parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Çiftçi'nin Çikolatası..'

10 Mayıs 2021 Saat: 13:59

Sabah gazeteye geldiğimde masamın üzerinde Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'nin ''bayram poşetini '' gördüm. Aslında çanta diyecektim ama, biraz incelttim.
İçinde maske, belediye bülteni ve çikolata olan bayram hediyesi...
Gölge Medya'ya veya şahsıma özel hediye gibi düşünürken, odama bizim İsrafil girdi. ''Ercan Bey, arkadaşlarımıza ve bütün basına göndermişler.'' dedi.
Çiftçi'nin bayram hediyesine değineceğim , ama önce biraz gerilere gidelim. Yıllardır yaşadığımız, alışık olduğumuz bir gelenektir bayramlarda, özel günlerde hediyler görmek. Genellikle siyasi erk gerçekleştirir bunu. Bir gazeteci için gelen bayram hediyesinin küçüğü , büyüğü, maddi boyutu hiç önemli değil. En azından benim için öyle. Bir nev-i gönülde kalma, günü anma eylemidir bu tür icraatlar. Son bir kaç yıldır rafa kalkmıştı bayram hediyesi geleneği. Araya bir de pandemi girince yerel yönetimler, pek çok kurum ve kuruluşlar benzer sunumları ötelemek zorunda kaldılar.
Gelelim Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'nin bayram hediyesine. Gazetedeki arkadaşlarla bunun değerlendirmesini yaparken; öğrendik ki Başkan Çiftçi, ilçesinde 45 bin haneye aynı hediyeden göndermiş. Bunu öğrenince yazmanın kaçınılmaz olduğuna kanaat getirdiğimden bu satırları kaleme aldım.
Bu hediyenin bana göre üç can damarı var.
Bir, insani boyutu.
İki , siyasi boyutu.
Üç, manevi boyutu.
Bu üç konuya değinmeden önce peşinen söyleyeyim; Başkan Çiftçi insanların ruhunu okşamasını biliyor. Siyasette kalıcı olduğunun da bir mesajıdır bu.
Biraz daha açayım....
Hep söylerim; 'siyaset , insanları ikna etme ve kalbe giden yola demir atma sanatıdır.'' İşte Bünyamin Çiftçi son bir yılda çizdiği profille, Çayırova'ya kazandırdığı ve gerçekleştirdiği projelerle, imza attığı yeniliklerle seçmenine nasıl gideceğini, onların kalbinde nasıl yer edeceğini, siyasi arenada nasıl uzun süre kalıcı olabileceğini pekala idrak etmiş bir şehremindir. Zira bir belediye başkanı asli görevlerinin ötesinde insana dokunabiliyorsa, insan odaklı hizmetler gerçekleştiriyorsa , o başkan kalıcıdır. Hem gönülde, hem de temsil ettiği siyasi yelpazede.
Başkan Çiftçi'nin kartvizitinde İnşaat Mühendisi yazar. Elbette bu ünvan hem kendisi , hem de kentlisi için çok önemli bir avantajdır. Şehrini yeniden yapılandırırken, ilçesini gelecek yıllara planlarken , cebinde duran diplamasının ve deneyiminin önemi büyüktür. Bu vasıfa bir de birebir oluşturduğu siyaseti ekleyin.
Konuyu uzatmadan şu çikolata meselesine gelelim. Yazımızın başlığındaki çikolataya. Ancak bundan önce daha önemli bir mesele var, 45 bin hane .
Evet, 45 bin hane. Arkadaşlarımın edindiği bilgilere göre Çayırova'da tam 45 bin haneye bize gelen hediye poşetinden dağıtılmış, dağıtılıyor. Bu yazıyı yazmama vesile olan asıl mevzu da bu. Yoksa bize çikolata gelmiş, gelmemiş pek önemi yok.
45 bin hanenin ne demek olduğunu, ne anlama geldiğini bir düşünün. Bir siyasetçi için o rakamın nasıl bir güç olduğunu hesaplayın. Yukarıda dedim ya, '' bu hediyenin bana göre üç can damarı var''. Şimdi onlara değineyim;
Bir, insani boyutu... Başkan Çiftçi , pandemili günlerde başından beri ilçe halkının sürekli yanında oldu. Bilinen bir gerçek bu. Özel Kalem Müdürü Aydın Turan'ın karantinadaki ailelere başkanı adına nasıl cansiper çalıştığını bilenlerdeniz. Bu Ramazan Bayramı ise tam kapanmalı günlerde geçeceği için, evinde kalan/ bayram tadını yaşayamayacak olan seçmene, Başkan Çiftçi ''Ben yanınızdayım, ağzınız tatlansın, biz bütün Çayırova bir aileyiz.'' mesajı vermiş oluyor. İnsanı sorumluluk zaten bunu gerektirir.
İki , siyasi boyutu... 45 bin hanenin tamamı AK Parti'li olmadığına, olamayacağına göre muhteşem bir gönüle girme yolu izlemiş oluyor Çiftçi. Asl olan bayramlarda hatırlamak, hatırlanmak değil midir? Gelenek, göreneklerimizde bayram ziyaretlerinde şeker, çikolata ile gitmez miyiz komşulara? Çiftçi'de böle yapmış oluyor. 100 binin üzerinde insanla gönül köprüsü kurmuş oluyor ki, siyaset eden birisi için paha biçilmez siyasi yatırımdır.
Üç, manevi boyutu...O, 45 bin hanede yaşayan yaşlısı genci, kadını erkeği , AK Parti'lisi CHP'lisi, MHP'lisi İyi Parti'lisi ve hatta HDP'lisi binlerce vatandaş ile göz temasında bulunması, Çiftçi'nin manevi olarak bir güç odağı haline dönmesine yol açacaktır. Çünkü bayram hediyesini bizzat kendisi kapı kapı gezerek dağıtıp , gönül yolunda olduğunu da göstermiş oluyor.
Poşeten çıkan çikolatanın ekonomik boyutu beni hiç ilgilendirmiyor. İlgilendiğim konu; Çiftçi'nin zekası, insana yatırımı , işini bilen ekibi ve Çayırovalıların Bünyamin Çiftçi gibi bir başkana sahip olmakla ne denli şanslı oldukları....

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑