DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Erken normalleşme sakıncaları..!

6 Mayıs 2020 Saat: 15:56

Oysa işi güzel götürüyorduk.. Özellikle 65 yaş ve üstü, 20 yaş ve altı kendilerine tebliğ edilen görevlerinin bilinciyle , tüm özgürlüklerini bir tarafa bırakıp eve kapanmışlardı. Tek amaçları ülkemizin içinde bulunduğu virüs belasından kurtulmasına katkı sunmaktı. Hem kendilerinin , hem toplumun sağlığı için yüce devletimiz ''Evde kal '' deyince , gıklarını bile çıkarmadan ellerini taşın altına koymuşlardı.. Güzel gidiyorduk.
Her geçen gün öğrendiğimiz güncel veriler, ölüm sayısının azalması, vaka sayılarının düşüşte olması bizleri nasıl da gevşetmeye başladı değil mi?
Şimdi de normalleşmeye gidiyoruz...İyi olmayan ve zamansız bir karar.
Hem de içinde bulunduğumuz ay.
Devletin aldığı  her karar, her zaman  ''mutlak iyidir'' anlamına gelmez. İçinde bulunduğumuz sürecin zafiyetine kapılanları sokaklarda görmüyor muyuz? Kısıtlamaların kalkmasıyla kendilerini sokağa atanlar bizden değil mi?
Oysa herşey güzel gidiyordu, her bir birey işin ne denli önemli olduğunu idrak etmiş, fervi sorumluluklarını yerine getirmeye çaba harcıyordu.
Normalleşmenin zamanı değil, bu zaman. Korkum o ki, yüzüp yüzüp dananın kuyruğunu koparmaya yaklaşmışken , sokakların yine bilinçsiz ve sorumsuz insanlarla dolup taşacağı olması.
Sırası mıydı Mayıs'ta normalleşmeye dönmenin. ?
Az daha sabır, biraz daha gayret edemez miydik?
AVM'ler açılacakmış.. Güzellike salonları hizmet verecekmiş. Okullarda önmel alınacakmış..
Mış da mış....
Günlerdir evlerinde oturan insanların, hele de güneşi görenlerin AVM'lere nasıl hücum edeceğini hep birlikte göreceğiz. İstediğiniz kadar önlem alın, kural koyun. Bazı insanlar yuları açılmış at gibi saldıracak sokaklara. Görün bakın.
Şimdi sırası mıydı güzellike merkezlerinin açılması ?
Manikur, pedikür yapmayın bir süre. Saç sakal kesmeyin, evinizde kesin yani. Berberleri açtınız, kuralları koydunuz, sosyal mesafeyi ayarladınız diyelim, hangi berber kaç müşterisi için ayrı ayrı bıçak kullanacak, makine değişecek sanıyorsunzu? İçeri giren çıkanlardan kimin taşıyıcı , kimin hasta olduğunu nasıl anlayacaksınız peki? Her kuaföre, güzellik merkezine ateş ölçer mi vereceksinzi?
Bu karar olmadı, hiç olmadı. Erken oldu, sakıncalı oldu, tez oldu. Halbuki ne güzel de gidiyorduk, temkinli temkinli.
Aklın yolu birdir, mantığın gereği yerine getirilmeliydi. Tamam millet sıkıldı, bunaldı, psikolojisi bozuldu, darlandı, işsizler çoğaldı, esnaf dara düştü, işveren bocaladı ,olan oldu. Madem iki aya yakındır evdeyiz, son hamleyi düşmana karşı biz yapmalıydık. Gizli düşmana cephane vermeden.
Ben erkin başı olsaydım, çok net ve çok kesin söylüyorum; Değil Mayıs'ta normalleşmeye gitmek, Mayıs ayı içinde 14 günlük sokağa kesintisiz çıkma kararı alırdım. Bu kararı da üç beş gün önceden kamuoyuna açıklar, herkesin tedarikli olmasını sağlardım. Ve toplumsal karantina bittiğinde inanın çok daha sağlıklı günler başlar, virüs belasına en büyük darbeyi vurmuş olurdum.
AVM'ler, güzellik mekezleri, kuaförler değil önemli olan... Önemli olan bir insan , bir can ve bu beladan tez zamanda kurtulabilmek.
İyi gidiyorduk iyi, ancak bu erken normalleşme kararı iyi olmadı. Hiç hoş olmadı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Yukarı ↑