parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Eyüp Ayar'ın derdi ne?

14 Ekim 2014 Saat: 12:39

Dün Yüksel Ercan aradı. ‘’Eyüp Ayar sana ulaşamamış. Sabah (bugün) kahvaltıya bekliyor. Ben ve Murat  Dağdeviren’de  katılacağız, gel’’

Yüksel Ercan’ın ‘gel’ sözü, davete gazetecilik duyumuzla bakmamı gerektirdi. Yüksel’i de çok iyi tanıyan biri olarak onun ‘gel’ demesi, işin içinde siyaset yattığını anımsattı.

Siyasette artık deneyiminden dolayı  bol diplomalı biri haline gelmiş olan eski Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar’ın önemsediği  ve  bu kentte marka olmuş üç gazeteciyle bir araya gelme isteği sadece kahvaltı yapmak, hasret giderip  çay içmekten ibaret olamazdı.

‘’Vardır bunun altında bir şeyler’’ diyerek ‘Eyüp Ayar’ın derdi nedir?’’ sorusuna cevap aramaya koyuldum.

Unutmadan söyleyeyim, programıma aldığım halde ve katılmaktan mutlu olacağım davete , o saatlerde  Merkez Hastanesi’nde küçük bir serumla boğuştuğumdan icabet edemedim.

Dönelim Eyüp Ayar konusuna…

Kahvaltıda bulunamadığımdan neler konuşuldu bilemiyorum. O anlamda yorumlama imkanım yok. Ama bildiğim bir şey var, o da; Bu kentin Ayar’a ihtiyacı olduğu. Kocaeli siyasetine  on yıl milletvekili olarak hizmet etmiş, Gebze’de neredeyse otuz yıldır aktif siyaset  yapan Ayar’a  ‘evet’  bu kentin  ihtiyacı var. Özellikle de Gebze’nin.

Ayar’ı muhasebeci dönemlerinden tanırım. ANAP’ta, DYP’de elini taşın altına koyduğu yıllardan bilirim. Ak Parti’nin kuruluşunda nasıl heyecanlı olduğunu hatırlarım. TBMM’nde ilk vekilliği döneminin yeminini yaparken basın locasından izlediğim dosttur.  Sadece bana dost değil, Gebze’ye dosttur, insana dosttur.

Gebze için verdiği mücadelesini de bilenler bilir…

Gebze Üniversitesi yönündeki çalışmaları hafızalardadır. 2B ‘den oluşabilecek ranta karşı dik duruşunu unutmadık. Taş ocaklarıyla savaşı, eğitime, ulaşıma  ve sağlık alanlarına kazanımları da us’umuzda. Sayamayacağımız çoklukta  hizmetleri ve katkıları oldu Gebze’ye.

Sosyal yönü ise bambaşka idi… Onu da iyi bilirim. Sade bir esnafın açılış davetini  bile geri çevirmedi, cenaze namazından da eksik olmadı. Düğünlerinde de halay başı oldu.

Ama her şeye rağmen  siyaset acımasız bir kurum işte..

Ne olduysa, kim kiminle nasıl dans ettiyse  geçen dönem Ayar’ı liste dışı yaptılar. Üçüncü dönemi olmadı mecliste. Yine kendisi gibi pırıl pırıl bir insan olan M.Ali Okur temsil etmeye başladı Gebze’yi.

Ayar’ın kahvaltı davetini alınca bir de önümüzdeki genel seçimleri düşündüm. ‘’Acaba Ayar  2015’e mi hazırlanıyor’’ diye sordum kendime.  Olabilirdi. Zira hakkıdır .

Lakin  Ak Parti’deki mevcut  kadroya baktığımda  risklerle dolu bir günlerin  onu beklediğine kanaat getirdim.

Öyle ya,  Kocaeli’ndeki mevcutlar içinde üçüncü dönemini dolduracak olan vekil neredeyse yok. Gebze bölgesini olağan üstü başarılarla temsil eden M.Ali Okur henüz ikinci döneminde ve çok başarılı performans sergiliyor. Okur’un üçüncü dönemine devam edeceğini düşünüyorum.

Ayrıca 2015’e hazırlananlar var. İl Başkanı Mahmut Civelek başta gelenlerden. Oya Tunçel’i de unutmamak gerek.  Bizim batı yakasından şimdi isimlerini yazmak istemediğim bir çok AK Parti’li var hazırlık yapan veya düşünen. İzmit’teki potansiyel de kdv’si.

Siyasetin  uzun soluklu ve sürprizlerle dolu bir uğraş olduğunu düşünecek olursak ;  Ki Ayar’ın ne düşündüğünü bilmeden  değerlendirme yapmaya çalışıyorum; bu şehrin Ayar’a ihtiyacı var.

Çünkü benim tanıdığım  Eyüp Ayar’ın terk derdi Gebze’ye hizmet, Gebzelilere hizmettir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑