DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Dilovası'nın hakkını verin..!

24 Nisan 2017 Saat: 14:29

16 Nisan referandumun  sonuçları ortaya çıktıktan sonra , ‘’Seçmen ne mesaj verdi’’ söylemleri yaygınlaştı ya… Aslında ‘Ne mesaj verdi’’ den çok,  ‘’Ne mesaj alındı’’ şeklinde bakmak lazım.

Doğru, seçmen mesaj verdi; Beştepe’ye, iktidara, yerel yönetimlere mesajlar verdi. Tabi tüm bunlar siyasi mesajlardı.  Lakin , bize göre asıl mesaj,  seçmenin  yerel yönetimlere ‘’Biz buradayız bizi ihmal etmeyin.’’  şeklindeki mesajıdır.

Ve  o mesaj,  bir ‘hak arayışı’ yönündedir.

Ne demek istediğimizi  biraz daha açalım…

16 Nisan halkoylamasında çıkan ‘Evet’ sonuçlarına baktığımızda  , veriler  söylemek  istediğimiz daha net ortaya koyacaktır. Önce ilçelerimizden çıkan sonuçları hatırlayalım…

Bilindiği gibi Kocaeli genelinde %56,69 Evet,  %43,31 Hayır oranları çıktı. İlçelerde ise bir tek İzmit ‘Hayır’’ diyerek, gördüğü devasa  hizmetlere nankörlük yaptı. En fazla ‘Evet’in çıktığı ilçe ise :  %66,84 oranıyla Başiskele oldu.

Dönelim bizim Batıyakası’na…

Dilovası %60.63  Evet oranıyla Gebze, Darıca ve  Çayırova’yı geride bıraktı. Gerçi, Gebze ile arasında çok az oy olmasına karşın, nüfus ve coğrafi yüzölçümü dikkate aldığımızda ‘’ referandumun birincisi  reelde Gebze’dir’’ demek daha doğru olur.. Tabi bu ayrı bir konu. Biz mevcut rakamlar üzerinde konuşarak neden ‘’Dilovası’nın hakkını verin’’ diyoruz, ona değinelim.

Yine bir hatırlatma yapalım: Referandum öncesi ‘açılış bayramı’ nedeniyle Kocaeli’nde halkla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantısında, il genelinde  yapılan projeler açıklanmış, hangi ilçeye  Büyükşehir’in ne kadar yatırım yaptığı ilan edilmişti.

Şimdi gelelim konumuza…

Sıkı durun…

Açıklanan bilgilere göre, Kocaeli genelinde Büyükşehir’den en az yatırım payı alan ilçe maalesef Dilovası’dır. Koskoca Dilovası’na  harcanan para 181  bin lira.

Oysa diğer ilçelere bakın. Mesela bir Körfez’e yapılan yatırım 47  milyon, mesela Gölcük’e 31 milyon  lira. Farka bakar mısınız? Ki 10 milyondan aşağı Büyükşehirden pay alan yok. Bir tek Dilovası var, o da gülünç bir rakam 181 bin lira.  

16 Nisan sonuçlarını göz önüne aldığımızda ise;  Dilovası’nın Kocaeli’nde en fazla ‘Evet’ oyu çıkardığını  görebiliyoruz. Keza aynı Dilovası son belediye seçimlerinde %80’lere varan oranda AK Parti’ye destek olmuş bir ilçedir.

Demek istediğim şu; ‘’Yiğidin hakkını yiğide teslim etmek’’ gerek. Dilovası bunu hak etmiyor. Çok ama çok fazlasını hak ediyor. Bir tarafta kömürcülerin saldığı pislikler, diğer yanda havayı kirleten sanayi, her gün artan OSB’ler ilçe halkını yalnızlaştırıyor. Halbuki Dilovası’nın gelişmesi , hızla kalkınması ve daha da önemlisi göçün önüne geçilmesi için bir an önce Büyükşehir payının artırılması ve kentsel dönüşümün ilan edilmesi gerekir.

Dilovası’nın hakkını vermek lazım beyler. Nasıl ki her seçimlerde Dilovası halkı görevini yapıyor, iktidara sahip çıkıyorsa, sizlerde Büyükşehir  olarak  Dilovası’nı önceliğe almak zorundasınız. Zira Dilovası ‘hoyratça kullanılan’  bahtı kara bir ilçe değildir.

Tamam,  Başkan   Ali Toltar kendini parçalıyor, ilçesine hizmet getirmek için çırpınıyor,  her gün yeni projeler geliştiriyor, ancak bu iş sadece Toltar’ın çırpınmasıyla olmaz. Öncelikle bölgemiz milletvekili olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a, sonra  Milletvekili Cemil Yaman’a, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’a ve  Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na  büyük sorumluluk düşüyor.

Velhasıl,  Dilovası’na hakkını verin beyler.

Sandıkları AK Parti oylarıyla Dilovası patlatacak, referandum da istenileni yapacak, ancak Büyükşehir’den en az yatırımı alacak. Yok öyle 3  köfte 25 kuruşa beyler. Yazık günahtır, ayıptır.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Yukarı ↑