parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Muzaffer Bıyık'ın 1 Yılı

14 Temmuz 2020 Saat: 12:37

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın  basın toplantısında gözlemlediklerimi yansıtmam gerekirse  ; bende iz bırakan tek kelimesi ''Üçlüyüz güçlüyüz'' ifadesi oldu.  Bu konuya özellikle değineceğim. Lakin önce salondan içeri girelim.

Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi'nin (-2)'inci katında bulunan konferans salonu,  muhtemelendir ki , Başkan Bıyık için önemli bir buluşma adresidir.  Zira o salonda basınla , STK temsilcileriyle, birim amirleriyle, vatandaşla buluşur sık sık. Derdi olanın derdine, hizmet bekleyenin kapısına hizmet  götürmeye çalışır. Bunu yakından bilenlerdeniz.

Ancak dün, o salonun farklı bir ahengi vardı. İçeriği , buluşma sebebi farklıydı. Başkan Bıyık, görevde,  geride bıraktığı bir yılı değerlendirecek , bir nev-i hesap vercekti. Nitekim de öyle oldu. Ve bir yılın hesabını verdi. Hem vatandaşa, hem basına, hemde partisinin üst düzeyine hesap verdi.   Niçin böyle diyorum? Salonda hazır olanlara baktığımızda o toplantının  bir hesap verme günü olduğunu anlamamak için kör olmak gerekirdi. Mesela bölgemiz basını oradaydı, muhtarlar, dernek başkanları, bürokratlar oradaydı. Ve AK Partilier...

Ayrıca  Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli eski Milletvekili ve MARTEK Başkanı Mehmet Ali Okur, Gebze Belediye Başkanı  Zinnur Büyükgöz, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir,  Büyükşehir  Gebze Bölgesi Koordinatörü İbrahim Pehlivan,  İlçe Başkanı Ufuk Acay, MHP İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, Darıca eski Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ,  yöneticileri, erkek-kadın  salondaydı. Tam bir hesap salonu.

Bir iki not yansıtayım....

Sosyal mesafe  kuralları dikkat  çekiciydi. Herkes maskeliydi ama pek çoğunu tanıdığımız için Başkan Bıyık konuşurken , insanların  gözlerinden  etki tepkiyi anlayabiliyorduk. Bıyık'tan önceki iki başkan ; İbrahim Pehlivan ile Şükrü Karabacak'ın  sinevizyonu pür dikkat takip ettikleri,  Muzaffer Bıyık'ı da nefessiz dinlediklerini gözlemledim.

Bende kalan intibalara gelince...

Aynı saatlerde İstanbul'da önemli bir randevumu iptal ederek Darıca'ya geçtim. Muzaffer Bıyık'ı belediye başkanı olduktan sonra ilk kez bir basın toplantısında dinleme  fırsatım olmuştu. Beden dilini çok iyi kullandığını söyleyebilirim. Gerçekleştirdiği hizmetleri ve arkada bekleyen projeleri anlatırken beden dili ile ses tonunu harika buluşturuyordu. Vermek istediği mesajların tepesine  bastırıyor, kelimeleri döve döve anlatıyordu. Bu ivme ,  siyaset sanatında  ikna yöntemidir. İşini bilen siyasilerin  dinleyicileri   kendine hipnoz etmek için kullandıkları bir yöntemdir. Yani ''güç bende'' göstergesi. Bıyık'ta bunu sahnede başarıyordu. Vurguları , anlatımı, teşbihleri, diyaframdan çıkardığı sesi , diksiyonu bedeniyle buluşurken,  ''Ben başarılıyım, verdiğim her sözün arkasındayım, Darıca'yıda çok iyi tanıyorum, beklentileri biliyorum.'' demeye getiriyordu.  Bir de ahde vefa sergilemesi vardı. Bu da çok önemli. MHP Darıca Teşkilatı'na sık sık teşekkür etmesi, öne çıkarması , mütevazi yaklaşımı, partisinin üst düzey temsilcilerine minnet duygularını anlatma biçimi bile Bıyık'ın iyi bir hatip olduğu intibası kaldı ben de.

Yazının başında kullandığım bir ifadesine geri dönelim...

''Üçlüyüz Güçlüyüz'' dedi ya... Bu ifade çok önemli. Hem tabana, hem de tavana mesaj içeren bir deyim.  Yani demek istiyor ki, ''Belediyeler bizde, büyükşehir bizde, Ankara bizde olursa hizmet gelir. ''

Bıyık'ı dinlerken bir şey daha ilgimi çekti. ''Ben değil, biz'' , ''Tekil değil , çoğul,'' ''Fevri değil , kitlesel '' mantığını öne çıkarıyor, öyle düşünüyordu. Tabii ki buda o'nun siyasette ve görevde çok daha uzun yıllar kalma isteğinin sinyaliydi aslında. 

Bıyık uzun uzun anlattı. Yaptıklarını , yapacaklarını, vaadlerini, sözlerini, taahhütlerini sıraladı. Görsellerlede  destekledi anlattıklarını. Çok da güzel şeyler söyledi , icraatlarının fotoğraflarını yansıttı ekrana. Toplantı bitince, söz sırası biz basın mensuplarına geldiğinde , o'nu dinlerken düşündüğüm bir soruyu kendisine yönelttim. Sanırım salonu dolduranlarda beğenmiş olmalı ki sorumuzun farklılığını , soru bitmeden salonda alkış tufanı koptu.

Sordum; '' Sayın Başkan, gece başınızı yastığa koyduğunuzda , bir yılınızı değerlendirip kendinize puan verecek olsanız,   Muzaffer Bıyık'a  kaç puan verirdiniz , Muzaffer Başkan sizce  başarılı mı ?

 Sorumuz üzerine salondan yükselen alkışlar ve kahkahalar  arasında Başkan Bıyık, deneyim saçan cevabını dile getirdi. '' Benim için önemli olan vatandaşın vereceği puandır. Ben kendime  göre değil , vatandaşın vereceği değelendirme ve puanı dikkate alırım. ''

Evet, uzun aradan sonra keyifli bir basın toplantısını  geçirmiş olduk. Sanırım en çok keyif alan da, 1 yıllık performansını sahnede gururla anlatan Muzaffer Bıyık oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑