parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Muzaffer Bıyık'ın camide ne işi var?

4 Şubat 2020 Saat: 17:24

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın cami de ,  cemaatle  kahvaltı yapmasına tepki göstermek havanda su dövmekten başka bir şey değildir.

Önce şunu belirtelim; CHP'li İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan'ın  cami ardiyesine ayakkabıyla girmesini  bilinçsizce eleştirmek nasıl ki yanlışdıysa,  AK Parti'li Muzaffer Bıyık'ın  cami cemaatiyle kahvaltı yapmasını eleştirmekte , o denli yanlıştır.

Her ikisinde de bilgi yoksunluğu yatıyor.

Gelelim Muzaffer Bıyık'ın kahvaltısına....

Bilenler bilir, camiler  müslümanların sadece  ibadet ettikleri kutsal yuva değildir.  Cami, mümünlerin buluşma, hasbihal etme, dertleşme , paylaşma alanlarıdır da. Osmanlı döneminde yaygın olan medreselere baktığınızda ne demek istediğimi çok net bir şekilde anlayabilirsiniz.

Yine Mimar Sinan'ın  şaheserlerini incelediğinizde müminlerin ibadet dışında da dertleşme, bütünleşme , sosyal yaşamı yaygınlaştırma adına çizgilerini de görebilirsiniz.

Camide sabah namazını eda ettikten sonra rızkı paylaşmak  islamın öngörüsü değil midir?

İbadetin dışında kardeşliği perçinleştirmek adına camiler gönül yuvası değil midir?

Elbette siyaset camide olmaz.

Ki, Muzaffer Bıyık'a ''Camide siyaset yapıyor'' vuruşu da akla abes çirkin bir yaftadır.  Zira Bıyık,  ne camide, ne de başka bir ibadethanede siyaset yapma ihtiyacında olan bir insandır.  Bıyık'ı tanıyan çok sayıda insandan biri olarak, o'nun böyle bir düşünce ve ihtiyaç içinde olmadığını da biliriz.

Açayım;

Bugünün Darıca Belediye Başkanı Bıyık, siyasi yaşamının don dokuz yılını ilçe başkanı olarak geçirmiştir.  Bu süre içerisinde bırakın camilerdeki etkinlikleri (cenaze , mevlid vs.) adamın hayatı ibadet noktasında beş vakit camide geçmemiş midir?

Böylesine ihlaslı, inançlı, insani duyguları da had safhada olan birini, Muzaffer Bıyık'ı ''Camide siyaset yapıyor.'' şeklinde eleştirmek  ''vurul abalıya'' mantığı olduğu kadar, tek kelimeyle de siyasi cahilliktir.  Sanki Bıyık, hayatında ilk kez camiye gitmiş, orada miminlerle buluşmuş..

Bu denli deli saçması olabilir mi?

Siyaset yapmanın, muhalefet olmanın da bir adabı vardır.

Bilmem anlatabildim mi?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑