Ana Manşet Reklam
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

2019 Seçimlerine Bakış

18 Kasım 2017 Saat: 13:37

2019 ‘da gerçekleşecek seçimlerin Türk siyasi hayatında bir dönüm noktası olacağı bir gerçek.  Yerel seçimler, genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı yönetim  sistemi seçimlerinin her bir ayağı apayrı önem taşıyacak.

Tüm hazırlıkların bu üç seçimlere göre yapıldığından yola çıkarak  kısa notlar düşmekte yarar var.  Şüphe yok ki; yerel seçimlerde siyasi partilerin gösterecekleri adaylar her ne kadar önemliyse , mensubu oldukları partiler ve de size biraz yavan gelebilir ama ilçe başkanlarının da çok önemi var.

Evet, bana göre ilçe başkanları da bu yarışta önemli role sahipler.  Onların edaları, duruşları, çalışmaları, söylemleri  ve özellikle yazıp  çizdikleri de önemli. Mesela her hangi bir partinin ilçe başkanı  ‘söz uçar yazı kalır’ dan uzaksa, yarın söylemleri değil de düştüğü notlar karşısına çıkabilir.

Örnek; sosyal medyadaki hareketleri.

Bugün sosyal medyada takip ettiğimiz bir çok ilçe başkanının yanlış üstüne yanlış yaptığı, sokak diliyle konuştuğu, olur olmaz paylaşımlar gerçekleştirdiği ve kendisini ilgilendirmeyen bir çok konuda görüş belirttiği bir gerçek. Tamamen bilgiden uzak , içi boş ve ne olduğu anlaşılmayan paylaşımlar o ilçe başkanının bilgi birikimini ortaya koyarken, seçmenin antipatisini de görmek gerekir. O nedenle ilçe başkanları 2019’da önemli bir figürdür.

Genel seçimler de ise gösterilecek mebus adayının ismi, kariyeri, mesleği ve bölgesiyle  bağı kesinlikle önem  taşıyacaktır. Tamam, temsil edeceği siyasi partisi önemlidir önemli olmasına da , 2109 seçimlerinin ruhu gereği seçmenin karşısına çıkacak milletvekili adayının şahsı da  ince elenip sık dokunulacaktır.

Gelelim en önemli seçime.. Türk siyasi hayatının dönüm noktası şüphesiz cumhurbaşkanlığı sistemi seçimi olacak.  Diğer adı ‘başkanlık’ olan bu seçim, seçmeni iki kutupta yarıştıracak.  Birisi AK Parti’nin adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğeri ise Erdoğan karşıtları.  

Çok net söylüyorum.. Erdoğan ve Erdoğan karşıtlarının seçimidir 2019.

Peki bu durumda nasıl bir fotoğraf görebiliriz. Aslında bu da çok net.  Her fırsatta Erdoğan’a desteğini ilan eden MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli’nin MHP’siyle AK Parti bir bütün olarak girecektir seçimlere. Karşılarında bulacakları blok aynı blok. Yani CHP, İyi Parti, HDP vs.

Şimdi bu çerçeveden bakıldığında 2019’un aslında sonucu malum..

Biraz sancılı geçecek olsa da Erdoğan’ı yeni sistemin ilk başkanı olarak göreceğimizi söylemek doğru olur.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Yukarı ↑