parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

CHP, Gebze'de nasıl?

22 Ekim 2021 Saat: 15:30

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan'ı göreve seçildiği günden beri yakından takip ediyorum. Oturmuş kişiliği, siyasi mücadelesi , yöresel terbiyesi , bölgesel kararlılığı her daim dikkatimi çekmiştir. Başarıldır. En azından partisi adına çok daha başarılı olmak için elini taşın altına koyduğu kanaatindeyim.
Lakin tek bir şanssızlığı var; O da, ülkeyi kilitleyen Pandemi sürecine denk gelmiş olması. O nedenle yeteneklerini, özverisini, becerilerini ilk günler ortaya koyamadığını söylemek doğru olur. Buna rağmen kısıtlı bir bütçe ile (hatta olmayan) Pandeminin pik yaptığı günlerde vatandaşa katkı sunmak için nasılda canla başla çalıştığı da notlarımız arasındadır.
Bu sabah düzenlediği basın toplantısına giderken us'umda yer alan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan profili böyleydi. Pek yanıldığımı da söyleyemem. Zira ilk kez katıldığım o'nun bir basın toplantısında kitlesel hakimiyetini, hitabet yeteneğini de görmüş oldum. Orhan, Gebze'ye yönelik güzel tesbitler sıraladı. Partisine dair iddialı açıklamlar yaptı. CHP'nin şiar edindiği parti içi demokrasinin güzel örneklerini verdi. Sanırım en iddialı ifadeleri Gebze'nin il olması ve göreve geldiğinden beri 500 Gebzeli'yi CHP saflarına katmış olduklarını savunmasıydı. ''Sokağın sesiyiz'' demesi buydu.
Bende kalan intibalara geçmeden önce bir iki gözlemimi de yansıtayım.
Mesela meclis üyelerini ve ilçe yöneticilerini biraz mat gördüm. Şahin Yılmazel'in suskunluğu ve sessizliği dikkatimi çekerken, AK Parti 'de yerleşik olan biat kültürünü düşündüm. Çiler Boylu her zamanki gibi ilgidardı.
Gelelim bende kalanlara....
Anladığım kadarıyla CHP, Gebze'de bir şeyler yapmak istiyor. Yerel iktidara talipler. İlçenin sorunlarına hakim olduklarını, derslerine iyi çalıştıklarını da söylemeliyim. Tabi bunu anlatım görevi Av. Saide Arslan'a (Grup sözcüsü) verilmiş olması güzel karar, fakat Arslan'ın ifade dili hukukçu yoğunluğundaydı.
Demek istiyorum ki; Çok yakından tanıdığımız, hukuki başarılarını da bildiğimiz eski ilçe başkanı Arslan'ın, konuları anlatırken mahkeme salonunda savunma yapan avukat gibi değil de, siyasi muhalefet diliyle anlatması daha doyurucu olabilirdi. Buna rağmen değindiği konular, vermek istediği mesajlar olumluydu. Özellikle Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'le olan diyaloğlarını samimi dille anlatması, on altı maddelik performans projelerinin Büyükgöz tarafından nasıl ötelendiğini belirtmesi Arslan'ın , dolaysıyla CHP'nin Gebze'ye yönelik samimiyetini gösterdi.
Basın toplantısıyla ilgili detayları sütünlarımızda bulacaksınız, o nedenle konuları buradan sıralamanın gereği yok.
Gereği olan tek bir şey var; Gebze'nin , CHP'nin hazırladığı ve Arslan'ın açıkladığı projelere ihtiyacı olduğu ve yerel iktidarın da bunları dikkate alması gerektiği.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑