parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Özel Kalemler Ne iş Yapar?

23 Kasım 2020 Saat: 15:39

Aslında çok iş yaparlar.. Ve büyük yük altındadırlar, sorumluluk sahibidirler. Temsil ettikleri makamın neredeyse bütün yükü onların sırtında olduğu gibi, aynı makamın vitrinidirler.

Makamın adı ne olursa olsun...

Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar, vilayetler, kaymakamlıkalar ve belediyeler... E bir de özel kuruluşların özel kalemleri var. Buna örnek Arif Gülen'in kalemidir. İş insanı Gülen'in makamının önündeki odada sekreterlik yazmaz mesela. Koca tabelada 'Özel Kalem'' yazar. Muhtemelendir ki Arif Gülen , kendisini her daim belediye başkanlığı koltuğuna hazır tutmaktadır. Prova yapıyor.

Neyse gelelim özel kalemlere.. Resmi özel kalemlere.

Belediye başkanlarının eli, gözü, kulağı , hatta sırdaşıdır özel kalem müdürleri.  Sadece sekreterya görevi görmezler, fiilen temsil ederler şehremenlerini. Bir belediye başkanının başarısına başarı da katarlar, başarıyı başarısızlığa da çevirebilirler. Başkanlarının vatandaşın gönlünde taht kurmalarında bir köprüdürler. Anlayacağınız belediyelerin beyni, kozmik odalarıdır özel kalemler.

Ne zaman özel kalem müdürlerinden konu açılsa, aklıma hep Gebze Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü Levent Köşker gelir. Bir insan o kadar mı çok yakışırdı makama, bir makam o kadar mı güzel bütünleşirdi bir müdürle.  Levent Köşker'in temsil  yeteneği ve sorumluluk bilinci  kesinlikle örnek olmalı özel kalem müdürlerine. Hatta Levent Köşker oturup bu işin kitabını yazmalı.

Bölgemizdeki mevcut belediyelerin özel kalem müdürlerine yönelik değerlendirme yapacak olursak ve şahsi sıralamı yapmam grekirse  ; tereddüt etmeden birinci sıraya Darıca Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mesut  Abdulrezzak'ı koyabilirim. Bana hep Levent Koşker'deki azmi, efendiliği , sorumluluk duyarlılığını  hatırlatıyor.

İkinci sırada Çayırova Belediyesi Özel Kalem Müdürü Aydın Turan yer alıyor. Turan 'ın işini hakkıyla yapan bir müdür olduğunu söylemeliyim. Neredeyse bir koltukta üç karpuz taşıyor. Bünyamin Başkan'ın samimi bir yol arkadaşı. Temsil ettiği koltuğun hakkını veren bir isim. Halkla ilişkisi de takdir götürecek seviyede. Turan'ın dürüstüğü de tartışılmaz.

Dursun Ali Arslan ise Gebze Belediyesi Özel Kalem Müdürü... O'nu da üçüncü sıraya koyabilirim. Pandemi'den dolayı evinde karantinada. Kendisine Allah'tan şifalar diliyorum, umarım tez zamanda sağlığına kavuşur ve makamına geri döner.

Değerlendirmemin dördüncü sırasında Dilovası Belediyesi Özel Kalem Müdürü Recep Karakoç  yatıyor. Başkan Hamza Şayir'e vatandaşların çok kolay ulaştığı bir Dilovası Belediyesi'nde,  Karakoç'a vatandaşların ulaşamaması, arandığında geri dönüş yapmaması temsil ettiği makama yakışmasa da, sonuçta özel kalem müdürlüğü görevini sürdürüyor.

Nereden , niçin aklıma geldi bu konuyu yazmak bilmem , ama bildiğim şu ; belediyelerin özel kalem müdürleri başkanların özel seçimidir. Güvendikleri, inandıkları, liyakat sahibi, dürüst ve ''ser verip sır vermeyen'' insanları tercih ederler.

Tercih önemlidir.  Doğrudan başkanın vitrini olmak ,  kamuoyu ile de dirsek temasında bulunmak gibi ciddi sorumlulukları var.

Anlayacağınız başkanları yarınlara hazırlayacak olan özel kalem müdürleridir. Bakalım ilk yerel seçimlere hangi müdür ne kadar hazırlamış olacak başkanını.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑