Ana Manşet Reklam
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Darbe..!

16 Temmuz 2020 Saat: 11:55

Rahmetli babam Selahattin Sarıçam Dilovası’nda bulunan Basf Sümerbank'ta çalışıyordu, o zamanki adı ‘bekçi’,  şimdiki adı ‘güvenlik görevlisi’ idi. Fabrika yürüme mesafesindeydi, Diliskelesi Mahallesi’nde oturuyorduk.

Her sabah 07’de evden çıkar 07.30 da işinin başında olurdu. O sabah evden çıktı, beş dakika sonra geri geldi.

Anneme , ‘’Asker yolları tutmuş, işe gidemeyeceğiz, ‘darbe’ olmuş . dediğini  hatırlıyorum.

Darbe..!

İlk defa duyduğum bir kelimeydi.

‘’Darbe nedir baba?’’ diye sordum.

‘’Darbe’’ diye söze başladı babam. ‘ 'Gasp ve hırsızlıkla ülke yönetimini ele geçirmek’’ gibi bir şey.

Yani demek istedi ki; ‘’ Milli iradesini ortaya koymuş seçmenin, kendini yönetsinler diye seçtiği insanları, hükümeti  silah zoruyla indirmek, yönetimi gasp etmek, hakkımızı çalmak.’’

Ne zaman ki ‘darbe’ kelimesini duysam, o günü hatırlarım. 12 Eylül 1980 darbesini.

Evet, merhum babamın, ilkokul mezunu bekçi babamın anladığı  ve  anlattığı darbe ‘gasptı, hırsızlıktı’’ . Özgürlük yoktu, insan hakları yoktu, demokrasi olamazdı.  Darbe böyle bir şeydi.

Darbeciler ise gaspçı, hırsız, insan düşmanı, ihanet çemberi içinde olanlardı. O tarihlerde anladığım buydu, halen de düşüncem bu.

Dün ise,  15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün  4. yılıydı. Buna başkaldırı da diyebilirsiniz, isyan da. Ama en net anlatabilecek iki kelime var: Hainlik ve İhanet.

Ve dün , bir kez daha meydanlarda olan  Türk milleti bir şeyi gösterdi; Bu ülkede bırakın darbeyi, teşebbüse  dahi geçit verilemeyecek, verilemez. Milli iradeyi kimsenin silah zoruyla gasp etmesine, özgürlüğünü çalmasına asla izin verilmeyecek. 15 Temmuz gecesi  halkın nasıl da ülkesine ve demokrasisine, sandığa ve özgürlüğüne sahip çıktığını gördük.

Net olan bir şey de şu: Bu ülkede hiçbir zaman ve kesinlikle darbe marbe mantığı geçerli olmayacaktır. Teknolojinin altın çağını yaşayan, son derece bilinçli ve demokrasinin nimetlerini, özgürlüğün  ayrıcalıklarını idrak eden bu millet, darbe mantığını asla kabul etmeyecektir.

‘’Her şerde bir hayır vardır ‘’ deriz ya.. 15 Temmuz  teşebbüsüne de  öyle bakmak lazım.Anayasa ve hukuk dışına çıkanlar, devletin kendine emanet ettiği silahı devletine doğrultanlar, her şeyden bi haber gencecik Mehmetçiği ‘’tatbikat var’ deyip kandırarak sokağa dökenlerin hainlikleri kendileriyle beraber toprağa gömülmüştür.

Tarihe kara  bir leke ve demokrasi ayıbı olarak geçen  15 Temmuz başka bir gerçeği daha ortaya çıkardı.O da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gücü,  milletin kendisine olan bağlılığı ve sevdası.

Demek istiyorum ki; Darbeyi savunana, darbeye teşebbüs edene, darbeyi özleyene, darbeyi düşünene, darbeye zemin hazırlayana, darbeyi aklından geçirene lanet olsun.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Yukarı ↑