parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Hakan Höbek

2 Eylül 2015 Saat: 23:04

Bizim toplumda  gazeteciler için yaygın  bir kanı vardır. Özellikle köşe yazarları ; ’eleştiren’, ‘vuran’, ‘hırpalayan’  gibi algılanır.

Oysa bir gazetecinin görevi haber  verirken  ‘sorun-sorumlu’ arasında nasıl ki ‘köprü’ görevini icra ediyorsa, köşe yazarı da ‘’yol gösteren’’,’’ışık olan’’, ‘yapıcı eleştirebilen’’  olmalıdır.

Çünkü ülkemizde ve bölgemizde güzel şeyler de oluyor, güzel insanlarda bulunuyor.  Biz gazetecilere  düşen bu güzellikleri  bulup çıkarmak, bilinenlere  ise toplum önünde haklarını teslim etmek olmalıdır.

Tıpkı  Dr. Hakan Höbek gibi.

Bugün, bölgemizde çok  sevilip  tanınmasına karşın ve  bizim  satırlara hiç de ihtiyacı  yokken, Höbek’e  yönelik gözlem ve düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.  Zira bu da bir gazetecilik görevidir.. Madem bizim meslek bir nev-i kamu  sorumluluğuysa , kamuya mal olmuş bir ‘’değer’’den bahsetmek abartı olmamalı.

Dün kendisiyle hasbıhal yaparken yazmaya karar verdim.. Bir haftalık Altınoluk  tatilinden döndüğünü öğrenince  ‘çay içelim’ diye kapısını çaldım.  Hekim gömleği gibi üzerinden hiç çıkarmadığı  mütevaziliğiyle karşıladı. Bir süredir  her ikimizin yoğunluğu nedeniyle görüşemiyorduk, lakin telefon ve sosyal ağlardan hasret gidermelerimiz  her daim sürüyordu.

Höbek’in Gebze sağlık sektörüne katkılarını ve insana verdiği değeri bilmeyen yoktur.  Bölgemizde  sağlıkta başı dara düşüp de Höbek’in katkısını görmeyen de neredeyse bulunmaz.

Teşbihte hata olmaz , ‘’ Mevlana gibi adam’ derler ya, onun gibi bir şey.

Şu söyleyeceğim tespitim  size  ‘o kadar da değil’’ dedirtebilir belki ama, iddia ediyorum ki , Gebze’de bugün ‘’En tanınan isim ve en sevilen kişiler’’ başlıklı bir anket yapılsa ve o ankete Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismiyle beraber  Dr. Hakan Höbek ve sekiz farklı kişi yazılsa, inanın Höbek ikinci sırada yer alır.

Peki niçin bu denli radikal ve keskin ifadeler kullanıyorum?

Çünkü analiz ve gözlemlerimde yanılmadığımı bilirim. Meslekte 35 yılı devirmiş bir muharrir olarak, ele aldığım konunun muhteviyatının kokusunu kilometrelerce uzaktan duyabilirim. Dr. Höbek’in Gebze’ye saldığı ‘insan sevgisi’ de böyle bir şey.

Ne demek istediğimi biraz daha açayım…Ve bir soru yönelteyim, cevabını siz  bulun. Elinizi vicdanınıza koyarak vereceğiniz cevap şüphe duymuyorum ki,  tezlerimi destekleyecektir.

Kocaeli’nin batı yakasında  bildiğiniz gibi çok sayıda  sağlık kuruluşu  var. ‘’Özel  ya da  kamu  hastaneleri  içerisinde bildiğiniz, tanıdığınız  Doktor ismi  söyleyin‘’ diye sorulduğunda , aklınıza ilk gelen Höbek değil midir? Yo tevazzuh yapmanıza gerek yok, doğrusu budur. Bir çok insan için  akla ilk gelen isim Höbek’tir.

Niçin Höbek’tir…?

İşte  durup dururken Hakan Höbek’i kaleme almamın sebebi  bu sorunun içinde saklıdır..

Çünkü Höbek sadece bir tıp doktoru değildir..

 Gebze Özel Merkez Hastanesi’nin kurucu sahibi olması ve böylesi  önemli bir sağlık kurumunu ilçemize kazandırması da değildir. Merkez Hastanesi’nin modern tıbbi cihazlarla donatılmış olması, hasta olarak girenin sağlığına kavuşarak çıkmış olması da gerekçe değil. Veya bırakın ülkemizin hemen her ilinden gelenleri, yurt dışından  dahi şifa bulmak için Gebze’ye, Merkez Hastanesi’ne gelen hastaların olması da yazıma etken değil.

Hadi bunu da geçtim…

 Yetenekli hekimleri barındırması, tecrübeli ve nazik personelinin olması da  yazı konumuza girmiyor. Ya da  bölgemizde organ nakli yapabilen tek hastane olması …

Tabii ki bu donatıların her biri  özel bir sağlık kurumu için çok ama çok önemli etkenlerdir. Lakin bana göre Höbek’i,  Höbek yapan, kimine göre ‘Hakan hoca’, kimine göre ‘’Hakan Bey veya Hakan abi’  eden, onun ‘insan sevgisi ve insana verdiği değerden kaynaklanıyor.

Ondandır ki bugün Merkez Hastanesi alanında birinciliği yıllardır başka bir kuruma kaptırmıyor, Höbek ismi efsane gibi  dilden dile yayılıyor.

Her şeyin para olmadığını, ‘’önce insan’ a değer verilmesi gerektiğini kişiliğiyle bütünleştirmiş  insandır  Dr. Höbek.  Hekimliğindeki yetenek ve becerisini insani boyutuyla birleştirdiği için Gebze’de ekol olmuştur.

Bizim Esra’nın kulakları çınlasın. Girgin ve başarılı insanları  hep siyasette görmek gibi bir hayal gücü var.  ‘’Geniş kitlelere  hizmet vermek, büyük sorumluluklar verilerek alınır’’ gibi düşünceye sahiptir. Esra’nın görüşüne katılmamak elde değil, yazının sonunda ne alakaysa benimde aklıma takıldı..

Höbek’e siyasi sorumluluk mu yüklemek gerek, ülke genelinde hizmet vermesi için.

Ne dersiniz?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑