parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Çiftçi niçin başarılı ?

2 Ağustos 2021 Saat: 15:31

Önce bir konuda anlaşalım... Bir  insan iyi bir siyasetçi olabilir, lakin iyi bir insan olamayabilir de, iyi insan olan herkes iyi bir politikacı olamayabilir. Ya da şöyle söyleyeyim; Belediye başkanı olan her zat çok başarılı olacak anlamına gelmez. Veya iyi bir insandır manası da çıkarılamaz.

Velhasıl bir belediye başkanını başkan yapan üç unsur vardır;

1- Sözünün eri olacak, boş vaatlerde bulunmayacak, seçmenine verdiği her bir sözü kesinlikle yerine getirecek.

2- Proje adamı olacak, kafa yoracak, üretecek.

3- Merkezi hükümetle de entegre olacak.

Bu saydığım nitelikleri nüfus cüzdanı gibi üzerinde taşıyan pek çok belediye başkanı vardır şüphesiz. İsmini siyasi arenada altın harflerle yazdırmış mevcut  ya da ahirete intikal etmiş bir çok isim biliriz. Önemli olan kubbede hoş bir sada bırakmaksa, başarmış olanları da minnetle yad etmek gerekir. Mevcutlarda ise haklarını sağlıklarında teslim etmek şarttır. Bunun bir yolu da görevlerini hizmet yolunda  devamı için yeniden yetkilendirmektir. Tabi ki ancak hak edenlere yeniden yetki verilmeli.

Bir kaç gündür bölgemizdeki belediye başkanlarını analiz etmeye çalışıyorum. Makamda üçüncü yıllarına giren şehreminlerin karneleri yeni bir seçim dönemi karşılarına nasıl çıkar şimdiden kestirmek zor, fakat görünen köylerin kılavuz istemediğini de belirtmek doğru olur.

Konuyu biraz daha irdeleyelim... Hatta örneklendirelim, demek istediğim daha net anlaşılır.

Mesela Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi.... Yukarıda üç unsurdan bahsettik ya, tam da Başkan Çiftçi'ye denk gelen üç unsur. Çiftçi'nin seçim beyannamesini okuyup bugünle kıyasladığımızda görüyoruz ki, vaad ettiği her bir sözü yerine getiren, ekstradan projeler geliştiren bir belediye başkanı. Sözünün eri yani. Seçmene verdiği en önemli vaatlerden birisi Devlet Hastanesi konusuydu, sorunu çözdü. Beyannamesinin sayfalarını çevirdikçe pek çok  verilmiş söz görüyoruz ve yerine getirilmiş olan sözler.  Daha geçen hafta temeli atılan 'Engelliler Merkezi' bunlardan biri. Ve burada saymaya satırlarımızın yetmeyeceği onlarca vaat ve yerine getirilen onlarca söz.

Üç unsurlu kriterimize göre  Başkan Bünyamin Çiftçi'nin  Çayırovalılara  verdiği sözleri yerine getirmesinden dolayı, sözünde duran bir insan olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. İkinci kriterimiz neydi? Proje üreten olmalı dedik. Başkan Çiftçi'nin son basın toplantısında ekrana yansıyan yeni projelerini görünce bu yönde de içimizde tereddüt kalmadı. Zaten merkezi hükümetle sıcaklığı bilinen bir gerçek.

Çocukla çocuk, büyükle büyük olan, yaşlının ruhundan anlayan Çiftçi  yönettiği kentin de beklentilerine vakıf.

Beni en çok etkileyen o'nun ilçeye kazandırdığı hizmetleri, geliştirdiği projeleri falan değil. Bunlar bir nebze normal, olması gereken, kendisine puan kazandıran rutin şeyler.

Beni etkileyen tarafı ise, insanın gönlüne girebilme başarısıdır.  İnanıyorum ki, Çayırovalıların tamamına  yakınının Çiftçi'yi bağırlarına basmasının sebebi de budur.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑