parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Nail..!

29 Nisan 2022 Saat: 13:36

Nail: Arapça kökenli bir erkek ismi... ''Muradına eren, ermiş, kazanmış'' anlamına geliyor. Kur'an'da da geçiyor bu isim.
Dün iftar davetinde o'nu dinlerken, bir yandan da hiç üşenmeden , erinmeden , merakımı gidermek için ''Türkiye'de kaç tane Nail ismi var ?'' diye Google amcaya sordum. 16265 rakamını söyledi. Muhtemelen yirmi binin üzerinde Nail ismi vardır.
Peki, Türkiye'de kaç tane ''Nail Çiler var?''
Aslında bu sorunun cevabını ben de biliyorum, Google'de. Hatta bölgemizdeki herkes çok iyi biliyor... Evet, Türkiye'de bir tek Nail Çiler var. O da, bizim GTO Başkanı Nail Çiler. Belki aynı ismi , soyismi taşıyanlar vardır, ancak biz bir tek Nail Çiler biliyor tanıyoruz.
Zira, mesele sadece isim ve soyisim benzerliği olsa, hiç bir ehemniyeti yok.
Mesela ; Nail Çiler'in tek oluşu, adam gibi duruşu.
Bizi de ilgilendiren bu zaten.
Geçenlerde sosyal medyada refikimiz Yüksel Ercan bir paylaşım yapmıştı. Nail Çiler elinde kepçe, kase çorba dağıtıyor. Bir vatandaş da yorum yazmıştı ; ''Siyasi hedefi var'' diye.
Fotoğraf, aslında Nail Çiler'in karakterini yansıtırken, yorum yazanın da Çiler'i hiç tanımadığını anlatıyordu.
Oysa biz, Başkan Çiler'i tanırız. Çok, ama çok iyi tanırız. 1983 yılında Gebze’nin ilk özel dersanesi Otan'ı kurmasını bırakın, 1988 yılında Gözde Kırtasiye'yi Gebze'ye kazandırdığını da kenara koyun. 1993 yılında Gör-Tan Otomotiv Hyundai Bayiliğini ilçemize kazandırmış olmasını da geçin. 2009 yılından itibaren sürdürdüğü Gebze Ticaret Odası Başkanlığı görevi ve bu görevdeyken ilçemize kazanımları bizi , sizi, herkesi daha çok ilgilendiriyor. İlgilendirmeli.
Nail Çiler bu kent için, bölgemiz ve ülkemiz için bir değerdir. Hatta bir şanstır. İşte o yüzdendir ki, Nail Çiler'den Türkiye'de başka yoktur.
Çok yalın ve açık ifadeyle Nail Çiler, siyaset üstü bir aktördür.
Neden mi?
Peki, biraz açayım...
Neredeyse otuz yılıdır ''Gebze'nin il yapılması'' isteğinin en başından beri takipçiyiz. Hemen her söylevi, kimin ne yapmaya çalıştığını biliriz. Gelmiş geçmiş bütün siyasi liderlerin bu yöndeki beyanları halen us'umuzdadır. Lakin bunca yılda alına yol, bir arpa boyu bile değildir.
Çünkü siyaseler samimi değildir, çünkü İzmit lobisi her daim bu kenti yok saymış, sağılacak inek olarak görmüştür. İçimizden çıkan mebuslar bile ''lider '' ve ''ünvan'' korkusu yüzünden ''Gebze il olmalı'' şeklinde açık seçik beyanda bulunamamışlardır. Korkmuşlardır, korkaklardır.
İşte siyasilerimizin sahte samimiyetlerini , cesaretten mahrum duruşlarını rafa kaldırıp haykıran kişi Nail Çiler'dir. Avazı çıktığı kadar, olabildiğince güçlü, imkanları ölçüsünde ve bütün benliğiyle ''Gebze il olmalıdır, büyükşehirli il olmalıdır '' diyen kişi Nail Çiler'dir.
Ve dün iftarda, yine bütün içtenliğiyle şu ifadeyi kullandı kürsüde ; ''Arkadaşlar, 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı. Önümüzde yerel ve genel seçimler var, treni kaçırmayalım. Gebze mutlaka büyükşehirli il olmalı.''
Tabi bu ifadeler sadece orada bulunan biz basın mensupları ve GTO üyelerine söylenmiş değildi. Anlamakta kıtlık çeken, bir rey uğruna takla atan siyasilereydi.
Evet, Gebze il olmalı. Bizim Gölge Dergi'mizin Nisan sayısında dolu dolu dört sayfa ayırdığımız özel dosyamızda bu konuyu işlemiştik. Gebze il olmalı...Tamam olmalı da, bu iş sadece Nail Çiler'in çırpınışlarıyla olmuyor.
Bu iş akli, mantıklı, cesaretli , dik duruşlu siyasilerin katkısıyla olur. Siyasi kaygıyla değil, Gebzelilerin geleceğini düşünerek olur. Muhalefetin istemesiyle olmuyor, vatandaşını düşünmesi gereken iktidarın kararıyla olur. İzmit'in frenlemesiyle olmuyorsa, Gebzelilerin topyekün narasıyla olur.
İşte o naranın içinde bulunması gerekenler en başta iktidarın siyasi mensuplarıdır. Vekiliyle, belediye başkanlarıyla, mülkü erkanla, STK'larla, derneklerle, siyasi parti temsilcileriyle, meslek guruplarıyla bir bütün olmak gerekir.
Ve hatta sokaktaki simitçiyle, pazardaki karpuzcuyla, camideki imamla, cafedeki garsonla, fabrikadaki işçiyle, pide kuyruğundaki vatandaşla taşın altına el koymak gerekir.
Ama yok, bu birlikteliği oluşturacak siyasi erk nerede?
İşte o yüzden diyorum ya , 'Nail Çiler siyaset üstüdür'' diye...
En doğrusu Nail Başkan'ın etrafında toplanmak ve treni açırmadan peronda yer almak.
Tabii iktidarda siyaset edenlerin buna yüreği yeterse.!

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑