parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Hangi Belediye Başkanı Daha Başarılı ?

26 Mayıs 2020 Saat: 15:56

Salgının ülkemizde kendini gösterdiği Mart'tan bu yana, yaşam tarzımız değiştiği gibi siyasileri , dostları , ya da dost bildiklerimizi, hatta yakın çevremizi çok daha iyi tanıma, anlama fırsatı da yakalamış olduk.
Analiz yeteneğiniz varsa , sizlerde bu yönde yoğunluk yapabilirsiniz.
Özellikle yerel yöneticilerin yetenek ve toplumsal niyetleri bu vesileyle dışa vurmuş oldu. Belediye başkanlarından bahsediyorum. Bölgemizdeki şehreminler için bir fırsat, vatandaşla buluşma veya kenetlenme için bir olanak oldu salgın.
Peki bu süreçte hangi belediye başkanı başarılıdır, hangisi kayda değer performans gösteriyor , hangisinin yıldızı parladı, hangisi hayal kırıklığı yaşattı, kim daha başarılı?
Bu soruların cevaplarını bulmak için Gebze, Darıca , Çayırova ve Dilovası Belediye Başkanlarının pandemi icraatlarını masaya yatırmak gerekir. Şunu peşinen söyleyelim ; İnanıyoruz ki elbette dördü de insancıl ve görevsel çaba içindeler. Bundan şüphe yok. Lakin bir de özveri var, yetenek var, orkestrayı iyi yönetmek var, koordinasyona ehemniyet etmek var. Ayrıca ihtiyaç sahibine el uzatmak gerekiyor, darda olana gitmek gerekiyor, adamcılık ve ayrımcılık yapmamak gerekiyor. Daha da önemlisi ahalide, yani seçmende olumlu intiba bırakmak gerekiyor. İşte bu bağlamda bölgemzdeki dört belediye başkanının çalışmalarını irdelediğinizde ''Hangi başkan daha başarılıdır?'' sorusun yanıtını bulabilirsiniz.
Siyaseti bir yana bırakalım. Herkes gönlündeki aslanı bir kenera koysun ve eteğindeki taşları döksün. Böylece daha reel ve daha isabetli sonuç elde edilebilir.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her ulusa seslenişindeki yapıcı ve toparlayıcı üslubu malum. Cumhurbaşkanı ''Birlik, dirlik , beraberlik '' yönünde ısrarla vurgu yaparken , sanki bazı belediye başkanları Erdoğan'a inat ayrımcılık ve ötekileştirme peşinedeler. Bu da gönüllerden ıraklaşmaya yol açar.
Şimdi gelelim belediye başkanlarına dair gözlemlerimize. Notlarımız paylaşalım.
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz: Bireysel olarak iyi insandır. İyi niyetlidir. Yıllardır tanırız, takip ederiz. Ancak bu süreçte direksiyonu kurmaylarına bırakan bir başkandır. Fevri kararlar alamadığı , tek başına karar veremediği görüşümüz hasıl olmuştur. Gerçekten kendisine ihtiyaç hisseden , el uzatan, aman dileyen, darda olan vatandaştan uzak durmakta, sadece klasik belediyecilik metotlarıyla süreci götürmeye çalışmaktadır. Sanki Gebzelileri ötekileştirme gayreti içindedir. Gönül alma, kalplerde yer etme, insan kazanma gibi bir derdi yoktur.
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık : Yıllardır kendisini tanıyan Darıcalıları hayal kırıklığına uğratmayan bir başkan oldu. Kişisel becerileri, insan ilişkileri , vatandaş sevgisi toplumda tavan yaptı. Salgın sürecini en iyi idare eden , ahalisyle de barışık bir belediye başkanı olup çıkıverdi. Fırıncılık hayatından, ilçe başkanlığı süresince biriktirdiği gönüllere şimdi de belediye başkanlığı döneminde el uzatan bir insan. Sadece belediye olanaklarıyla değil , kişisel becerileriyle de Darıcalıların salgın süresince yanında olmayı şiar edindi.
Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi: Kendisini hiç tanımam. Sadece sosyal medyadan ve haber merkezlerine servis edilen haberlerden tanırım. Buna rağman Çayırova'da vatandaşlarla yaptığımız sohbetlerde isminden olumlu bahsedildiğini, süreci iyi yönettiğini, vatandaşla bütünlük oluşturduğunu duyarım. Hepsi bu.
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir: Bu yöndeki düşüncelerimi geçtiğimiz günler kaleme aldığım bir yazımda dile getirmiştim. Üstüne koyabileceğim farklı bir şey yok. Şayir'i Dilovası halkı , ''Elinde erzak kolisi kapı kapı gezen, dağıtan başkan '' olarak hafızalarına yazdı. Gece-gündüz bilmeden Dilovası sokaklarını arşınlayan Şayir'in, salgın süresince imkanları iyi değerlendirdiği, seçmeninden kopmadan özveriyle çalıştığını ekleyebiliriz.
Evet, durum bu, edindiğimzi intiba bu.
Sizde evlerde kapalı olduğunuzda düşünün. Hangi sıkıntınızda hangi belediye size el uzatmışsa , hangi başkana rahat ulaşabiliyorsanız, göstermelik sosyal medya fotoğraflarından öte size kim dokunuyorsa, bilinki o başkan başarılıdır. Başarı sadece fotoğraf servis etmekle olmuyor. Önemli olan gönül kapılarını aralayabilmek, komşusu açken kendisi tok yatamamak, vatandaşın kalbine dokunabilmektir.
Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi gün birlik, dirlik ve beraber olma günüdür.
Peki sizce hangi belediye başkanı başarılıdır?

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
Ali Kemal 26.05.2020 23:51
Sevgili ERCAN Bey. Hangi Belediye Başkanı Daha Başarılı??? İfadesi ile ANKET yapma düşüncesini yaşama geçirebilirseniz ayrıcalıktır. SİZ varsanız BİZ varız… SELAMLAR – SEVGİLER…..
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑