parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

'Güzel bir Vali' yi dinlerken...

30 Ekim 2014 Saat: 13:47

Ertuğrul Ünlüer’den bu yana Kocaeli  valilerinin tümüyle tanışırız. Geriye dönüp baktığımızda otuz dört seneye sığan çok sayıda Kocaeli Valisi gelmiş gitmiş meslek hayatımızdan.

Us’umuzda yer edenler ise parmakla sayılabilecek kadar azdır. Ünlüer, mesleğe başladığımda tanıdığım ilk vali olduğundan hafızamda yeri hep ayrıdır. Bir de İhsan Dede vardı. Son süreçte bende ayrı bir yeri olan vali ,  belki de adaşım olduğu için Ercan Topaca idi.

Bugün sabah saatlerinde Kocaeli’nin yeni valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile bir araya geldiğimizde  bunları düşünüyordum. Film şeridi gibi gözümün önünden geçti tanıdığım tüm valiler.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker güzel bir organizasyon yapmıştı. İlçemizdeki medya kuruluşlarının sahipleri ile Vali Güzeloğlu’nu bir araya getirerek tanışmamızı sağladı. Davete icabet ederek hem Vali Bey’le tanıştık, çayını içtik, hem de onun Gebze ve Kocaeli üzerine düşüncelerini dinleme imkanımız oldu.

Toplantıdan yansımalar yapayım..

Çok sıcak ve neşeli bir toplantı olduğunu söyleyebilirim. En azından benim için öyleydi. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan’ın da hazır bulunduğu görüşmede  espriler yapıldı, fikir alışverişinde bulunduk. Kendimizi tanıttığımız bölümde ise Yüksel Ercan’ın esprileri  başta Güzeloğlu olmak üzere hepimizi  bolca güldürdü. Kısa künye yaptık bir nevi.

Yüksel Ercan  o bölümde, ‘’Emekliyim,  bin 226 lira emekli maaşı alıyorum, Urfa kebabı çok seviyorum’ dedi.

Yüksel’in sayesinde Vali’den kebap sözünü de almış olduk.

Geçelim ziyaretin ciddi bölümüne.

Vali Güzeloğlu Gebze’yi iyi bilen bir bürokrattır. Zira babası, eski Gebze Kaymakamı Abdulkadir  Güzeloğlu’nun ilçemizde görev yapması nedeniyle  Gebze’de yaşamışlığı vardır. Kaldı ki Vali Bey’in düğünü de ilçemizde yapılmıştır. Şimdi böylesi donatılara sahip Vali’den hizmetten başka ne isteyebiliriz ki?

Gebze’yi bilmesi, tanıması bir şans…

Gebze’nin beklentilerine vakıf olması bir ayrıcalık.

Dolaysıyla Vali Güzeloğlu’na çok ciddi sorumluluklar düşüyor. Sadece devletin ilimizdeki başı olması hasabıyla  değil,  Yarı Gebzeli biri olduğu içinde omuzlarında farklı bir mesuliyet olduğunu düşünüyoruz.

Peki ne yapabilir, ne yapmalı?

‘Ne yapabiliri’ şimdilik bilemem. Ancak bende kalan intiba şu; İnsani olarak sıcak kanlı ve toplumla barışık  bir mizacı  var.  Yüzü gülüyor. Alışılagelmiş asık  suratlı, soğuk bakışlı  vali portesinden uzak. Devletin sıcak yüzünü  yansıtıyor. Sorunları sağlıklı analiz edebilme yeteneği var gibi. Halkın beklentilerini okuyabilen bir karakter içinde.

‘Ne yapmalı’ sorusuna gelince…

Bir kere kesintisiz her hafta Gebze’de olmalı. Sokağa inmeli, vatandaşla bire bir görüşmeli. Sorunları kesin görmeli  ve  çözmeli. Gebze Belediye Başkanı Köşker’le ilişkileri mutlaka sürekli sıcak olmalı. Böylece ilçemize yönelik beklentileri bire bir takip etmiş olur.

Ha bir de şu İstasyon Kavşağı’na  (Eskihisar feribot yolu) ne yapıp edip sinyalizasyon  konulmasını sağlamalı. Ya da Büyükşehir’den o bölgeye  ivedilikle  ‘yonca kavşak’  yapılması için çalışma başlatmalı. Zira o bölgenin  trafik sıkıntısı ve kazaların önüne geçilmesi gerekiyor ki ; her gün kazaların meydana geldiği, trafiğin felç olduğu ciddi bir yaradır.

Vali Bey iyi şeylerde anlattı..

Mesela TÜBİTAK ve MAM’ın bölgemize katkı sunması , halkın tanıması için çalışma yapması gerektiğine değindi.. Bu da güzel bir tespit.

Özetle;  yeni Valimiz  Hasan Basri Güzeloğlu ile tanışmak güzeldi. Umarım Kocaeli ve Gebze içinde güzel olur. Ki bundan da şüphemiz yok.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑