parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

GETÜ ve M.Ali Okur

23 Ekim 2014 Saat: 13:35

Öncelikle, Gebze Teknik Üniversitesi (GETÜ)  hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür etmemiz gerekiyor ki, teşekkür etmiş olalım.  Özellikle de Ak Parti Kocaeli Milletvekili M.Ali Okur’a hem teşekkür , hem de başarısından dolayı tebrik edelim.

GETÜ, yıllara dayanan bir hasretti Gebze için.  Bölgemizin eğitimde imajının yükselmesi, ilçemizin sadece eğitimde değil;  kültür, sosyal yaşam ve  kentleşmesi bakımından da bir ihtiyaçtı. O nedenle GETÜ , Gebze için çok önemlidir ve bu başarı  riyasız  alkışlanmalıdır.

Hatırlamak  gerekir..

22 yıl önce GYTE (Gebze Yüksek Teknik Enstitüsü) kurulduğunda , rahmetli Aleattin Kurt’un  büyük emeği vardı. Bir nev-i  Kurt’un çalışmalarıyla  GYTE oluşmuştu. O günün şartları  sanayi cenneti  Gebze’de teknolojik bir enstitünün kurulmasını gerektiriyordu. Ancak aradan geçen onca zamana karşın, M.Ali Okur’un da  ifade ettiği gibi ‘Butik Üniversite’den öteye geçemedi GYTE. Lisans, yüksek lisans gibi akademik unvanlar kazandırmaktan başka bir işe yaramadı. Bölgemizin eğitimine, tanıtımına, ekonomik ve sosyal yaşamına cevap veremedi, katkı sunamadı. Binlerce hektarlık alanı ise işgal etti.

O yüzden gelinen nokta ve GETÜ çok önemsenmeli ve kazanımları idrak edilmelidir.

İşte o nedenledir ki, M.Ali Okur’un tarihe geçecek bu  başarısı siyasi niteleme yapılmadan herkesçe ve her kesimce takdir edilmelidir.

Gebze’nin bir üniversiteye  ihtiyacı  olduğunu her fırsatta yazıyordum. Gerekçelerini de uzun uzun sıralıyordum. Sadece ben değil, Gebze’ye karşı sorumluluk hisseden herkesin aklında Gebze Üniversitesi vardı. Fakat  siyasi sorumluluk ve yaptırım gerektiren böylesi bir çalışmanın başarılması için kararlılık gerektiren siyasi erk hasıl olmalıydı. Gebze’ye gönül vermek, siyasi  gücü yasaya dökmek, yasallaştırmak gerekirdi. 

M.Ali Okur'u bu yüzden kutlamak gerekir.

Önceki gün Okur’u TBMM’si oturumunda TV ekranından izlerken başka bir heyecan kapladı içimizi. Konuyu biliyorduk. GETÜ’nun müjdesini sadece bizim bölgeye değil, tüm Türkiye’ye verecekti.  Gururla, mutlulukla dinledik kendisini GETÜ , bölgemiz için çok önemli bir kazanımdır. Başlangıcını kimlerin yaptığı değil, nihai sonuca kimin getirdiği önemlidir. Nitekim sonuca Okur getirmiştir. Okur’u iyi tanıyanlardan birisi olarak, onun bu yöndeki çalışmalarını ilk günden beri çok yakından takip ediyordum. Ve inanıp biliyordum ki  Milletvekili Okur bu meseleyi halledecek ve mutlaka Gebze Üniversitesi gerçekleşecektir. Zira benim tanıdığım bildiğim M. Ali Okur ‘sözünün eri, davasının adamıdır’’ 

GETÜ ile Gebze’nin kaderinin de değişeceğini söylemek doğru olur. GETÜ  önümüzdeki  eğitim döneminde öğrenci istihdamına başlayacak.  20 bin öğrenci Gebze Üniversitesi’nde eğitim  görecek. Dikkat ederseniz üniversitesi olan her il de sosyal yaşamdan ticarete kentte mutlaka iyileşmeler olur. O anlamda Gebze ve bölgemizin de önü açılmıştır.

Sadece Türkiye’nin her yerinden gelen öğrencilere eğitim vermekle kalmayacaktır GETÜ.  Gebze’de esnafın cirosu artacaktır, kent yaşamına renk gelecektir, konut sektörü hareketlenecektir. Üniversite kenti olmanın ayrıcalıklarını yaşayacaktır Gebze.

İşte tüm bunlardan dolayı  Kocaeli Milletvekili  M.Ali Okur’u içtenlikle kutlamamız gerekir. İşin bir de Okur açısından siyasi boyutu var. Ona da değinmeden yazıyı bitirmek olmaz..

Hep söylüyorum..

Vekillikte birinci dönemini yaşayan Okur, ikinci dönemin banko ismidir. Zira partisi içinde Okur kadar hareketli, girgin, durmaksızın çalışan, Kocaeli’nin her karışını arşınlayan başka bir isim yok. Kendisini vekilliğe taşıyan ilk seçiminde yedinci sıradan meclise giden Okur’un,  2015 de gerçekleşecek olan genel seçimlerde daha üst sıralarda yer bulacağından da şüphe yok.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑