parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Karaosmanoğlu ne anlattı?

20 Mart 2017 Saat: 15:55

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ‘Evet Platformu’’ toplantısında dinlediğimiz o akşam,  aynı masayı paylaştığımız insanların kimlikleri önemliydi.

Sadece masamızı paylaştıklarımız değil, toplantıya katılanların hemen hepsinin kimlikleri, kariyerleri, toplumdaki karşılıkları da  önemliydi.

Mesela biz; iki dönem Kocaeli Milletvekilliği, bir dönem  ANAP Genel Başkan Yardımcılığı, beş yıl da Gebze Belediye Başkanlığı yapmış olan Bülent Atasayan ve  ANAP eski ilçe Başkanlarından, KAİSAD  Başkanı Nasrettin Bavaş’la aynı masadaydık.

400’e yakın isim vardı toplantıda. Her biri Gebze bölgesinde etkin, saygın, nüfuslu ve Gebze’ye yön veren isimlerdi.

İşte Karaosmanoğlu, o akşam Elite Otel’de aslında Gebze’ye, Gebzelilerin tümüne  konuşuyordu. Detaylara, gözlemime, analizlerime geçmeden önce şunu belirteyim :  Başkanlıkta  15 yılı devirmiş, tecrübeli bir Karaosmanoğlu’nu o akşam dinlerken , bir yandan süzüyor, anlamaya çalışıyor ve de gözlemliyordum.

Karaosmanoğlu ile tanışıklığımız aslında yirmi yılı geçmiştir. Ak düşmüş sakalları yüzünü kapladığı dönemlerden tutun da, rahmetli Penbegüllü’ye danışmanlık yaptığı yıllar hafızamdadır. O yıllardan beri Karaosmanoğlu’nu her daim yakından izledim. O gece ise o’nu dinlerken, ilk tanıdığım yıl ile aradan geçen bunca yıl sonra Karaosmanoğlu’nda ki değişikleri analiz etmeye çalıştım.

Anlatayım:

O’nda değişmeyen tek şey babacan duruşu. Dürüstlüğünden hiç ödün vermemiş. Yıllar boyu yalana, talana, riyaya uzak kalmış. . Bunca yıldır KBB Başkanlığı yapmasına  karşın en ufak bir ‘kibir’ modu sinmemiş içine. Kimilerine göre yine ‘’İbrahim abi’’ olarak kalmayı bilmiş.

Tabii bu arada ufak tefek değişimlere uğramamış mı?

Tespitim şu;  Son derece, ama  muhteşem şekilde yenilemiş kendini. Çok fazla daha donanıma sahip olmuş. Siyasi birikimi, belediyecilik deneyimi, hayatın verdiği tecrübe , yaşına uygun birikim gömleği giydirmiş üzerine. Sakin ve  cana yakın edası, mikrofon hatipliğiyle  tamamlamış Karaosmanoğlu’nu.

Gelelim o geceye…

Harika görseller izledik.

Özellikle FETÖ’nun hainliğini gözler önüne seren, Türkiye’nin dünü, bugünü, yarını ve geleceğini anlatan dokuz dakikalık filmi izleyip de gözleri yaşarmayan oldu mu bilmiyorum. Fakat bildiğim bir şeyi açıkça söylemeliyim: O akşam, Karaosmanoğlu’nun 56 dakikalık konuşmasını can kulağıyla dinleyen herkesin 16 Nisan’da kesinlikle ‘’Evet’’ diyeceğinden eminim.

Niçin mi?

Zira Karaosmanoğlu; içinde Gebze bölgesinin de olduğu Kocaeli’ne yönelik öylesi hizmet sunumu yaptı ki, sistem değişikliğinin gerekçelerini yerel yönetimlerden merkezi yönetime öylesine mantıklı sıraladı ki, ülkemizin ekonomisi ve büyüme  hızına yönelik dış odakların  engellemelerini öylesine anlattı ki, vicdanı olan herkesin ‘Evet’ demekten başka şansı olmadığı gerçeği ortaya çıktı.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑