parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Toltar ve Akbulut'a dair

14 Ekim 2016 Saat: 17:39

AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ile Belediye Başkanı Ali Toltar’ın basın toplantısına farklı pencereden bakmakta yarar var. Haberleri detaylı okumuşsunuzdur. O nedenle , o ayrıntılara girmeyeceğim.

Bende kalan intibaları, notları yansıtmak istiyorum.

Önce  Başkan Ali Toltar’la ilgili gözlemimi yansıtayım.. Siyasette beden dilinin  çok önemli , etkin bir enstrüman olduğunu savunanlardanım. Jest-mimikler de birleşince ortaya keskin ama, etkileyici ifade anlatımları çıkar. Böyle olunca da siyasetçi vermek istediği  mesajları beden diliyle güçlendirmiş olur.  Ve dinleyenlerin kendine odaklanmasını sağlar.

Başkan Toltar’ı dinlerken onda bu yeniliği yakaladım. Toltar, göreve geldiğinden beri ilçeye kazandırdığı, hayata geçirdiği projeleri anlatırken bu yeteneğini ön plana çıkarıp, beden diliyle projelerini adeta birleştiriyordu.  Böylece biz basın mensuplarının dikkatinin kaçmamasını, can kulağıyla kendini dinlememizi sağlıyordu.  Toltar’ın geride kalan iki buçuk yıl sonunda profesyonel bir hatip edasını yakaladığını söyleyebilirim.

Yine Toltar’ı dinlerken bir ayrıntı daha dikkatimi çekti. O an aklıma rahmetli Turgut Özal geldi. Hatırlayanlar olacaktır; Özal’da tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi beden dilini çok iyi kullanan, kelimelerle birlikte bedeniyle topluma mesajlar veren liderdi. Toltar’da bunları gördüm.

Örnek vereyim; Konuşurken, konuya çok konsantre olmuşken, hatta kaşları çatık bakarken ,  o an fotoğrafının çekildiğini görünce anında jest-mimiği değişip objektife gülümseme gibi anlık bir durum yaratmak her siyasetçinin marifeti değildir. O gün Toltar’da bunu da yakaladım. Tıpkı Özal gibi. Seçmenine, hemşehrilerine fotoğrafta bile olsa gülümsemek çok önemli bir mesajdır. Anlaşılan Toltar, var olan hitabet yeteneğini beden gücüyle destekleme gibi bir ihtiyacı da  keşif etmiş.

Gelelim İlçe Başkanı Osman Akbulut’a…

İlginçtir, Akbulut’u ilk kez  toplantı yaptığı bir ortamda dinledim. İkili sohbetlerimiz çoktur, lakin o güne dek dinlemek nasip olmamıştı. İtiraf etmeliyim ki, beklediğimden çok daha iyi performansta gördüm. Her ne kadar siyasetçi olsa da, tam bir siyasetçi formatındaydı. Ağır, akil, sade ifadeler ve özgüveni yüksek bir siyasetçi izlenimi bıraktı bende. Zira benzer nitelikleri her siyasetçide göremediğimiz için detay verdim.

Akbulut’u takdir ettiğim bir hususta şu: İtiraf  meziyetinin olması.

Evet, Osman Akbulut salt siyaset olsun diye konuşmayan bir ilçe başkanı. En azından düşüncem o yünde. ‘’Neden’’ diye soracak olursanız , açayım. Mesela Dilovası’nın giriş-çıkışından bahsetti. İlçenin çok önemli bir sorunu bu, doğru. İktidarda olan  her  ilçe başkanı  kolay kolay ‘’İlçemizin giriş çıkışı yok. İyi ki navigasyon var da eşe-dosta konum atıyoruz.’’ demez. Akbulut kendi eksikliklerini dile getirecek kadar cesur geldi bana.

Toparlayalım…

Ali Toltar ve Osman Akbulut’un uyumu, birbirlerini tamamlamaları, örtüşmeleri ‘muhteşem ikili’ oldukları ve o uyumun uzun yıllar devam edebileceği kanaati oluşturdu bende.  Şimdi Dilovası onlardan çok daha fazla hizmet bekliyor.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑