Ana Manşet Reklam

Röportaj

Eğitimci Volkan Avşar: ‘'Çocuklar mutlu anneler huzurlu''

Çocuğu okula giden veya okul hazırlığı içinde olan her anne-babaya ışık tutacak bir söyleşi hazırladık. Gebze'de bir ilki gerçekleştiren , eğitim camiasında oldukça popüler olan Volkan Avşar'la okul öncesi eğitimi ve kurucusu olduğu Kare Akademi Ço

30 Kasım 2019 Saat: 13:20
Eğitimci Volkan Avşar: ‘Çocuklar mutlu anneler huzurlu
Eğitimci Volkan Avşar: ‘'Çocuklar mutlu anneler huzurlu''

Çocuk kulübü 1. Sınıftan 8. Sınıfa kadar olan öğrencilere hizmet veren tüm derslerden eğitim verme ve çeşitli sınavlara hazırlık yapma yetkisi sağlayan bir kuruluştur. Tabi ki bu hizmetin yanında zeka oyunları, sosyal aktiviteler, sportif faaliyetler de uyguluyoruz.

Darıca da bulunan şubemiz Kavram kurs merkezi olarak Türkiye genelinde özel okul ve kurs merkezleri ile uzun yıllardır hizmet veren kurumsal markanın isim hakkı alınarak açılmıştır. Kavram kurs merkezinin bu özelliği de Darıca bölgesinde beklentimizin çok üstünde bir talep oluşturdu.

Ne kadar erken destek o kadar sağlam bir temel oluşturur. Destek almak için başarının düşmesini beklemek doğru zaman değildir. En erken ne zaman desteklemeye başlayabiliyorsunuz çocuğunuza o kadar güvenli bir eğitim hayatı sağlamış oluyorsunuz.

GÖLGE / ÖZEL- Gebze , bundan bir kaç yıl önce ''Çocuk Kulübü'' ne yabancıydı. Çocuk kulübü , çocuğa ne kazandırıyordu, eğitim öncesi nasıl bir katkı sunuyordu.? Tüm bunları Kare Akademi ile görmeye, öğrenmeye başladı Gebzeliler. Eğitim- öğretim mesleğinde kariyer sahibi, oldukça da donanımlı isim olan eğitimci Volkan Avşar, çocuğun eğitim süresinde gördüğü eksiklerden yola çıkarak , ailelere ve çocuklara katkı sunmak amacıyla Gebze'de bir ilki başardı ve ''Kare Akademi Çocuk Kulübü''nü kurdu. MEB'na bağlı hizmet veren Kare Akademi daha kurulduğu ilk yılda velilerin yoğun ilgisini gördü. Avşar gelen talepler üzerine bu kez Kare Akademi'nin ikinci şubesini açma gereği hissetti.


Konularında uzman öğretmenlerden oluşan güçlü bir ekip oluşturan Volkan Avşar, eğitimdeki çıtasını yükselterek bu kez de Darıca'da ''Kavram Kurs Merkezi''ni öğrencilerle tanıştırdı. Sadece İngilizce eğitim verecek olan Kavram'da önümüzdeki günler hummalı bir eğitim faaliyetleri başlayacak.
Çocuğu okula giden veya okul hazırlığı içinde olan her anne-babaya ışık tutacak bir söyleşi hazırladık. Gebze'de bir ilki gerçekleştiren , eğitim camiasında oldukça popüler olan Volkan Avşar'la okul öncesi eğitimi ve kurucusu olduğu Kare Akademi Çocuk Kulübü'nü konuştuk. Bir solukta okuyacağınızı umduğumuz söyleşiyi virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz. Buyrun bakalım.

GÖLGE: Kare Akademi’nin kurucuları kimdir ? Mesleki olarak eğitim ile ilgileri nedir? Kısaca anlatır mısınız?
AVŞAR: Kare Akademi bir aile kuruluşu olup kardeşim ile yönettiğimiz bir kurumdur. Memur bir ailenin çocukları olarak ikimizin de mesleği öğretmenliktir. Kare Akademi den önce kardeşim de ben de uzun yıllar çok şubeli kolejlerde öğretmenlik ve idarecilik yaptık.
GÖLGE: Kare Akademi kaç yıllık bir kurum ve şuan geldiği nokta nedir?
AVŞAR: Kare Akademi 2012 yılında Gebze de faaliyete geçmiş olan bir kuruluş olup bu yıl 7. Yılımız olmasıyla birlikte butik bir eğitim kurumu olarak başlayan hikayemiz şuan gebze ve darıca bölgesi olmak üzere 3 şubeli bir kurum olmuştur. Aynı zamanda hali hazırda devam eden projelerimiz de vardır.
GÖLGE: Son yıllarda özel kuruluşlarda yaşanan sıkıntılar ve bu sıkıntıların devamında birçok kurum kapanırken Kare Akademinin bu kadar kısa sürede şubeleşmesini ve başarısını neye borçlusunuz?
AVŞAR: Öncelikle biz eğitimciyiz dolayısıyla hiçbir kurumumuza önce ticaret gözüyle bakmadık. Bizlere öğrenciden önce çocuk emanet ediliyor. Bu düşünceyle de doğru kişilerle yolumuza devam ettiğimiz için başarı beraberinde geliyor. İşimizin hassasiyetinin farkındayız. Şubeleşme sebebimiz, yapılan istatistiklere göre %92 oranında olan veli memnuniyetinden kaynaklı. Öyle ki bölgemizin çok uzak noktalarından öğrencilerimiz geliyor ve gelinen bölgede ki öğrenci sayısı yoğunlaştığında velilerimizin talebi doğrultusunda şube açıyoruz.
GÖLGE: Volkan bey Gölge dergisi olarak bir araştırma yaptık. Tarafsız ve sizin kitleniz olan 100 veliye sorduk; Sizce çocuk kulübü nedir? Dediğimizde gelen cevaplar yoğun olarak çocuklar için sosyal ve sportif etkinliklerin yapıldığı yerdir oldu. Akabinde ; Kare Akademi ? dediğimizde Gelen cevaplar %87 oranında disiplinli eğitim, okul başarısı, sınavlara hazırlık şeklinde oldu. Şimdi soruyu asıl muhatabına yöneltelim; Çocuk Kulübü nedir? Hangi yaş grubuna hitap eder? Hangi alanlarda faaliyet gösterir?
AVŞAR: Öncelikle böyle tarafsız bir araştırma yapmanız bizi çok mutlu etti, çalışmalarınız ve emeğiniz için teşekkür ediyorum. Evet çocuk kulübü denildiği zaman akla ilk gelen faaliyet oyun alanı gibi oluyordu ama yönetmelik tam aksini söylüyor. Çocuk kulübü 1. Sınıftan 8. Sınıfa kadar olan öğrencilere hizmet veren tüm derslerden eğitim verme ve çeşitli sınavlara hazırlık yapma yetkisi sağlayan bir kuruluştur. Tabi ki bu hizmetin yanında zeka oyunları, sosyal aktiviteler, sportif faaliyetler de uyguluyoruz. Önceliğimiz eğitim ancak bir öğrencinin verimli eğitim alabilmesi için önce bulunduğu yerde mutlu olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzdendir ki Kare Akademinin doğuşu ‘Çocuklar mutlu anneler huzurlu’ sloganıyla olmuştur.
GÖLGE: Şuan mevcutta var olan 3 şubenizin hepsinde Çocuk Kulubü olarak mı hizmet vermektesiniz ?
AVŞAR: Gebze de bulunan 2 şubemiz Kare Akademi ismi ile çocuk kulübü olarak hizmet vermektedir. Darıca da bulunan şubemiz Kavram kurs merkezi olarak Türkiye genelinde özel okul ve kurs merkezleri ile uzun yıllardır hizmet veren kurumsal markanın isim hakkı alınarak açılmıştır. Kavram kurs merkezinin bu özelliği de Darıca bölgesinde beklentimizin çok üstünde bir talep oluşturdu. Resmi açılışına 1 ay kadar süre olmasına rağmen 9 dersliği olan ve her dersliğinin 20 öğrenci kapasitesi bulunan kuruluşun açılışını bekleyen veliler tarafından birçok sınıfı rezerve edilip kontenjanları dolmuştur.
GÖLGE: Volkan bey gerek yazılı basın gerek sosyal medya dan edindiğimiz arşive göre 2 yıl önce 29 Ekim Cumhuriyet bayramında kutlamaların yasak olduğu bir zaman diliminde özel okullar bile kutlama yapmazken Kare Akademi nin tüm öğrencileri ve personeli ile marşlar söyleyerek Cumhuriyet meydanına kadar coşkulu bir yürüyüş yaptığını gördük. Bu tarz milli bayram kutlamalarını her yıl yapıyor musunuz?
AVŞAR: Evet ben tam tarihini unutmuşum siz çok ayrıntılı bir çalışma yapmışsınız. Doğru 29 Ekim kutlamasıydı. Bu bizim kurumumuzun olmazsa olmazları arasındadır. Bütün milli bayramlarımız önemsenmeli ve önemsetilmelidir. Biz, bizlere emanet eden çocuklarımızın, soran, sorgulayan, milli bayramlarını önemseyen Atatürkçü düşünce yapısına sahip bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz.
GÖLGE: Volkan bey konuşmamızın başında başarınızın en önemli sebeplerinden birini doğru insanlarla çalışmaya bağlamıştınız. Bu bahsettiğiniz öğretmen kadronuz sanırım, öğretmen seçimi yaparken nelere dikkat ediyorsunuz?
AVŞAR: Aslında sadece öğretmen kadrosu değil çocuklarımızla ilgilenen her personel önemli. Temizlik personelimizden kurum müdürlerimize kadar her bir personelin çocuklarımıza yaklaşımı çok önemli. Bu doğrultuda alacağımız personeli kurumsal olarak bazı yeterlilik testlerine tabi tuttuktan sonra anlaşmamızı yapıyoruz.
GÖLGE: Sizden eğitim alan öğrencilerin okul başarısına katkısı nedir?
AVŞAR: Bu konuda bize en iyi dönütü velilerimiz sağlıyor. Tabi ki velilerimizde okul öğretmenleri tarafından sağlanan dönüşleri bizlere yansıtıyorlar. Somut olarak yazılı notları ve karne otarmaları da baz alındığında bir öğrenci de doğru ders çalışma tekniği kavratıldıktan sonra ki 1 aylık süreçte verim almaya başlıyoruz.
GÖLGE: Peki siz 1. Sınıftan 8. Sınıfa kadar olan öğrencilere hizmet verdiğinizi söylemiştiniz. İlkokul öğrencileri için çok erken olduğunu düşünen veliler mutlaka vardır veya çok yorucu olabileceğini düşünebilirler. Sizin bu konu hakkında fikriniz nedir ?
AVŞAR: Evet çok doğru böyle olduğunu düşünen bir veli kitlesi var. Ancak şöyle düşünürsek çocuklar okuldan direk eve gittikleri zaman hergün düzenli olarak, konu tekrarı, ev ödevleri ve yeni konuya hazırlık çalışmaları yapmaları gerekiyor. Bunu evde ebeveynlerle yapmaları değişen eğitim sistemini de göz önünde bulundurduğumuzda ebeveyn desteği her geçen zaman zorlaşıyor. Özellikle çalışan ebeveynler için bu çok daha kriz anlar yaşatıyor. Zamanla Ebeveyn çocuk ilişkisini de zedelemeye başlıyor. Bunun yerine okuldan çıktıktan sonra veya bazı ikil sistem okullar düşünülerek okula gitmeden önce bizden destek aldıkları takdirde evde yapılması gereken bütün sorumluluk, profesyonel kişilerce bizde tamamlandığı için, ev öğrenci için tamamen özel ve kendine vakit ayırabileceği ebeveynlerle sağlıklı vakit geçirebileceği zaman dilimi olarak kalıyor. Bu anlamda hem anne babalar için hem de çocuklar için yorgunluktan ziyade büyük bir rahatlık oluşuyor. Ne kadar erken destek o kadar sağlam bir temel oluşturur. Destek almak için başarının düşmesini beklemek doğru zaman değildir. En erken ne zaman desteklemeye başlayabiliyorsunuz çocuğunuza o kadar güvenli bir eğitim hayatı sağlamış oluyorsunuz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑