sistemi açısından son teknoloji kullanıldı. Yine sinema salonlarında seyircilerin rahat etmeleri  için de özel koltuklar yapıldı. Sinemaların bulunduğu 4 katta  açık ve kapalı iki kafeterya salonu da hizmet verecek’ ’dedi.

Darıca Park AVM Alış veriş merkezinin yönetim kurulu başkanı Abdullah Örs’’ 31 Mayısta 1 yaşını kutladığımız Darıca Park AVM başta darıca halkı olmak üzere bölgeye sinema kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. Darıca Park AVM olarak ramazan ayında da yapacağı bir birinden güzel etkinliklerle adından söz ettirmeye devam edecektir. Bizi izlemeye devam edin’’dedi.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑