parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Olmadı Bülent abi , olmadı..!

23 Haziran 2020 Saat: 16:01

Bir gazeteci bir insanın arkasından , hele de 'ölmüş ' bir insanın arkasından yazacaksa, daha doğrusu yazmaya çalışırken gözünden dökülen damlacıklar klavyenin tuşlarıyla buluşuyorsa , bilin ki ; o gazeteci bir dostunun ölümünü yazmak zorunda kalmıştır.
En zor yazıdır böylesi yazı. Kelime dağarcığınız ne kadar geniş olursa olsun, yılların tecrübesine de sahip olsanız, satırlarla dans eden bir gazeteci olarak mısraları öykülerle buluşturacak kabiliyette bile olsanız, o an her şey zordur. Kelimeler kifayetsiz kalır duygularınızı dışa vurmaya, kırk yıllık yazı ustalığınız bir an da söner, boğulur satırların karanlığına.
Us'u durmuş , lal olmuş, gözünden yaş damlacıkları dökülen bir gazeteci olarak ne yazmalıyım, nasıl yazmalıyım Bülent Abi seni?
Gazetecilikle tanıştığım ilk yılların siyasetçisi olduğunu mu, Gebzespor için nasıl mücadele ettiğini mi, Gebze'nin kentleşmesi ve gelişmesi için kendini gece gündüz paralayan bir belediye başkanı olduğunu mu anlatayım.?
Gebze'nin orta yerine, Cumhuriyet Meydanı'na Atatürk heykelini diktiğinde , bir Atatürk sevdalısı cumhuriyet aşığı olarak nasılda gururlandığına mı değineyim ?
Yok Bülent Abi, yok... Bunları bilen bilyor biliyor zaten.
Sahibi olduğun Atak Matbaası ile Gebze'de matbaacılık sektörünü geliştirdiğini, Atasayan Otel ile de Gebze'nin turizm kapılarını açan ilk iş insanı olduğunu da yazmayacağım.
ANAP Kocaeli Milletvekili seçildiğinden , genel başkan yardımcılığına kadar geçen sürede Kocaeli için, Gebze için nasıl önemli projeler geliştirdiğini, bugünkü pek çok kamu binalarını ilçemize kazandırdığını da konuşmama gerek yok.
Eskihisar - Topçular feribot hattını başlatmadın mı?
Gebze'nin emniyet amirliğinden emniyet müdürlüğüne geçişini sağlamadın mı?
Kartacalı Hanibal'ın anıt mezarı sayende çıkmadı mı ortaya?
Gebze'nin daracık sokakları seninle asfaltla tanışmadı mı?
Ya Gebze'nin su sorunu! Elektrik problemi, bunların çözümünde imzan bulunmuyor mu?
Senin 84'lü yılların değil miydi Gebze'nin her mahallesine parkların yaygınlaşması...
Yok Bülent Abi , yok... Bunlar da bilinen şeyler.
Bilinmeyen bir şeyi izninle yazmak isterim. Oğlun Alkış'ın sünnet düğünü sonrası meydana gelen kavgamız ve başlayan dostluğumuzu. Hatırladın mı? Hani Alkış'ın sünnet düğününe davet edilmemiştim ya, Gebze'deki tek gazeteci olmama karşın çağırmamıştınız ya beni. He işte hatırladın mı? Sonrasında ben de birazda gönül koyarak, kantarın topunu fazla kaçırarak eleştirmiştim o sünnet düğününü. ''Sosyal demokrat başkan Hilton'da nasıl düğün yapar'' diye. Sanırım benimkisi kıskançlıktı birazda da. Ve bana açtığın 'yayın yoluyla hakaret ' davanı kaybetip 40 lira tazminat ödemiştim ya taksitle. İşte ondan sonra başlamıştı asıl dostluğumuz, abi- kardeş ilişkimiz.

Ya sonrasında gelişen siyasi yol arkadaşlığımıza ne demeli?.. Hatırlıyor musun , 1989 ara seçimlerinde sen ANAP'a geçmiştin. ''Gebze için, Gebze'nin hizmet alması için bu şart .'' demiştin. Senin ilk milletvekili seçildiğin o yıl, yollarımız kesişmişti. Sen ANAP Kocaeli milletvekili olmuştun, ben ise ANAP'lı Dilovası Belediyesi'nin danışmanı. Ercan Dalkılıç'ın basın danışmanı. Seni ne çok severdi Ercan Dalkılıç, Sefer Ekşi , Nasrettin Bavaş, Mehmet Laç , Enis Öztürk , Niyazi Koca, Osman Nuri Akyol, Mustafa Batgün , Halim Aras... Seni ne çok severdik o zamanda, şimdi olduğu gibi.

Seni tanıdıkça , zamanla Bülent Ağabey, nasılda altın bir kalbin olduğunu gördükçe , Gebzelilerin ne denli şanslı olduğuna kanaat getirmiştim. 

Ne yazayım ki... Ölüm sana yakışmadı Bülent Ağabey.
Üç yıl önce aynı iftar sofrasını paylaştığımızda da neşeliydin. Bir kaç ay önce sevgili Mehmet Başaran'ın babasının kırkıncı gününde de içtendin, duyguluydun.
Kusura bakma Bülent abi, hani her fırsatta: ''Şu Sarıçam'ın kalemine hastayım, çok güçlü '' diyerek beni onurlandırıyordun ya. Bugün seni mahçup edeceğim . O güçlü dediğin kalem şu an pas tuttu, mürekkebi kurudu, yazamıyor, yazmıyor Bülent Abi. Senin ölüm haberini alınca kalemim yazamaz oldu seni. O yüzden kızma bana.
Hakkını helal et, nurlar içinde yat, mekanın cennet olsun sevgili Bülent Atasayan. Allah rahmet eylesin. Hiç unutulmayacaksın.
Umarım Gebze Belediyesi yönetimi de benim gibi düşünüyordur ve ismini ilçemizde bir yere vererek , adını ölümsüzleştireceklerdir. İnşallah.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑