parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Bakan Işık, aslında ödüllendirildi

26 Mayıs 2016 Saat: 11:59

65.Hükümet’in kurulmasıyla yeni oluşan kabinede bizim ilgimizi en çok çeken isim, şüphesiz Milli Savunma Bakanı olarak görevlendirilen Fikri Işık oldu.

Sadece biz değil, Kocaeli’nin gözü-kulağı Ankara’da, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklayacağı listedeydi. Zira , AK Parti Kocaeli Milletvekillerin durumunu merak ediyorduk. Daha da önemlisi; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koltuğunda iki dönemdir  oturan Fikri Işık’ın durumu ne olacaktı?

Aslında sonuçla alakalı sinyalleri liste açıklanmadan birkaç gün önce almaya başlamıştım. Yıldırım, Genel Başkan seçildiği gün gittiği Diyarbakır’da iken Milletvekili Cemil Yaman’ı da yanında götürmüştü.

O an aklıma bir çok soru gelmedi değil.

Acaba Cemil Yaman Kocaeli’ni temsilen kabineye mi girecekti? Ne bileyim, belki de Gençlik ve Spor Bakanı veya Kültür Bakanı mı oluyordu? İçimden geçen bunlardı.

Peki Fikri Işık ne olacaktı?                     

Bu merakımı gidermek için o gün, o an Yaman’ı aramıştım, o görüşmeyi de  bu sütunlarda yazmıştım. Yaman çok netti: ‘’Fikri Bey kabinede olur. Olmalı.’’ dedikten sonra da,  kendisiyle ilgili düşüncemize sadece teşekkür etmiş, gülümsemişti.

Gelelim Bakan Işık’a…

Kocaeli’ne çok büyük katkıları olduğunu bildiğimiz, ülke sanayisine de önemli emekleri ve projeleri  olduğu aşikar  olan Fikri Işık’ın, Sanayi Bakanlığı’ndan Milli Savunma Bakanlığına kaydırılması nasıl okunmalı?

Öncelikle şunu kabul etmek lazım; Bakan Işık, devlet yönetiminde artık rüştünü ispat etmiş bir isimdir.

O, sadece Kocaeli Milletvekili değil, Türkiye siyasetine de yön veren ender siyasilerden birisidir. Dolaysıyla iki dönem yürüttüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından sonra Milli Savunma Bakanı olarak görevlendirilmiş olmasının bir çok anlamı vardır.

Tabii ki öncelik; arkasında Kocaeli gibi güçlü bir teşkilat olması. Sonra Sanayi Bakanı olarak haddinden fazla başarı göstermesidir.. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la olan yakın teması ve onun güvenini kazanmış olmasını  konuşmaya hacet yok.

Bu tablonun  siyasetteki ismi, ödüllendirilmektir.

Bana göre Bakan Işık, Milli Savunma Bakanlığına kaydırılarak taçlandırılmış, hizmetlerinin ödülünü almıştır. Tamam, Sanayi Bakanlığı  büyük bir bakanlık, hatırı sayılır bütçeye sahip lokomotif bir makamdır ama, Milli Savunma Bakanlığı ise çok daha önemli bir sorumluluktur. Bir taraftan ülkenin savunmasına dikta edeceksin, diğer tarafta TSK’nin komuta kademesinin başı olacaksın.

Bundan daha önemli bakanlık olabilir mi?

İşte bu nedenle ‘’Fikri Işık ödüllendirildi’’ diyorum.

 

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑