parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Çayırova Anketi..!

22 Ekim 2020 Saat: 13:08

Bölgemizde denizi olmayan tek ilçe Çayırova'da , bir süredir  yaptığımız kamuoyu araştırması dikkat çekici sonuçlar ortaya çıkardı.

Arkadaşlarımız Eray Sarıçam ve Gül Akdemir'den oluşan Gölge ekibinin, üç gün boyunca Çayırova  sokaklarını taraması, nabız yoklaması ,son zamanların en çarpıcı araştırmasıdır. Gazeteciliğin temelinde araştırmacılık yatar. Masa başı yazılar, haberler Gölge'nin yayın politikasıyla örtüşmediği gibi, basın meslek ilkelerine de terstir. O nedenle Gölge, sokağın nabzını tutarak Çayırova ilçemizde gazetecilik adına çok önemli bir başarı elde etmiştir.

Konuya direk girdim.

'' Nereden çıktı şimdi bu Çayırova araştırması '' diye soranlarınız olacaktır.

Hem merakınıza, hem de araştırmamıza değineceğim. Hatırlayanlarınız olacaktır, Gölge Dergi olarak zaman zaman benzer araştırmalar yapıyor; halkın, seçmenin, yöre halkının değerlendirmelerini sizlere yansıtıyoruz. Daha önce de Gebze ve Darıca'da gerçekleştirdiğimiz kamuoyu araştırmamızı bu kez Çayırova'da yaptık.

Yerel seçimlerin üzerinden neredeyse iki yıla yakın zaman geçti. Bu süre içerisinde ''belediye başkanlarının notunu seçmeni versin''  mantığıyla bu kez Çayırova'daydık.

Bütün detayları, ayrıntıları, sonuçları, vatandaşın düşüncelerini, beklentilerini, ilçenin sorunlarını Gölge Dergi'de okuyacağınız için bu sütunlara değinmeyeceğim. Ancak şunu söyleyebilirim;  yaptığımız araştırma ile hem belediye yönetimine, hem de yöre halkına katkı sunmuş olduk. Zira belediye hizmetlerinin dışında halkın beklentilerini su yüzüne çıkarmak ve vatandaşın sesi olmak asli görevimizdir.  Böylece yerel yönetime ayna tutmuş olduk.

Eray ve Gül'ün üç gün süren sokak nabzında bazen bende hazır bulundum.

Vatandaşa 3 soru yönelttik;

1- Başkan Bünyamin Çiftçi'yi tanıyor musunuz, başarılı buluyor musunuz?

2- Başkan ve belediye hizmetlerinden memnun musunuz?

3- Çayırova'nın başlıca sorunları ve beklentileriniz nelerdir?

Evet, bu sorulara yanıt ararken çok ama çok ilginç cevaplarla karşılaştık. Çıkan sonuçlar ne olursa olsun , mesleğimiz adına bir başarıya imza attığımızın bilincindeyiz.

Gölge Dergi'nin önümüzdeki hafta piyasaya çıkacak yeni sayısını kaçırmamanızı tavsiye ediyorum.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑