parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

FETÖ'nun Darıca'ya zararı..!

6 Eylül 2016 Saat: 14:32

Vatan haini FETÖ  terör örgütünün 15 Temmuz gecesi  gerçekleştirmek  istediği ihanetin irdelenmesi gereken  pek çok  nokta var.  Bunlardan biri de ülkemize ve bölgemize verdiği mali zarar. Buna geçmeden önce diğer ayrıntıları hatırlayalım.

Hatırlayalım ki,  kalleşlerin yaşattığı ve yaşatmak istediği ihanetin boyutunu hafızalarımıza silinmemek üzere kazımış olalım.

Kahpe teşebbüsün halen ciddiyetini idrak edemeyenle var.  O gece ülkemizin nasıl  bir felaketle karşı karşıya  geldiğini göremeyenler mevcut.  Ellerini ovuşturarak pencere gerisinden olup biteni izlemekle yetinenlerin olduğunu da tahmin edebiliriz.

Oysa o teşebbüs gerçekleşmiş olsaydı, MİT’in ele geçirdiği listeye göre Türkiye genelinde 127 bin (Evet yüzyirmiyedibin)  insanın ertesi gün canından olacaktı. Başta iktidar yöneticileri olmak üzere, tavandan tabana pek çok  siyasi, işadamı,  sanayici, sanatçı, bürokrat vs bir gün sonra yaşamını yitirmiş olacaktı. Bu bilinen liste. Bir de bilinmeyenler var, anlıklar. Ülkemiz kaosa sürüklenecek, iç savaş  çıkarılacak, Güneydoğu sınırımız bölücü  PKK örgütüne  açılarak kardeşin kardeşi kırmasına yol verilecekti.

Olay, sadece bir darbe teşebbüsü değil; bir ülkenin dış mihraklara teslimiyet projesiydi.

Gelelim işin ekonomik boyutuna..

Türkiye’ye milyarlarca dolar etki yaptığı bir gerçek. Ancak ekonomik istikrar, vatandaşın TL bazına dönmesi, hükümete güvenmesi sokak enflasyonunu durdurmaya yetti  diyebiliriz.  ‘’Halen ekonomik risk var mı ?’’diye soracak olursanız onu pek kestiremiyorum.

Bir de yerel etkisi var.

Çok küçük bir örnek vereceğim. Darıca’dan bir örnek.

Dün Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a bunu sordum. Ve , o geceyi nasıl yaşadığını..  Sizlerde bilin diye yansıtayım.. Karabacak, 15 Temmuz  gecesi eşiyle birlikte sıkça oturdukları belediyeye ait Hilal Cafe’de çay içiyor.  Saat 21.00 suları.

Gerisini Şükrü Karabacak’tan dinleyelim…

‘’Yalova yönünden üç helikopterin çok alçak uçuşla seyrettiğini gördüm.  Pek hayra yormadım. Bir süre sonra teşebbüs bilgisini aldık. İlçe Başkanımız Muzaffer Bıyık'la birlikte hemen il teşkilatımıza  hareket ettik. Diğer belediye başkanlarımız ve  ilçe başkanlarımızla birlikte toplantı yaptık. Vatandaşlarımızın sokaklara dökülüşü başlamıştı. Acil Darıca’ya geri  döndük ve  milletimizin önüne düşerek sokağa döküldük. Bir canımız vardı, bir de vatanımız. Canımızı vatanımıza feda etmek için sokaktaydık. ‘’

Gerçi Karabacak’ın anlattığı o anekdotu herkes yaşadı, herkes cansiper oldu , ülkemize, demokrasimize sahip çıktı  ve  hainler püskürtüldü.

Gelelim ekonomiye…

‘’Belediyeye ekonomik kaybı nedir?’’ diye  sordum.

Başkan Karabacak’ın verdiği yanıt şu: 10 milyon lira.

Evet, Darıca Belediyesi’nin 15 Temmuz gecesi nedeniyle kaybı tam 10 Milyon, yani 10 trilyon lira.

Nedir peki bu?

Vergi gelirleri, hak edişler, demokrasi nöbetlerinde vatandaşlara yapılan ikramlar vs.

Düşünebiliyor musunuz , hain bir kalkışmanın sadece Darıca Belediyesi’ne verdiği zarar bu boyutta. Siz bunu us’unuzda yorumlayın ve ülke genelindeki hesabını yapın.

Kalleşliğin, hainliğin, puştluğun , kansızlığın fotoğrafını görün. Halen  belgesel izler gibi işin ciddiyetinde olmayan varsa  , onlara da lanet olsun.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑