parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Teknoloji ve yeni nesil....!

3 Ekim 2021 Saat: 17:24

Yeni nesilin piyangosu sanırım teknoloji çağı oldu. Büyüklerimiz bizden önceki hayatı anlatınca , onları can kulağıyla dinleyip hayretler içinde kalırdım. Dinledikçe ben mi milenyum devrindeyim, onlar mı buzul çağında anlam veremiyordum.
Teknoloji yok, iletişim yok, sosyal medya yok, dünya bu kadar küçük değil.... Öyle anlatıyorlar. Rüya mı, hayal mi anlam yükleyemiyorum.
Bizler; teknolojinin içinde haps olanlar mutlu mu olsak ya da , hüzünlensek mi, bu da muğallakta kalan bir soru. Düşünebiliyor musunuz, eskiden yani ben doğmadan önce ülkemizde ve dünyada her şey naturelmiş. İnsanlar daha dürüst, doğa daha canlı, gökyüzü daha mavi, çimenler daha yeşil, denizler ve dereler daha berrakmış. Hatta ülkemin pek çok deresinde olduğu gibi, Dilderesi'nde Dilovası'nda derede elle balık tutulurdu. O denli saf ve temizdi her şey.
Tüm bunlarla beraber insan ilişkileri daha bir candan, daha güvenilir, daha asildi. İnsanlar birbirlerine sadık ve dürüsttü. Her ne kadar televizyon siyah beyaz olsa da, komşuluklar, aşklar, arkadaşlıklar renkliydi. Şimdi her şey renkli ama, her gördüğümüz siyah beyaz. Hayat siyah beyaz.
Samimiyet yok
Arkadaşlık yok
Dürüstlük yok
İncelik yok
Komşuluk yok
Kardeşlik yok
Sırdaşlık yok
Güven yok
İnsanlık yok
Sadakat yok....
Peki ne var?
Hainlik var
Kalleşlik var
İhanet var
Kıskançlık var
Fesatlık var
Kambazlık var
Özenti var
Yalancılık var
Suistimal var
Daldan dala konmak var
Aldatma var
Bence tüm bunlara büyük etken teknoloji oldu, sosyal medya oldu. Uykudan gözünü açar açmaz sosyal medyada sörf yapan gençlik, uykuya dalmadan elinde telefonla uyuyan gençlik, işinde evinde, arabada , yolda sosyal medyayı tüm reel yaşamın üstünde ve önceliğinde gören gençlik türedi. Ve o zaman hayatın tüm dinamikleri sanal oldu, kayboldu. İşte geldiğimiz nokta bu.
Yazık oluyor genç nesile, hem kendilerine hem geleceklerine adeta kurşun sıkıyorlar.
Hayat sosyal medya değildir, gerçeği görüp kendinize gelin, karşınızda canlı duran insana zaman ayırın, elinizden bırakın artık telefonu. Yarın çok şey için geç kalmış olabilirsiniz. Son pişmanlık fayda etmez. Geç kalmadan kendinize gelin.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑