parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Toltar, Başbakan'a ne dedi?

17 Ağustos 2017 Saat: 17:51

Fotoğraf Gölcük’te çekildi. Başbakan Binali Yıldırım   "Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı" için dün Gölcük’teydi. Kocaeli’ndeki  bütün AK Parti yöneticileri tepeden aşağı oradaydılar.  Belediye Başkanları ise tam kadro. Toplantı bitmiş, Başbakan Yıldırım salondan çıkmak üzereydi ki, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar diğer Belediye Başkanlarının aksine  Başbakan’ın yanına  yaklaştı . ‘’Efendim’’ diye  kulağına eğildi ve söze başladı. O fotoğraf günün fotoğrafıydı.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın,  Başbakan Binali Yıldırım’ın  kulağını  esir alıp fısıldadıklarını yorumlamadan  önce , Toltar’ ı tanımak,  anlamak gerek..

Bizim  yıllardır çok yakından  tanıdığımız Ali Toltar, siyasi zekasıyla kişisel yeteneklerini  aynı anda devreye sokmayı başaran ender insanlardan biridir.

1970 li yıllarda muşmula, kiraz, zeytin  ve üzüm bahçelerinin salkım salkım hüküm sürdüğü yıllarda,  Dilovası’na  yerleşmiş bir ailenin çocuğudur. Bizim çocukluğumuzun geçtiği Diliskelesi Mahallesi’nde  oturur. İnşaat mühendisi olarak girdiği Dilovası Belediyesi’nin, bugün  en  tepe makamında, başkanlık koltuğunda oturmak da her personele nasip olmaz.

Velhasıl Dilovası’nı, yaşayanların sorunlarını, beklentilerini  en iyi bilendir. Yüksek İnşaat Mühendisi olması nedeniyle de ilçesinin he bir köşesine hizmet projesi gözüyle bakar.

Dün;  onca Belediye Başkanı  içinde , o’nun Başbakanı durdurup kulağına Dilovası projelerini, Dilovası’na kazandırmak istediklerini  anlatması , hatta bir adım daha ileri gidip ülkemizdeki  yerel yöneticilerin sorunu olan OSB’lerinin vergi sıkıntısını dile getirmesi,  Toltar’ın   görevinde ne denli  deneyim kazandığını , yeteneğini ve azmini gösterir.

Dördüncü  yıla girdiği  Başkanlıkta artık  ‘’ Ben , Ali Toltar’ım’’  deme hakkını elde etmiştir.

Kocaeli’nde 12 Belediye Başkanı var.  Gölcük’te  Derince’yi sor, Körfez’de Gebze’yi ,  Darıca’da Başiskele’yi sor  pek bilen olmaz, ama Dilovası’nı her ilçede sor, herkes  Ali Toltar der. Bu da onun kişisel vizyonunu, bireysel tanıtım yeteneğini ve Dilovası’yla ilgili başarılı projelerinin kabul görmüşlüğünü gösterir.

Velhasıl  Ali Toltar dün Başbakanın kulağına eğilince,  Dilovası ve halkının hakkını savunan bir başkan olarak görevini yaptı. Ama her başkanın yapamayacağı cesareti göstererek..

Mesela  Başbakan’a dedi ki; İller Bankası payımız çok kesiliyor. Özellikle yaz mevsiminde üst yapı giderlerimiz çok, payımız artırılmalı.

Dedi ki; İlçemizde altı adet OSB (Organize Sanayi Bölgesi) var. Kanun gereği bunlardan emlak ve çevre vergisi alamıyoruz. Bu sorun düzenlenmeli, belediyelere vergi ödemeliler.

Dedi ki; Dilovası’nın giriş-çıkışı neredeyse yok, bu büyük  projeye devlet desteği istiyoruz.

Tüm bu dediklerini Başbakan Binali Yıldırım can kulağıyla dinlerken Toltar devam etti: İlçemize iki adet futbol sahası kazandırıyoruz. Bir tane yarı olimpik yüzme havuzu yapacağız. Kapalı semt pazarları, ilçe kütüphanesi, gençlik merkezi yapıyoruz. Bağdat Caddemizi yeni baştan inşa edeceğiz.

Ali Toltar , Dilovası’na gönül vermiş bir Belediye Başkanı  olarak Başbakan’a derdini, beklentileri, hizmetlerini anlatmayı başardı.  Başbakan ise dinledi, dinledi ve kısık sesle ‘’Çok güzel, başarılar diliyorum. OSB’lerle ilgili konu bütün belediyelerin meselesi. Yerel sorunlara destek olunur.’’  dedi  ve Erol Kaya’ya yönlendirdi.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑