Ana Manşet Reklam

Teknoloji

Dubai'de polislerin yerini robotlar alacak!

Yapay zekanın ve Teknolojinin hızla gelişmeye devam etmesi ile birlikte, insan gücüne olan ihtiyaç her geçen gün azalmaya devam ediyor.

5 Haziran 2017 Saat: 16:46
Dubaide polislerin yerini robotlar alacak!
Dubai'de polislerin yerini robotlar alacak!

Teknoloji dünyasında bazı çevreler robotların ve otonom sistemlerin ileride insanlık için tehdit haline geleceğini savunuyor olsa da, geliştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor.

Bu konuda ses getiren çalışmalardan birisine imza atan Dubai Polis Departmanı, yeni robotunun duyurusunu gerçekleştirirken insansız karakol çalışmaları hakkında son bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

DUBAİ, İNSANSIZ KARAKOL İÇİN 2030 YILINI HEDEFLİYOR!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin akıllı şehire geçiş planları kapsamında ortaya çıkan projelerden birisi olan robot polisi görücüye çıkaran Dubai Polis Departmanı, İspanyol şirket PAL Robotics tarafından tasarlanan ve 1.67 metre boyunda olan REEM isimli robotu kullanacak.

2030 yılına kadar şehirde bulunan polislerin yüzde 25'inin robotlardan oluşmasını hedefleyen Dubai, insanların yer almadığı ilk akıllı polis karakoluna sahip olmak istiyor.

Geçtiğimiz yıl Dubai'de düzenlenen GITEX fuarında prototipi gösterilen ve üzerinde yer alan dokunmatik ekran ile adeta bir kiosk gibi görev yapan robot polis, insanların suçluları bildirmesine, evrak ibraz etmesine ve trafik cezalarını ödemesine imkan tanıyordu.

Aradan geçen 1 yıllık süre içerisinde robot polisin nasıl bir gelişim gösterdiği açıklanmazken, tek bilinen sesli komut tanıma teknolojisi için IBM ile birlikte çalışıldığı.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑