parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

GEBZESİAD 'IN ''İL'' SAMİMİYETİ

7 Nisan 2022 Saat: 13:27

Caner Pesen, bizim matbuattandır. GEBZESİAD Başkanı. Kurucusu. Bilirim ki, Ankara'da caka satan bir çok mebustan çok daha fazla düşünür, Gebze'yi. Mor-Menekşe renklere tutkunluğunu da bilirim. Sanırım o yüzden GEBZESİAD'ı kurdu ve kurarken de, epeyce zorluklar çekti.
Muhammed Demirtaş , Gebze'de saygın ve üretken bir iş insanıdır. Ali Ağaoğlu'na şapka çıkartacak projeler geliştiren bir müteahhittir. Gebze'ye mimarisi olağanüstü, insan odaklı yapılar kazandırmıştır. Gebze sevdasını her platformda dışa vurur. O yüzdendir ki, GEBZESİAD'ın kaptan köşküne adaydır.
Dün akşam her ikisini de dinleme, Gebze'ye yönelik düşüncelerini dha yakından öğrenme imkanı buldum.
Tam da bizim bir önceki köşe yazımızda dile getirdiğimiz konulara, Gebze'nin il yapılması ve STK'lara düşen sorumlulukları işlediğimiz konuya denk gelmişti toplantı. O yüzden daha bir dikkat kestik kulağımızı. Pesen'de, Demirtaş'ta haklı gerekçelerini dile getirerek, her kesimin elini taşın altına koymaları gerektiğinin altını çiziyorlardı.
Haklılar...
Lakin ortada koca bir engel var. Cumhurbaşkanı'nın bu yöndeki 2002 yılında sarf ettiği beyanı. Bunu özellikle hatırlattım Muhammed Demirtaş'a. Biraz diplomatik, biraz temkinli ama bir o kadar da akli cevap verdi Demirtaş. '' Gebze , 2002 yılındaki Gebze değil. Çoğu sanayici beyanlarını, vergilerini bile Gebze'ye vermiyorlar.'' dedi.
Haklı...
Köprünün altından çok sular aktı.
İhtiyaçlar çoğaldı, talepler arttı, sorunlar büyüdü, nesil değişti... Gebze gelişti. Dolaysıyla İstanbul ile İzmit arasına sıkıştırılmış bir Gebze, kabuğunu yırtma noktasına geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet üretiyor, yapıyor eyvalalh. Gebze'de valinin makam odası bulunabilir, emniyet müdürünün çalışma odası olabilir, büyükşehir başkanının ofisi vardır eyvallah. Ancak taşıma suyla da değirmen dönmüyor.
Ağlamayan çocuğa mama verilmediğine göre, o halde bir kez daha ağlamalıyız. Ne Tansu Çiller'in iki anahtar yanında Gebze plakasını verdiği, ne Demirel 'in Çankaya köşkünde ''İl'siniz'' sözü , ne de Mesut Yılmaz'ın ''Gebze ili hayırlı olsun'' dediği yıllarda değiliz.
O halde ağlayalım.. Son kez ağlayalım.
2023 seçimleri öncesi tam da zamanı ağlamanın. Biz ağlayalım ki, belki seçim öncesi sesimiz uzaklarrdan duyulur da, plakamıza onay çıkar.
Tabi ağlarken bir şeyi de unutmamak gerekir; GEBZESİAD ile birlikte dört ilçedeki bütün STK'lar, yöresel dernekler, siyasi partiler hep birlikte ağlamalıyız.
Velhasıl, bu satırların yazarı dün GEBZESİAD yönetimini il konusunda samimi gördü. Heyecanlı ve umut yüklüydüler. Gebze için ellerini değil, bedenlerini de taşın altına koymuşlardı. Müstakbel Başkan Demirtaş'ın da o heyecanı daha yukarılara çıkarcağına inananlardınım.
O halde Gebze için bir kez daha elele, yürek yüreğe, samimiyetle yürümeye var mısınız ?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑