Ana Manşet Reklam
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Siyasette gençlerin önemi

20 Nisan 2022 Saat: 15:46

Evet, siyasette lider önemli. İktidara giden yolda liderin donatısı, karizması mutlak olmalı. Elbette liderin duruşu, fikirleri, seçmenle ilişkileri, dünya görüşü de çok önem taşır. Hatta ismi bile çok etki yapar. Bazı liderler vardır ki, siyasetle isimleri özdeşmiştir.
İşte günümüzde Erdoğan...
O'nun öncesinde Atatürk, Menderes, Erbakan, Demirel, Bahçeli, Ecevit, Türkeş, İnönü, Özal, Baykal...
Bunların hepsi bir çırpıda herkesin aklına gelebilen, hiç unutulmayacak isimlerdir. Zira bunlar taşıdıkları genel başkan sıfatlarını ezmiş geçmiş, birer liderdirler. Klasik olacak ama, her siyasetçi mensubu olduğu siyasi partinin genel başkanı olabilir, lakin lider olması zor. Liderlik bir nev-i yaradanın lütfudur.
Elbette tek başına bir insan / bir genel başkan , bir lider olamıyor. O dikenli yolda , birlikte yürüdüğü yarenlerinin emeklerini teslim etmek gerekir. Bir husus da; lideri lider yapan, yol yürüdüğü yarenlerinin inancı ve mücadelesidir. Belki de en büyük paye, liderin davasına gönül verenlerin varlığıdır.
İşte o varlıklar partilerinin tavan yapmasına, yıllarca iktidarda kalınmasına vesile oldukları gibi genel başkanlarının da, lider olmalarını sağlarlar.
Mesela her hangi bir partinin gençlik kolları, kadın kolları.... Ana kademe dışında aslında partinin mihenk taşları bu yapılanmadır. Kadınlar ve gençler bu satırların yazarına göre partiyi zirveye çıkaran ana unsurlardır. Hane hane dolaşan kadınlar, kar -kış demeden sokak sokak gezen gençler ve yine her etkinlikte ana kademeye nefes olan gençler.
Ve gençler ne kadar başarılıysa, biline ki o parti o denli başarılı olur. Özellikle gençlik kolları başkanının tanınmışlığı ve erdemi, cesareti ve parti aşkı, ekibiyle ahengi ve üst makama bağlılığı hem başarıyı getirir, hem de o genç başkanın siyasi merdivenleri sarsıntısız çıkmasına yol açar.
Her hangi bir il veya ilçe başkanı kadar gençlik kolları ya da, kadın kolları başkanlarının da performansı hayati önem taşır. Gençler ve kadınlar yerinde sayarsa, o partiden hiç bir cacık olmaz. Zamanla dükkana kilit vurup geldikleri gibi giderler, ki örneği çoktur Türk siyaset tarihinde.
Yani gençler önemli...
Gençlerin başındaki genç başkan da çok önemlidir.. Ve bunda tanınmışlık, bilinmişlik, çalışkanlık daha da önemli. Kamuoyunun tanıması da mutlaka o genç başkanın çalışmasıyla endekslidir. Ne kadar sahadaysa, o kadar başarı elde eder, dolaysıyla kamuoyunda ismen tanınır , bilinir.
Buna bir örnek vereceğim; Enes Altuntaş...
En azından benim bir çırpıda aklıma gelen isim. AK Parti Gebze Gençlik Kolları Başkanı.
Şimdi bu konu nereden çıktı diye soracak olursanız, onu da yazayım... Dün akşam iftarda refikimiz İrfan Yormaz, durup duruken şöyle bir soru yöneltti bana. Belki de us'umu, siyasi hafızamı, gündemi bilip bilmediğimi öğrenmek, hatta test etmek adına sordu, bilemiyorum.
''Hocam, ilçemizdeki siyasi partilerin gençlik kolları başkanlarının isimlerini söyleyebilir misin'' dedi.
Durdum, aval avak İrfan'ın yüzüne baktım. Hiç beklemediğim, hiç düşünmediğim, hatta hiç oralı olmadığım bir sayfadan soru yöneltince, kaldım öyle. Bir kaç saniye hafızamı yoklarken aklıma ilk ve son gelen ismi , Enes Altuntaş 'ı zikrettim.
Çünkü AK Parti Gebze Gençlik Kolları Başkanı Enes Altuntaş, ramazana girdiğimiz üçüncü günün akşamı dikkatimi çekmişti. Sahadaydı, ekibiyle köşe başını tutmuşlardı, iftara 6-7 dakika vardı ve ben evime gitmek için Mustafapaşa Külliyesi'nin yanında seyir halindeydim. O an, ellerinde kumanya poşetleri (iftariyelik) bulunan , birbirinden temiz, bakımlı, pırıl pırıl gençlerin ne yaptığını izlerken üzerlerindeki turkuz renkli montlardan AK Parti gençlik kolları mensupları olduklarını anladım.
Evlerine iftara yetişemeyecek olan vatandaşlara gıda dağıtıyorlardı. Belediye otobülerinde, minibüslerde bulunan, hatta yaya olanlara da... Enes orada gözüme çarptı. Onların çalışmalarını uzaktan göz ucuyla takip ettikten sonra evime zor attım kendimi.
İşte o gün Enes Altuntaş, bir kez daha hafızama kazındı.
Ve İrfan'ın sorusuna o nedenle Altuntaş cevabını verdim. Çünkü akılda kalan bir eylem, onu gerçekleştireni de yer ediyor us'da. Ve gençler , o gün bilmem kaç erzak dağıttılar ama, onları gören benim gibi yüzlerce insanın aklında o fotoğraf ve o isim kaldı.
Ondandır k, lideri lider yapan gençlerdir. Ve gençlerin tanınmışlığı, çalışmaları partisini mutlak başarıya götürür.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Yukarı ↑