parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Bakan Işık, Büyükşehir'e hazırlanıyor..!

3 Ekim 2017 Saat: 12:27

Gebze Ticaret Odası (GTO)  Eylül ayı meclis toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ı dinlerken, o’nun hakim olduğu yerel  sorunlara  bakışı  karşısında ,  us’umuzdan  pek çok  konu  geçti.

Onlara geçmeden önce şunun altını peşinen çizelim; Fikri Işık , ilimiz ve bölgemiz için bir şanstır.

Gelelim konumuza…

Kocaeli, siyasi tarihinde pek çok bakan  çıkarmış bir il olma özelliğini Fikri Işık’la da sürdürdü. Ondan önce Orman Bakanlığı yapan Osman Pepe, daha önceleri  Ercüment Konukman, Onur Kumbaracıbaşı, Turan Güneş, Kazım Dinç , Meral Akşener, Nihat Erim (Başbakan) , Şevket Kazan, Vecdi Gönül ve Nihat Ergün pek çok ile nasip olmayacak , Kocaeli’nden, ilimizden çıkan bakanlardı.

Belki  çoğu okuyucumuz ismini saydığımız bu bakanları hatırlamayacaktır bile. Bizim 37 yıllık gazetecilik hayatımızda tanıdığımız, takip ettiğimiz, yazdığımız  bu bakanlardan  icraatlarıyla iz bırakanlarda oldu, esamesi okunmayanlarda.

Açık söylemeliyim ki, bunların içinde bizde en çok hatırası olan ise eski Adalet Bakanı Şevket Kazan’dır. Bakanlığında sıkça ziyaret ettiğimiz, bizi makam arabasıyla  Ankara’yı gezdiren, Gebze’de gazetemize ziyarette bulunan da Kazan’dı.  Tümü de elbette Kocaeli milletvekiliydi, mensubu oldukları siyasi partiler ayrı ayrı olsa da.

Geldiğimiz dönemde ise gözümüze sürekli batan, hemen her toplantısına katıldığımız isim ise AK Parti Kocaeli Milletvekili , şimdinin Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’tır.

Evet, Fikri Işık’ı o gün GTO’da  can kulağıyla dinlerken  çok şey düşündüm. Zira karşımızda bölgeye çok fazla hakim, tüm sorunları birebir bilebilen, çözüm odaklı konuşan bir Fikri Işık vardı.  Gebze’yi değil sadece, Darıca, Dilovası, Çayırova’yı da sokak sokak ezbere bile bilen bir Başbakan Yardımcısını dinliyorduk. Tabii ki bu donanımı o’nun Kocaeli Milletvekili olmasından da kaynaklanıyordu ama, taşıdığı unvan nedeniyle bölgemize hakimiyeti burada yaşayanlar iççin de bir farklı mutluluktu.

Peki ne anlattı Işık?

Ulaşım sorunundan çözüm yoluna, milli savunmadan teknolojiye, eğitimden yüksek öğrenime, alt yapıdan otopark konusuna, istihdamdan sosyal yaşama  onlarca konuda adeta bölgemizin ve ülkemizin haritasını çizdi.

Peki biz ne anladık?

Hizmetleri, sorunları,  projeleri bir yana bırakalım.. Benim algıladığım daha ziyade işin siyasi boyutuydu.  Malum 2019’da yeni bir sisteme geçeceğiz ve iki seçim peş peşe yaşayacağız. Önce yerel yönetimler seçimi olacak, ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi ve parlamento.

Farkındaysanız şu sıralar İstanbul ve Düzce dahil bir çok ilin Belediye Başkanları ya istifa ediyor, ya da  kapalı kapılar ardında istifası isteniyor. Önümüzdeki günler Ankara dahil pek çok ilin başkanları da istifa ederse şaşmamak gerek.

Gelelim sonuca…

Bana göre Fikri Işık kendisini 2019’a hazırlıyor.  Fakat mebus olarak değil. Yeni sistemde Başbakan Binali Yıldırım’ı İstanbul’a hazırlayan erk, bizim Fikri Işık’ı da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazırlıyor.

O gün Işık’ı dinlerken edindiğim, gözlediğim, kafama da yatan ve yakıştırdığım   bu.

Öyle ya,  başka Fikri Işık yok.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑