parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

AK Parti'de Kongreler ve CHP

18 Eylül 2020 Saat: 16:31

AK Parti'de yapılan veya yapılmakta olan ilçe kongrelerini mercek altına alacak olursak, real bir çok neticeye varabiliriz.
Şimdi uzun uzun yazacağım belki , ama en son da söyleyeceğimi peşinen belirteyim : Kongrelerde ilçe başkanlarının, (Darıca hariç ) değişmesi , partinin 2023 seçimlerine yönelik , kan değişimidir. Dilovası'nda Osman Akbulut'un üç dönem kuralı gereği dışarda kalmasını da bir tarafa bırakacak olursak, değişime uğrayan Gebze ve Çayırova'nın önceki başkanları muhtemelen başarısız ya da yorgun bulunmuşlardır. Gebze'de İrfan Ayar'ın yaşı gereği nadasta tutulmak istenmiş olabileceğini söylemek yanlış olmasa gerek.

Bir önemli detay  daha vereyim. AK Parti'nin  dört ilçede belirlediği ilçe başkanlarının memleketlerine dikkat edin. Recep Kaya (Trabzon), Ufuk Acay (Kars), İlhan Yıldırım (Iğdır) ve Servet Günay(Erzurum) bölgelerinde nüfus dağılımı ve seçmeni en çok rey'e sahip illeri temsil ediyorlar. Bu da AK Parti'nin siyaset içindeki siyasi  hamlesidir.
Gelelim ana temaya....
2023 seçimleri diğer siyasi partiler kadar , özellikle ve tekerrüren AK Parti için çok daha önemlidir. Bu ayrıntının bilincinde olan il ve tepe yönetimin, geleceği riske atmamak adına kati kararlarını uygulamak zorunda kalmaları da normaldir.
Yaşına rağmen görevini 18'lik delikanlı gibi yapan İrfan Ayar'ın 'bir bilen abi'' olarak yine sokaklarda olacağı kanaati , AK Partililerde yaygın kanı. Çayırova'da Servet Günay'ın siyasi tecrübesi, Recep Kaya'nın Gebze'deki etkisi, teşkilat içinde yine etken olacaktır. Değişmeyen tek isim Ufuk Acay'ın yeniden tercih görmesini ise, ''Darıca'da iyisin, iyi gidiyorsun, sakın iktidarı kaybetmeyelim.'' manasına da gelir.
Dört ilçemizde aday gösterilenlerin içinde dikkat çeken isim kesinlikle İlhan Yıldırım'dır. Dikkat çekmesinin nedeni, altı yıl önce Osman Akbulut'a bıraktığı koltuğa yeniden layık görülmesidir. Dilovası'nda bölgesel, siyasal, ailesel güce sahip Yıldırım'dan AK Parti'nin beklentisinin ne denli büyük olduğu böylece anlaşılmış oluyor.
Bölgemzideki kongreler tamam , tamam da şimdi gözler il başkanlığında. Bu noktada da sizlere bir tiyo vereyim. Eski İl Başkanı Mahmut Civelek'e yönelik senaryolar, kulis çalışmaları, yeniden il başkanlığına oturtulması yönündeki çalışmaların karargahı şu aşamada Gebze'dir.
Gebzeli bir grup siyasetçi , eski -yeni ilçe yöneticileri Civelek'le alakalı yoğun çalışma içindeler. Civelek'in AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'a yakınlığı , Gebzeli kulis çalışanlarını umutlandırıyor.
Aslında olay şu; AK Parti, Kocaeli'de bir tasfiye hareketi başlatmış durumda. Eski bakan Fikri Işık ve ekibi rafa kaldırılırken , Numan Kurtulmuş ekibi Kocaeli'ni yeniden yapılandırmak için stard vermiş vaziyette. Milletvekili Cemil Yaman'ın ''yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığı'na getirilmesi de bunun işaretidir. Recep Kaya'nın Kurtulmuş yakınlığı yine başka bir örnek.
Bir şey daha söyleyeyim; 2023'de gerçekleşecek yerel seçimlere yönelik dört ilçemizin belediye başkan adayları aşağı yukarı şimdiden belli.
Bunu başka bir yazımda ele alacağım.
AK Parti'de tüm bunlar olup biterken, ana muhalefet partisi CHP'de çok iddialı çalışmaların sürdüğünü de belitmiş olayım. Gökhan Orhan'ın başında bulunduğu CHP Gebze örgütü, ilk seçimlerde iktidarı terletip yoracak, koltuktan edebilecek bir alternatif olarak seçmenin karşısına çıkabilir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑